BLOG

BLOG

DAMAT ADAYLARI İÇİN HAYAT KURTARAN ÖNERİLER


Kına ve düğün gibi özel günlerde gelin adayları hem hazırlık hem de giyim konusunda daha çok ön plana çıksa da damat adaylarının da mükemmel bir şıklıkta olması gerekiyor. Bu özel gün için gelin adayı daha çok kendi hazırlıkları ile meşgul olacağından damat adayının da işin ucundan tutmak adına kendi hazırlıkları ile meşgul olması büyük önem taşır. Peki, damat adayları için hayat kurtaran öneriler nelerdir, damat tarafından nasıl hazırlıklar yapılmalıdır? Damat adaylarının merak ettiği tüm sorular için yazının devamı okuyabilirsiniz.

 

Damatlık Seçimi

Gelinlik kadar zor seçilmese de damatlık seçmek de çok kolay bir iş değildir. Günümüz modasında her geçen gün farklı bir damatlık modeli tasarlandığından bu seçimi yaparken her zaman alternatifleri değerlendirmek gerekir. Damatlık seçimi yaparken erkeklerin en çok dikkat etmeleri gereken şey; vücut ölçüleridir. Vücudunu tanıyan ve ne istediğini bilen bir damat adayı, kısa sürede bir damatlık satın alabilir.

Renk Seçimi; damatlık seçmeden önce ilk karar vermeniz gereken şey; renk oluyor. Gelin adayının da fikrini aldıktan sonra hayalinizdeki rengi belirleyerek seçenekleri daha aza indirebilir ve seçim şansını kolaylaştırabilirsiniz. Son dönemlerde pek çok farklı renkte damatlık olsa da siz yine de klasik ve siyah olan modellerini diğerlerinden bir adım önde tutmalısınız.

Damatlık Türü; damatlık modelleri genel olarak takım elbise şeklinde tercih edilse de smokin tasarım damatlık seçimi yapan damat adayları da bulunuyor. Fakat smokin tercihi yaparken çok fazla renk seçeneğinin bulunmadığını da göz önünde bulundurmalısınız.

Özel Dikim; çok fazla olmasa da günümüzde kendi isteklerine göre damatlık diktiren damat adayları da bulunuyor. Hazır dikim damatlık modelleri arasında stilinizi yansıtan bir model bulamadıysanız son çare olarak seçiminizi özel dikim damatlıktan yana yapabilirsiniz.

Damatlık Alma Zamanı; damatlık almak için gelin adayları kadar acele etmeseniz de yine de düğünden en az 1 ay önce seçeneklere bakmaya başlayabilirsiniz. Aksi halde, hazır dikimlerde istediğiniz modeli bulamazsanız özel dikim yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Özel dikim de provalar, denemeler derken uzunca bir zamanınızı alacaktır.

 

Damat Aksesuarları Nelerdir?

Damatlık seçimi yaptıktan sonra damat adayının görevi önemli bir ölçüde azalsa da tamamen bitmiş değildir. Damatlığınıza uygun olan aksesuarları seçerken de aynı hassasiyeti göstermeli ve uyumlu ürünleri tercih etmelisiniz. Çok fazla aksesuar seçimi olmadığından bu işin kısa sürede biteceğine emin olabilirsiniz. Damatlığınızı tamamlayacak olan aksesuarlar arasında; yaka çiçeği, kravat iğnesi, kol düğmesi ve kol saati bulunuyor.

 

Bekârlığa Veda Partisi

Bekârlığa veda partisi, damat adayları ve arkadaşları için heyecanla beklenen bir gündür. Bu özel günde tüm hazırlıklar damat adayı tarafından yapılır. Bekârlığa veda partiniz için ilk olarak yapmanız gereken şey tüm arkadaşlarınızın müsait olacağı uygun bir zaman dilimi seçmek olacaktır. Eğlenceyi yapacağınız mekânı, davetli sayınıza göre seçmek için bundan önce bir davetli listesi yapmalısınız. 15-20 kişi kadar olan davetli listeniz için çok büyük bir mekân ayarlamanıza gerek yoktur. Davetlileriniz bu sayının üstünde ise bu aşamada daha farklı bir konsept için farklı mekanlar ile görüşebilirsiniz.

Müzik; bu gecede her şeyin kusursuz olmasını istiyorsanız, özellikle müzik organizasyonunu kendiniz ayarlamalısınız. Mekânın sizin için sunacağı müzik grubu, sizin ve arkadaşlarınızın müzik zevkine hitap etmemesi gecenizin kabusa dönüşmesine ve kısa sürmesine neden olabilir. Bu yüzden müzik grubunuzu dışarıdan özel olarak getirtebilirsiniz.

İçecek Seçimi; eğlencenizde ortamı daha da yumuşatmak ve eğlenceyi biraz daha hızlı yaşamak için alkollü içecek servisinin yapılmasını isteyebilirsiniz. Fakat alkollü içeceklere sınır koymalı ve olumsuz durumların yaşanmasını önlemelisiniz. Alkol kullanmayan arkadaşlarınız için diğer meşrubatları da listeye eklemeyi unutmamalısınız.

Giyim; geceniz için çok resmi ve çok spor olmayan bir kıyafet seçimi yapmalısınız. Bunun için de en uygun kombin pantolon ve üzerine şık bir gömlek olacaktır.

 

Damat Saçı Nasıl Yapılır?

Düğün günü, kuaförde en çok zaman harcayan kişi gelin adayı olsa da damat adayının da harcadığı zaman küçümsenmemelidir. Damat adayının hazırlık süreci gelin adayı kadar uzun değildir. Eskiden sadece evde sakal tıraşı olup düğüne katılan damat adayları, günümüzde daha yoğun bir hazırlık sürecinden geçer.  Kuaförlere taşınan bu süreçte; saç tıraşı, sakal tıraşı ve yüz bakımı yapılır.

Saç Tıraşı; bu süreçte ilk olarak saç kesiminizin nasıl olacağına karar vermelisiniz. Dilerseniz her zaman kullandığınız modeli kullanabilir ve risk almayabilirsiniz. Fakat farklı ve marjinal bir görünüm elde etmek istiyorsanız kuaförünüzün önerilerine kulak vererek farklılıklar yapabilirsiniz.

Sakal Tıraşı; eskiden damat adayları düğüne sakalsız katılsa da günümüzde bu kural geçerliliğini yitirmiş bulunuyor. Daha estetik bir görünüm için erkeklerin sakallarını kestirmemeleri öneriliyor. Sakal kestirmemenin bir diğer nedeni ise düğünde çekilen fotoğrafların daha güzel olabilmesidir.

Yüz Bakımı; düğün öncesi gerek hazırlıklar gerekse de yorgunluk ve heyecan nedeniyle yüzün soluk görüntüsünü yok etmek için yapılan yüz bakımı, damat adaylarının daha canlı görünmesine yardımcı oluyor. Kil veya farklı karışımlar ile yapılan yüz maskelerinden sonra yüzünüze masaj yaptırmayı da unutmamalısınız.

 

Nikâh Şahidi Seçimi

Düğün günü kararlaştırıldıktan sonra akıllara gelen en önemli konulardan biri de nikah şahidinin kim olacağıdır. Aklınızda eğer nikah şahidinizin kim olacağına dair bir fikir yok ise bunun için ailenizden yardım istemeli ve gelin adayının da fikrini alarak bu görev için en uygun kişiyi belirlemelisiniz. Günümüzde nikâh şahidi olarak genelde en yakın arkadaşlardan biri seçiliyor.

Mutluluklar dileriz!

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?