BLOG

BLOG

Zumba Dansının Faydalarını Keşfedin


Zumba, aerobik hareketleri dans ile birleştiren bir egzersiz türü olarak öne çıkıyor. Latin Amerika kökenli olan bu egzersiz, hem eğlenmenize hem formunuzu korumanıza yardımcı oluyor. Kendine özgü müzikleriyle ve figürleriyle dikkat çeken zumba dansı, son senelerde popülerliğini artırıyor. Her yaştan insanın güvenle yapabileceği zumba, yaşamınıza zindelik katmanın harika bir yolu. Tüm bu nedenlerden dolayı eğlenceli bir kardiyo olan zumbanın birçok faydası bulunuyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Eşli Dans Türleri

1. Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Vücut ağırlığına ve egzersizin yoğunluğuna bağlı olarak değişse de zumba dansı, bir saatte 350 ile 700 arası kalori yakımı sağlıyor. Bu durum aslında koşu ve bisiklet sürme gibi egzersizlerle eş değer nitelikte. Bu yüzden zumba, kilo vermeyi hedefleyen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Haftada iki veya üç kere yapılan zumba antrenmanı, dengeli beslenme ile kilo hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

 

2. Ruh Sağlığını Olumlu Etkiler

Zumba, aslında ruh sağlığına birçok farklı açıdan fayda sağlıyor. Özellikle stres ve kaygı düzeyinizi azaltmak istiyorsanız aradığınız aktivite zumba olabilir. Zumba sayesinde stres atıp günlük hayatın problemlerinden uzaklaşabilir ve formunuzu koruyabilirsiniz. Ayrıca zumba, gruplar hâlinde yapılan bir egzersiz olduğu için sosyalleşerek pozitif hissedebilirsiniz. Grup hâlinde gerçekleştirilen dersler, size sosyal etkileşimde bulunabilme fırsatı veriyor ve yeni ilişkiler kurmanıza yardımcı oluyor.

 

3. Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelir

Zumba, kardiyovasküler sağlığa katkıda bulunan pek çok hareketi içeriyor. Düzenli olarak yapıldığında ise kardiyak aritmi ve tromboz gibi hastalıkları önlemeye yardımcı oluyor. Bu sayede zumba ile sadece forma girmekle kalmayıp aynı zamanda kalp sağlığınızı da güçlendirmeniz mümkün.

 

4. Kondisyon Geliştirir

Zumbanın harika yönlerinden bir diğeri, kondisyonunuzu geliştirmenize imkân tanıması. Egzersiz sırasında vücudunuzun farklı kısımlarını aynı anda hareket ettirmeniz gerektiği için zumba kondisyon geliştirme konusunda biçilmiş kaftan! Sürekli hareket etmek ilk başta biraz zorlayıcı gelse de antrenman ilerledikçe buna alışıp dayanıklılığınızı artıracaksınız.

 

5. Vücudu Sıkılaştırır

Zumbanın faydaları saymakla bitmiyor! Zumbadaki eski dans hareketleri; karın, bacak ve kalçalardaki kas gruplarını güçlendirici niteliğe sahip. Bu nedenle zumba, vücudunuzu sıkılaştırmak ve şekillendirmek için de mükemmel bir seçenek.

 

6. Dayanıklılığınızı Artırır

Eğer düzenli olarak zumba yaparsanız vücut direnciniz de artar. Çünkü egzersiz sırasında vücudunuzdaki neredeyse tüm kaslar hareket eder. Aynı zamanda dengede kalmak için çaba sarf etmeniz gerekir. Bu durum başta zorlayıcı gibi gözükse de zumba, zamanla dayanıklılığınızı artıracak.

 

7. Duruşunuzu Düzeltmenize Yardımcı Olur 

Eğer kambur durmaktan şikâyet ediyorsanız zumba sizin için doğru bir seçim olabilir. Bilgisayar kullanımı ve masabaşı işlerin artması nedeniyle çoğu kişi bu durumdan şikayetçi. Zumba dansı, sırt ve boyun kaslarınızı güçlendirerek postürünüzü düzeltmeye yardımcı oluyor. Bu sayede sadece görünümünüzü düzeltmekle kalmayıp iyi bir duruş kazanarak gündelik işlerinizi daha kolay yapabilirsiniz.

 

8. Öz Güveninizi Artırır

Gruplar hâlinde yapılan zumba dansları, öz güveninizi ve sosyal becerilerinizi artırır. Müzik ve dans sayesinde stresinizin ve negatif hislerinizin azaldığına şahit olabilirsiniz. Antrenman sırasında ürettiğiniz için mutluluğunuz artar ve bu da sosyal hayatınıza yansır.

 

9. Her Yaştan İnsan İçin Uygun

Zumba hareketleri, kişinin yaşına ve ihtiyaçlarına göre değiştirebildiği için herkes zumba derslerine katılabilir. Zumba, eğlenceli figürler ve müzikler eşliğinde yapılan bir spor olduğu için ileri yaştaki kişiler de egzersiz yapmanın tadını çıkarır. Ayrıca zumba yaparken fazla ekipmana ihtiyaç duyulmadığı için yeni başlayanlar için çok uygun. Fitness seviyeniz ne olursa olsun keyifli bir şekilde zumba yapabilirsiniz.

 

Fit Life Spa & Health Center'a göz atın!

Elite World Hotels & Resorts çatısı altında bulunan Fit Life Spa & Health Centerlar, altı farklı şubesiyle Türkiye'de hizmet veriyor. Siz de dansı ve sporu bir arada deneyimlemek istiyorsanız bu merkezlerde gruplar hâlinde gerçekleşen zumba derslerine katılabilirsiniz. Fit Life Spa & Health Center, hedeflerinize ulaşmanıza olanak tanıyan eşsiz bir deneyim sunuyor. Bunların yanı sıra Fit Life Spa ile her gün hamam, sauna ve masaj ile sağlıklı ve konforlu bir mola verebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin: Elite World Hotels & Resorts