BLOG

BLOG

YILBAŞI DEKORASYONU İÇİN EVİNİZDE UYGULAYABİLECEĞİNİZ HARİKA FİKİRLER


Yılbaşı Dekorasyonu İçin Evinizde Uygulayabileceğiniz Harika Fikirler

Yeni yıla yaklaşmamızla birlikte yılbaşı planları da netlik kazanmaya başladı. İnsanlar yeni bir yıla adım atarken sevdikleriyle beraber şık ve keyifli bir ortamda olmak isteyebiliyorlar. Peki yılbaşı gecesi için bu ortamı evinizde yaratmaya ne dersiniz? Sevdiklerinizle beraber, evinizin konforunda ama herkesi kıskandıracak kadar da şık bir ortamda bu geceyi geçirmek istemez misiniz? Üstelik bu şıklığı yakalamak için çok geniş bir bütçeye de ihtiyacınız yok! Evinizde muhteşem bir hava yaratmanızı sağlayacak fikirleri sizin için bir araya getirdik. İşte karşınızda şık bir yılbaşı için uygulayabileceğiniz harika fikirler...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Yılbaşı İçin Gidilecek Yerler

Işıklar ile Mükemmel Bir Atmosfer

Işıklar ile Mükemmel Bir Atmosfer

Evinizin belirli yerlerine ışıklar yerleştirerek hem eğlenceli hem de romantik bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Biliyorsunuz ki ışıklı dekorlar yılbaşı akşamının olmazsa olmazlarıdır. Bunun için küçük lambalar, ampuller ve mumlar kullanabilirsiniz. Satın alacağınız LED ışıkları ve çeşitli aydınlatma aksesuarlarını vazo ya da kavanozların içerisine yerleştirerek göz alıcı bir ambiyans yaratabilirsiniz. Emin olun ki yapacağınız bu küçük dokunuşlar evinizin havasını başka bir boyuta taşıyacak!

 

El Yapımı Kapı Süsleri

El Yapımı Kapı Süsleri

Ağırlayacağınız misafirleri etkileyici bir şekilde karşılamak isterseniz, basit malzemeler kullanarak şık kapı süsleri yapabilirsiniz. Bunun için birkaç kozalak parçası, rengârenk kumaşlar ve kuru ağaç dalları gibi malzemeleri kullanmak mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, yeni yıl coşkunuzu yansıtmanın yolunun canlı renkler ve eğlenceli detaylardan geçtiği. Bu konuda internette araştırma yapabilir, yaratıcı fikirler geliştirebilirsiniz. Böylece kapı süsünüz kişiselleşecek ve sizi yansıtacak!

 

Yeni Yılın Vazgeçilmezi: Yılbaşı Ağacı Süslemesi

Yılbaşı Ağacı Süslemesi

Yeni yılın olmazsa olmazlarından biri olan yılbaşı ağacının evinizi yeni yıl havasına sokacağı kesin. Evinize uygun bir boyutta yılbaşı ağacı alabilir ve bu ağacı parlak süslerle, şekerlerle ve yılbaşına has detaylarla süsleyebilirsiniz. Üstelik aldığınız hediyelerle misafirlerinize sürpriz yapmak için bu ağacın altından daha iyi bir yer olabilir mi? Misafirleriniz ağacın altında hediyelerinizi gördüklerinde ne kadar da şaşıracaklar! Dilerseniz yılbaşı ağacını LED ışıklarla süsleyerek de göz kamaştıran bir yılbaşı atmosferi yaratabilirsiniz.

 

Hoş Kokular ile Misafirlerinizi Mest Edin

Hoş Kokular ile Misafirlerinizi Mest Edin

Yılbaşına has kokular kullanarak evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Bunun için alacağınız tütsüleri evinizin çeşitli yerlerine yerleştirebilir, tarçın çubukları kullanarak mumlarınızı süsleyebilirsiniz. Hem evinizi süslemek için hem de güzel kokuların evinizi sarması için ideal bir seçim. Belki tek kötü yanı, tarçın ve zencefil kokularının size tatlı yedirmesi olabilir.

 

Şömineniz Yoksa Çözümü Çok Basit

Şömineniz Yoksa Çözümü Çok Basit

Yılbaşı denince akla gelenlerden biri de kuşkusuz ki şömine! Fakat ne yazık ki şehir hayatında her evde şömine bulunmuyor. Ama elbette bunun da çok basit bir çözümü var. Minik bir kurnazlıkla, televizyon ekranınızda çıtırdayarak yanan odunların videosunu açarak aynı ortamı yaratabilirsiniz. Bu küçük dokunuş yılbaşı eğlencenize farklı bir hava katacaktır. Hatta televizyonunuzu süsleyerek şömine görüntüsüyle uyumlu bir çerçeve de oluşturabilirsiniz.

 

Doğal Malzemelerin Güzelliğini Evinize Taşıyın

Doğal Malzemelerin Güzelliğini Evinize Taşıyın

Yapacağınız dekorasyonda doğal malzemeler kullanarak evinizin şıklığını zirveye taşımanız mümkün. Topladığınız çam kozalaklarını vazolara ya da kavanozlara yerleştirerek evinizin çeşitli yerlerini süsleyebilirsiniz. Kuru dallar ve yapraklar ile yaratıcı fikirler geliştirerek, hayranlık yaratan tasarımlara imza atabilirsiniz. Doğallık evinize her zaman ayrı bir hava katar!

 

El Emeği Göz Nuru Yılbaşı Süsleri

El Emeği Göz Nuru Yılbaşı Süsleri

Bu başlık sizi korkutmasın! Zamanınızı fazla harcamadan, üstelik aileniz ve çocuklarınız ile beraber yapabileceğiniz süsleri evinizin dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Keçe, kumaş, renkli kalemler ve yılbaşı renklerindeki malzemeleri kullanarak el yapımı süsler hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız bu süslerle yılbaşı ağacınızı süsleyebileceğiniz gibi, evinizin farklı yerlerini de süsleyebilirsiniz.

 

Renklerin Gücünü Kullanın

Renklerin Gücünü Kullanın

Yılbaşı genellikle kırmızı, yeşil ve beyaz renkler ile bağdaştırılır. Ama bu durum farklı bir şeyler denemenize engel değil! Örneğin capcanlı bir pembe ya da açık mavi gibi renkler evinizi ferahlatır. Salonunuzu rengârenk balonlar ile süsleyebilir, yemek masasına renkli peçeteler koyabilirsiniz. Eğer klasikten şaşmak istemezseniz de kırmızı, yeşil ve beyazın tonlarını kullanarak evinizi güzelleştirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: