BLOG

BLOG

Yaz Tatilini Marmaris’te Geçirecekler İçin Öneri Rehberi


Turkuaz renkli berrak denizi, ince kumlu eşsiz plajları ve canlı gece hayatıyla unutulmaz bir tatil hayal ediyorsanız Marmaris; en doğru lokasyonlardan biri. Büyüleyici güzellikteki bu kıyı ilçesi, dinlenmek ya da doğanın ve tarihin tadını çıkarmak isteyenler için sayısız seçenek sunuyor. Peki, bu büyüleyici ilçede neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Rodos Adası'na komşu, Akdeniz ve Ege'nin kesişiminde yer alan Marmaris'te antik kalıntıları keşfetmekten lezzetli yerel mutfağın tadını çıkarmaya kadar sizi bekleyen güzellikleri keşfederken hayat boyu sürecek anılar yaratmaya hazır olun!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Marmaris Denizi Güzel Yerler

Türk Rivierası'nda Bakir Koyların ve Plajların Tadını Çıkarın

marmaris-plajlari

Marmaris; kıvrımlı sahil şeridi, plajları ve koylarıyla yeşil ile mavinin iç içe geçtiği eşsiz bir cennet. Marmaris tatilinizde tekne kiralayarak sırasıyla bu koylara uğrayabilir, yüzebilir, güneşin ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Gökova'dan başlayacağınız tekne turu ile Fenerli Adası, İncekum Plajı, İngiliz Limanı, Yunus Koyu ve Çanak Koyu'nda vakit geçirebilirsiniz. Koylarda yürüyüş yapabilir, mis gibi çam ve iyot kokusunu içinize çekebilir, kartpostallık görüntü veren çeşitli kuşları ve doğayı fotoğraflayabilirsiniz. 

Kumsal ve plajlar açısından son derece zengin olan Marmaris'te güzelliğiyle sizi büyüleyen birçok plaj bulabilirsiniz. Çoğu mavi bayrak unvanına sahip bu plajlardan en bilinenleri ise Kızkumu, İçmeler, Kleopatra, Turunç, Uzunyalı ve Marmaris Halk Plajı. Kleopatra Plajı özellikle tüm dünyaya nam salmış eşsiz güzelliklere sahip bir plaj olarak dikkat çeker. Siz de incecik kumları ve buz gibi sularıyla Marmaris plajlarında güneşlenebilir ve suyun tadını çıkarabilirsiniz.

 

Antik Yunan'dan Osmanlı'ya Uzanan Tarihî Noktaları Keşfedin

Marmaris tarihi yerleri

Doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan Marmaris'te pek çok medeniyetten izler bulabilirsiniz. Antik Yunan medeniyetinden birçok şehre ev sahipliği yapan Marmaris'te akla ilk gelen yerlerden birisi, Amos Antik Kenti. Asarlık Tepesi üzerinde bulunan antik kentten günümüze çok fazla yapı kalmasa da şehrin tiyatro ve sur kalıntılarını görebilirsiniz. Üstelik bu tepeden Ege'nin uçsuz bucaksız mavi sularını seyredip huzur dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Amos Antik Kenti'nden başka Physkos, Kedrai ve Loryma gibi antik kentleri de ziyaret rotanıza ekleyebilirsiniz.

Marmaris'in simge yapıları arasında Marmaris Kalesi ile kale içerisinde yer alan arkeoloji ve etnografya müzeleri de yer alıyor. Bölgenin zengin kültür ve tarihini ortaya koyması açısından oldukça önemli olan bu kaleyi de muhakkak görmelisiniz. Osmanlı medeniyeti ve ticari hayatında önemli yeri olan kervansarayları da Marmaris'te görmek mümkün. Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan adına yaptırılan kervansaray, neredeyse 500 yıldır tüm ihtişamıyla hâlâ ayakta.

 

Yöresel Ege Lezzetlerini Deneyin

Marmaris'te turkuaz rengi denize karşı günün her öğünü bayılarak tüketebileceğiniz lezzetler bulabilirsiniz. Özellikle sabah kahvaltısında bal ve reçelle birlikte tüketilen cızdırma, sizi başka diyarlara sürükleyebilir. Eski Çarşı'da yöreye özgü reçel ve Marmaris balı satın alarak sevdiklerinize tatlı hediyeler götürebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde mezeler, balık yemekleri ve diğer sebze yemeklerini tüketebilirsiniz. Kabak çiçeği dolması, ahtapot, kalamar, mevsim balıkları ve börülce ekşimesi akla ilk gelen lezzetlerden. Akşamları ılık ılık esen rüzgâr eşliğinde sahil kenarında lezzet dolu masalar etrafında sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

 

Maceraperest Ruhunuzu Safari ile Dizginleyin

Marmaris, denizi ve güneşi sevenler kadar adrenalin tutkusu yüksek insanlara da hitap eden seçeneklere sahip bir yer. Yamaçların arasına kurulu Turgut Köyü'ne giderek jeep safari yapabilir, tepeden kuş bakışı manzarayı seyredebilirsiniz. Marmaris'e 40 dakika uzaklıkta bulunan Turgut Köyü'nde dik bir yürüyüş parkuruyla ulaşabileceğiniz Turgut Kalesi kalıntıları da mevcut. Buraya yürüdükten sonra seyir tepesinde soluklanarak köyü ve bölgeyi izleyebilirsiniz. Ayrıca halıcılık, köyün temel geçim kaynaklarından birisi olduğu için burada elde üretilen ve boyanan halılardan satın alabilirsiniz.

 

Elite World Marmaris ile Konforlu ve Huzurlu Bir Tatil Deneyimi Yaşayın

Elite World Marmaris

Elite World Marmaris; tatilinizi unutulmaz bir deneyime dönüştüren, her detayın özenle düşünüldüğü konseptlere sahip eşsiz bir otel. Elite World Marmaris'in kara ve deniz manzaralı odalarında konaklayarak nefes kesen manzaralar eşliğinde hayalinizdeki tatili yaşayabilirsiniz. Otel, Marmaris İçmeler'de muhteşem bir konumda yer alır. Sakinlik ve huzur dolu bir atmosfer sunar. Günün yorgunluğunu atabileceğiniz masaj ve SPA hizmetleriyle kendinizi şımartabilir, bedeninizi ve ruhunuzu yenileyebilirsiniz. Otelde bulunan restoran ve barlar ise damak zevkinize hitap edecek Ege ve Akdeniz mutfağının en güzel lezzetlerini sunar. Siz de lüks ve konforun bir araya getirildiği, birinci sınıf hizmet anlayışıyla unutulmaz bir tatil yapmak istiyorsanız Elite World Marmaris ile iletişime geçerek yerinizi şimdiden ayırtın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: