BLOG

BLOG

YAŞAM TARZIMIZI NASIL İYİLEŞTİRİRİZ? NE TÜR AKTİVİTELER YAPMALIYIZ?


Hayatınızı daha farkında ve daha mutlu hale getirmek tamamen sizin elinizde! Günlük hayatınıza entegre edeceğiniz küçük değişiklikler ve uğraşlar ile hayattan daha fazla keyif alacak, anın farkında olacak ve yaşadığınız hayatın tadını çıkartacaksınız. Eğer siz de şu anı en iyi şekilde değerlendirmek ve yaşam tarzınızı iyileştirmek istiyorsanız aşağıdaki önerilerimize göz atın.

 

Detoks

Detoks

Hepimiz sağlıklı, uzun ve keyifli yaşamak istiyoruz. Peki bu kadar işlenmiş gıdanın, hava kirliliğinin ve kimyasalın arasında nasıl olacak? Tabii ki detoks ile! Detoks vücudumuzu çevresel toksinlerden arındırmak için muhteşem bir yöntemdir. Homeopatik tedaviler, manyetik alan tedavisi, juice cleanse, smoothie cleanse gibi birçok yöntem bulunmaktadır. Doğru yapılan detoks ile enerji artar, metabolizma hızlanır, vücut atıklardan arınır, bağışıklık güçlenir, cilt sağlığına kavuşur, sağlıklı nefes ile tanışılır.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Detoks Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

Fitness

Günlük yaşamın koşuşturmacasında meşguliyet kavramımız değişti. Teknolojinin gelişmesiyle beraber yoğunluk ve meşguliyet masa başında yaşanmaya başladı. İnsanın hareket etmek için yaratılan bir canlı olduğunu düşündüğümüzde hareketsizlik bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük olarak önümüze çıkıyor. Hareket etmeyerek yani spor yapmayarak vücudumuzun birçok akış noktasını durduruyoruz. Oysa ki en basitinden günde yarım saat bile yürümek serotonin (mutluluk hormonu) ve dopamin (ödül hormonu) seviyesini artırıyor. Bu da daha iyi bir mental yapı anlamını taşıyor. Bununla birlikte postürümüz düzeliyor, kendimizi daha özgüvenli hissediyor ve hastalıklardan uzak duruyoruz.

 

Yoga

Yoga

Gün içinde ne kadar zamanımızı gerçekten farkında olarak yaşıyoruz? Ya da şöyle diyelim; ruh ve bedenimiz arasındaki bağlantı kopmuş olabilir mi? İşte bu noktada Hindistan'da ortaya çıkmış olan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir uygulama olan yoga vücudun, zihnin ve ruhun sükunete ulaşması için mükemmel bir ilaç. Siz de yoga yaparak yaşadığınız anların farkında olabilir ve kıymetini bilebilirsiniz. Bunun dışında sindirim sisteminizi düzenleyebilir, daha iyi nefes alabilir, esneklik sağlayabilir, kilo verebilir, ağrılarınızı bir kenara bırakabilir, kan dolaşımınızı arttırabilirsiniz.

 

İyi Beslenme

Günlük yaşam koşuşturmacasında kahvaltı yapamıyor, uzun toplantılar sonunda sağlıklı atıştırmalıklar yiyoruz veya öğünleri kaçırıyoruz. Günün sonunda tok hissetmek ile her şeyin yolunda gittiğini düşünüyoruz. Fakat düzensiz, sağlıksız ve yetersiz beslenmek vücudumuza sandığımızdan daha fazla zarar veriyor. Çünkü vücudumuzdaki her bir hücrenin doğru bir şekilde çalışabilmesi için mineral, vitamin, yağ, protein, su ve karbonhidrat gibi her besin öğesinden yeterli ve dengeli miktarda alması gerekiyor. Tek taraflı beslenmek ise vücudu birçok hastalığa yatkın hale getiriyor. İyi bir beslenme düzeni, kendimize verebileceğimiz en önemli hediye!

 

Masaj

Elite World sapanca masaj

Bazen bedenimiz ile ruhumuz arasındaki bağlantı zayıfladığında, vücudumuz stres yaşadığında bu durumu ortadan kaldırmanın en güzel yolu masajdır. Masaj ile kaslar, derialtı dokusu, deri, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemleri sinirsel ve mekanik yolla tedavi amaçlı uyarılır. Masaj ile ağrılar diner, vücut rahatlar, stresin olumsuz etkisi yok olur, yorgunluk atılır, uyku problemleri çözülür, sindirim sistemi daha iyi çalışır.

 

Hobi

Hobi edinmenin beden ve ruh sağlığına onlarca faydası bulunmaktadır. Hobi edinmek en basitinden mutluluk ve ödül hormonu salgılamanın kolay yoludur. Sevdiğiniz bir şeyi yapmak size farklı bakış açıları kazandıracaktır. Böylelikle stres ile daha etkili mücadele edebilirsiniz. Stresle daha iyi mücadele etmeniz ise başarıyı yakalamanız anlamını taşıyacaktır.

 

Gelin yaşam tarzınızı beraber iyileştirelim!

Elite World Grand Sapanca'da bulunan Fit Life SPA & Wellness olarak ''Yaşam Tarzı İyileştirme'' programları düzenliyoruz. Yaşam Tarzı İyileştirme felsefeleri söz konusu olduğunda size en iyisini sunabilmek için birçok holistik şifacı ve uygulayıcıyla iş birliği yapıyoruz. “En İyi Hayatınızı Yaşayın” mottosu altında bir dizi atölye çalışması ve seminere ev sahipliği yapıyoruz. Sizi benliğinizle yeniden tanıştırmaktan, refah seviyeniz için esas olan doğayla bağlantınızı yeniden kurmanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Detaylı bilgi almak için tıklayın: Yaşam Tarzı İyileştirme

 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: