BLOG

BLOG

Reformer Pilatesin Hayatınızda Yaratacağı Fiziksel ve Ruhsal Değişimler


Reformer Pilatesin Hayatınızda Yaratacağı Fiziksel ve Ruhsal Değişimler

Reformer pilates, son yıllarda en çok tercih edilen antrenman çeşitlerinden biri. İlk olarak Joseph Pilates tarafından yaralı askerlerin tedavisi için geliştirilen reformer pilates, mat pilatesine göre daha hızlı sonuçlar veriyor. Günümüzde reformer aleti ilk hâlinden farklı olsa da benzer işlevleri bulunuyor. Çok yönlü çalışan reformer aleti ile oturarak, yatarak ve ayakta farklı egzersizler yapılıyor. Bir eğitmen veya fizyoterapist eşliğinde yapılması önerilen reformer pilates, beden ve zihin sağlığına oldukça faydalı. İşte reformer pilates yaparak elde edebileceğiniz faydalar!

 

Form Tutarak İdeal Kiloda Kalmanıza Yardımcı Olur

Kilo alma veya verme ihtiyacı hissediyorsanız reformer pilates ile ideal kilonuza ulaşabilir ve form tutabilirsiniz. Reformer pilates aletinde yaylar devreye girdiği için yoğun güç kullanımı gerekiyor. Enerji kullanımını artıran hareketler ile yağ yakımı hızlanıyor. Tüm kas gruplarını aynı anda çalıştıran hareket sistemi sayesinde vücut kitle endeksini iyileştirerek orantılı bir biçimde kilo alıp vermenize yardımcı oluyor. Kilo kaybı sırasında yaşanan sarkmaların da önüne geçerek vücudu sıkılaştırıyor. Özellikle zamanla tembelleşen alt karın kaslarını toparlamada faydası olan reformer pilatesle bölgesel egzersizler yapabilirsiniz.

 

Esneklik Kazandırarak Hareket Alanınızı Genişletir

Reformer pilatesin makara sistemi, sağladığı çok yönlü egzersizlerle vücudun 360 derece hareketine olanak tanıyor. Germe şeklinde yapılan esneme hareketleriyle kasları uzatarak sakatlanma riskini de azaltıyor. Zamanla hareketlerin daha serbest yapılmasını sağlayan reformer pilates, kaslarda biriken stresi azaltarak bedeni rahatlatıyor. Kaslar sürekli olarak çalışmaya başladığı için zamanla esniyor ve hareket kabiliyeti çoğalıyor. Eklemlerdeki gerginliği de azaltan pilatesle daha dinamik bir bedene kavuşabilirsiniz. Düzenli olarak reformer pilates yaparsanız başlarda zorlandığınız egzersizleri zamanla daha kolay yaptığınızı görebilirsiniz.

 

İskelet Sistemini Güçlendirerek Duruş Bozukluklarını Önler

İskelet Sistemini Güçlendirerek Duruş Bozukluklarını Önler

Skolyoz, kamburluk ve duruş bozukluğu gibi omurga rahatsızlıklarının önüne geçmek için üst iskelet sisteminin güçlü olması gerekiyor. Reformer pilates ile üst iskelet sistemini güçlendirerek kemik hastalıklarının önüne geçebilirsiniz. Kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yaylı reformer sistemine direnmenizi gerektiren pilates egzersizleri, kas ve kemik yapınızı güçlendirerek omurganın doğal açısına uygun bir postür geliştirmenizi sağlar. Boyun, sırt ve bel kaslarını güçlendirmeye yönelik egzersizleri düzenli olarak uygularsanız fıtık ve sinir sıkışması gibi sorunlarınızın azaldığını da fark edebilirsiniz.

 

Doğru Nefes Teknikleriyle Ruh Sağlığını Destekler

Doğru nefes almak ruh sağlığı için önem taşıyor. Nefes alıp verişlerin hatalı olması; bulantı, kalp çarpıntısı, uykusuzluk ve baş dönmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Reformer pilates, egzersiz sırasında nefesi doğru şekilde alıp vermenizi gerektiriyor. Bu da zamanla ritmik bir şekilde nefes alma alışkanlığı geliştirmenizi sağlıyor. Doğru nefes ise bedendeki oksijen ve karbondioksit oranını dengeleyerek zihin yorgunluğunun azalmasına yardımcı oluyor. Stres seviyesini de azaltan nefes egzersizleriyle daha zinde ve pozitif hissedebilirsiniz. Bu sayede gündelik yaşamınızda da doğru nefes alıp verme yöntemlerini uygulayarak beyne giden oksijen miktarını artırabilirsiniz.

 

Zihinsel Etkinlikleri Artırarak Zihni Güçlendirir

Reformer pilates, yapılan hareketlere odaklanmayı gerektiriyor. Beden ile zihin arasında bağ kurarak anda kalmalı ve vücudun dengesini sağlamak için konsantre olmalısınız. Egzersiz sırasında zihninizdeki farklı düşüncelerden uzaklaşıp yalnızca bedeninize odaklanarak size neyin iyi geldiğini keşfedebilirsiniz. Hareketlerin az sayıda ve kontrollü olarak yapıldığı reformer pilatesle vücudunuza odaklanarak onunla barışabilir ve öz güveninizi artırabilirsiniz. Beyin-beden koordinasyonu sağlayan pilates, zihinsel faaliyetleri hızlandırarak hafızayı ve öğrenme yeteneğini de güçlendiriyor. Daha canlı ve esnek bir zihne kavuşmanızı sağlayarak unutkanlık gibi problemlerin da önüne geçebiliyor.

 

Dört Mevsim Bakımın Adresi: Elite World Hotels & Resorts

İş çıkışı, hafta sonu veya güzel bir tatilin ardından kendinizi baştan aşağı tazelemek; yaz kış fark etmeden seçkin bir ortamda spor yapmak ve form tutmak istiyorsanız Elite World Hotels & Resorts, sizi bekliyor! Elite World Hotels & Resorts'un İstanbul, Sapanca, Van ve Marmaris'te bulunan otellerinin bünyesindeki Fit Life Spa & Health Center'lardan faydalanabilir; beden ve ruh sağlığınıza yatırım yapabilirsiniz. Geniş spor salonlarında form tutabilir veya yüzme havuzlarında stres atabilirsiniz. Dilerseniz masaj paketleri ile kendinizi şımartabilirsiniz. Siz de bu ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanmak isterseniz hemen Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.