BLOG

BLOG

Motor Sevdalıları Buraya! İstanbul'a Yakın En İyi Motosiklet Rotaları


motosiklet rotaları, motosiklet rotaları istanbul, motosiklet rotaları türkiye

Motosiklet, çoğu kullanıcı için bir araçtan daha fazlası. Hatta âdeta bir yaşam biçimi. Özgürlük duygusunu sonuna kadar hissetmenizi sağlayan motosiklet, yolculuğu çok daha cazibeli bir hâle getiriyor. Şehrin kalabalığından, trafikten ve gürültüden kaçarak motosiklet yolculuğunun keyfini artırmak mümkün. İstanbul çevresinde yer alan rotaları günübirlik ya da hafta sonu kaçamağı olarak değerlendirebilir, motosikletinizi keyifli olduğu kadar huzur dolu bir ortamda sürebilirsiniz. Gelin, keyifle gezeceğiniz İstanbul'a yakın en iyi motosiklet rotalarını birlikte inceleyelim.

 

Her Mevsim Başka Güzel: Kıyıköy

Hafta sonu gibi kısıtlı bir zaman diliminde, motor kullanmanın keyfini çıkarmak isterseniz İstanbul yakınlarında gidebileceğiniz harika bir rota Kıyıköy. Kırklareli sınırları içerisinde yer alan bu sakin ve büyüleyici sahil kasabası, İstanbul'un yorucu temposundan uzaklaşmak isteyenler için âdeta bir fırsat rotası.

İstanbul'dan yaklaşık 160 km uzaklıkta olan Kıyıköy'e doğanın tüm güzelliğini gözler önüne seren yol ve köyleri geçerek ulaşabilirsiniz. Âdeta kartpostal tadında olan bu eşsiz rota sizi büyüleyici bir manzaraya ve Karadeniz'in serin sularına götürüyor. Tepeden bakıldığında bir koyu andıran, mavi ve yeşilin buluştuğu sahil kasabası; kamp ve trekking yapmak, fotoğraf çekmek ve doğayı keşfetmek isteyenler için de son derece ideal bir lokasyon.

 

Masalsı Bir Diyar: İğneada Longozu 

İğneada Longozu yine Kırklareli şehrinde yer alan ve doğal güzelliğini cömertçe sergileyen bir adres. Kıyıköy'e de yakın olan İğneada Longozu, İstanbul'dan yaklaşık olarak 240 km uzaklıkta konumlanıyor. Kıyıköy'den devam ederek Kışlacık, Kızılağaç ve Demirköy’ü geride bıraktıktan sonra İğneada'ya ulaşıyorsunuz.

Istranca Dağları’nın kıyısında masalsı bir diyarı andıran ve doğanın farklı renklerini sizlerle buluşturan İğneada Longozu, oldukça virajlı yollara sahip. Bu nedenle dikkatli bir sürüş gerçekleştirmek gerekiyor. 2007 yılından bu yana millî park statüsünde olan longoz, eşsiz güzelliği kadar sessiz ve sakin bir atmosfere sahip. Dilerseniz longozdaki Mert Gölü'nü çevreleyen rotayı da katedebilir, longozun derinliklere uzanan güzellikleriyle tanışabilirsiniz.

 

Tarihî Balıkçı Kasabası: Yalıköy 

İstanbul'un Çatalca ilçesinde yer alan ve şehir merkezinden yaklaşık 55 km uzaklıkta bulunan Yalıköy, kentin Karadeniz kıyılarında konumlanan bir balıkçı kasabası. Bu şirin kasaba sakin, trafiğin çok olmadığı bir rotaya sahip. Buna karşılık yolların çok da geniş olduğunu söylemek mümkün değil. Yine de Yalıköy rotası dingin bir motosiklet yolculuğu yapmak isteyenlere hitap etmeyi başarıyor.

Yolun sonunda ise sizi mavi ve yeşil tonlarını büyük zenginlik içinde sergileyen âdeta bir cennet bekliyor. Eskiden Rum balıkçı köyü olan Yalıköy'de yerleşim birimi ve kumsal neredeyse iç içe geçmiş durumda. Su kaynaklarının klor seviyesi sıfır olan sahil kasabasından ayrılırken yanınıza mutlaka su almalısınız.

 

Küçük Karadeniz: Kandıra 

İstanbul'a yaklaşık iki saatlik bir mesafe konumlanan Kandıra, Kocaeli'nin en güzel ilçelerinden biri. Kocaeli sınırlarına kadar otobandan devam edebileceğiniz bu rotada yolların sorunsuz olduğunu söylemek mümkün. 

Kandıra her ne kadar Marmara Bölgesi'nde yer alsa da manzarası, dokusu, doğası ve rotasıyla Karadeniz'i andırıyor. Otobandan ayrılıp da Kandıra yoluna döndüğünüz andan itibaren bunu hissetmeye başlıyorsunuz. Bakir yapısını büyük oranda korumaya devam eden Kandıra; Kerpe, Kefken Adası, Cebeci Plajı ve Sardala Koyu gibi gezilecek alternatif lokasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

 

Doğanın Kalbine Yolculuk: Elite World Grand Sapanca

marmara motosiklet rotaları, hafta sonu motosiklet rotaları

İstanbul'a sadece 2 saatlik uzaklıkta yer alan Sapanca Gölü; benzersiz dokusu, huzur veren atmosferi ve doğallığıyla cazip bir alternatif. Kandıra'yla benzer şekilde Sakarya sınırlarına girene kadar otobanı kullanabilirsiniz. Otobandan ayrıldıktan sonra ise adım adım doğayla kucaklaşma hissi yaratan yolları takip ederek Sapanca Gölü'ne ulaşabilirsiniz. Sapanca Gölü'nün kenarında konumlanan motosiklet rotası, gölün ve doğanın eşsiz manzarasını gözler önüne seriyor. 

Sapanca Gölü'ne kadar gitmişken buradan ayrılmak istemeyebilirsiniz. Hissettiğiniz huzuru konforla birleştirmek için Elite World Grand Sapanca'yı tercih edebilir, günün tatlı yorgunluğunu ihtiyacınıza uygun oda seçeneklerini değerlendirerek atabilirsiniz. 

Elite World Grand Sapanca'nın Fit Life SPA & Wellness merkezindeki SPA, fitness, well-being, çeşitli Uzak Doğu ritüelleri gibi uygulamalarından yararlanarak bedeninizle birlikte ruhunuzu da dinlendirebilirsiniz. Akşam yemeklerinizi ise Türk ve dünya mutfağının benzersiz örneklerini sergileyen, ödüllü şeflerin hazırladığı zengin bir menü eşliğinde taçlandırabilirsiniz. Siz de motosiklet yolculuğunuzu konforlu ve lüks bir konaklamayla taçlandırmak isterseniz hemen yerinizi ayırtmak için Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: