BLOG

BLOG

Kışın Şömine Başında Keyifle Okuyabileceğiniz Kitaplar


Kışın soğuk günleri geldiğinde bazen canınız evden dışarı çıkmak istemeyebilir. Battaniyenizi ve sıcak çikolatanızı alıp evde otururken içinizi ısıtacak hikâyelere ihtiyaç duyarsınız. Hele de evinizde veya kış tatilinizi geçirdiğiniz otelinizde şömine varsa vakit çok daha keyifli geçer. Şömine başında sıcak şarabınızla ya da kahvenizle birlikte size eşlik edecek harika bir kitap, hayatın tüm sıkıntılarını bir kenara kaldırmanızı sağlar. Peki, kışın şömine başında keyifle okuyabileceğiniz kitaplar hangileri? İşte size birkaç öneri.

 

1. Senden Önce Ben

Senden Önce Ben

2016 yılında Emilia Clarke ve Sam Claflin ikilisini başrollerinde buluşturan filmin sıcacık hikâyesinin uyarlandığı Senden Önce Ben, 2012 yılında yayımlandı. Yayımlandığı günden itibaren okuyucu kitlesini derinden etkileyen Senden Önce Ben, sizi derin bir hikâyeye sürükleyecek. Bir motosiklet kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Will, birçok sorunla mücadele etmek zorunda. Artık yaşamaktan biraz olsun keyif almayan Will'in hayatı, bakıcısı Lou sayesinde tepeden tırnağa değişir. Size umudun var olduğunu ve hep var olacağını hissettiren, kendinizden bir parça bulmanızı sağlayan Senden Önce Ben kitabını şömine başında bir çırpıda okuyabilirsiniz.

 

2. Tehlikeli Oyunlar

Hikmet Benol'ün hikâyesiyle hayatınıza yeni bir pencere açmak ister misiniz? Oğuz Atay'ın; insanı, insanın çevresiyle ve özellikle kendisiyle kavgasını anlattığı Tehlikeli Oyunlar eseri, sarsıcı etkiye sahip. Şömine başında okurken bir an bile olsa gözlerinizi ayıramayacağınız eserde sık sık satırların altını çizme ihtiyacı hissedeceksiniz. Hayatın gerçekleriyle tıpkı oyun oynuyormuş gibi ilgilenen Hikmet Benol sizleri, okurken düşüneceğiniz etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

 

3. Beyaz Geceler

Petersburg sokaklarında harika bir kış geçirmeye ne dersiniz? Fyodor Dostoyevski'nin ölümsüz eseri Beyaz Geceler, dört gün süren büyüleyici bir hikâyeyi sizlere sunuyor. Hikâyenin hayalperest anlatıcısı, âşık olduğu genç kız Nastenka'ya hayat hikâyesini anlatırken sizler de kendinizi satırlarda kaybedeceksiniz. Nastenka, âşık olduğu adamın geleceği günü beklerken hikâyenin anlatıcısı olan Genç Adam'dan yardım ister. Duygularını gizlemeye çalışan Genç Adam, unutulmaz bir hikâyenin başkahramanı olur. Karakterin isminin olmaması Dostoyevski'nin kendi hikâyesini anlattığına dair teorileri de beraberinde getirir. Sizler de bu hikâyeyi okurken bambaşka diyarlara yolculuk edecek ve Petersburg sokaklarında dört harika gün geçireceksiniz.

 

4. Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi

Uluslararası alanda başarılara imza atmış yazarımız Nobel Ödüllü Orhan Pamuk'un ölümsüz eseri Masumiyet Müzesi, bir kitaptan ötesini sunar. İstanbullu zengin bir çocuk olan Kemal'in yoksul akrabası Füsun ile arasında geçen aşk, dillere destan bir serüvene dönüşür. İnsan ruhunun derinliklerine inen Orhan Pamuk; aşkı, sevgiyi, evliliği, cinselliği, tutkuyu kısacası insanı insan yapan duyguları ve dürtüleri ele alıyor. İnce işçilikle hazırlanan satırlar size rengârenk bir dünya kurarken kitabı bitirmeden şömine başından kalkmak istemeyeceksiniz. Üstelik yazar, İstanbul'da, kitaptaki kurmaca karakterlere ait eşyaların sergilendiği, hikâyeyi somutlaştırabilecek detayların yer aldığı gerçek bir Masumiyet Müzesi de kurmuş. 

 

5. Dorian Grey'in Portresi

Oscar Wilde'ın tek romanı Dorian Grey'in Portresi, büyülü anlar yaşamanızı sağlayacak harika bir hikâye. Genç ve yakışıklı bir adam olan Dorian Grey'in güzelliğinden etkilenen ressam Basil Hallward, onun bir portresini yapar. Sosyal çevresi genişleyen Dorian ise Lord Henry ile tanıştıktan sonra Hedonizm anlayışını benimseyerek tamamen hazza odaklı bir hayat yaşamaya başlar. Elindeki tek varlığın güzelliği olduğunu bilen Dorian, yaşlanmak istemez ve kendisi yerine portresinin yaşlanmasını ister. Olayların farklı bir boyut aldığı kitap sizi içine çeker.

 

Şömine Başında Bambaşka Diyarlara Yolculuk Etmek İsteyenler İçin: Elite World Grand Sapanca 

Şömine Bar

Kışın şömine başında kitap okuyarak kahve içmenin tadı bambaşka. Elite World Grand Sapanca'nın lobi katında yer alan altı şömine, etrafında ağırladığı misafirlerinin keyifli dakikalar geçirmesini sağlar. Huzurlu bir doğa yürüyüşünün ardından şömine başına geçerek sıcak içeceklerinizi yudumlayabilir ve kitabınızı okuyabilirsiniz. Sizi bambaşka diyarlara götürecek satırları şömine çıtırtıları eşliğinde okumak, kahvenizi yudumlamak tepeden tırnağa rahatlamanızı sağlayacak.

Siz de Şömine Bar keyfinden yararlanmak için Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilir, hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.