BLOG

BLOG

KEDİLER İÇİN PRATİK EV YAPIMI


Soğuk havalardan minik dostlarımızı korumak için pratik ev yapımı için kendin yap projesi ile karşınızdayız. Malum havalar aşırı derecede soğuk ve “winter is coming” diye yıllardır beklediğimiz kar kış geldi çattı. Ne yazık ki bu güzel kar örtüsü, görüntüsü ile bizleri sevindirmiş olsa da sokakları yaşam alanı olan kedicikler için pek sevindirici değil. Bu noktada bizler de sevimli minik dostlarımız için çok basit bir kaç adım ile onları soğuktan bir nebze olsun koruyacak kedi evi yapımında size örnek sunmak istedik. Umarız ki onlar için faydalı bir çok kedi evi yapımında katkımız olacaktır.

İlk adım olarak marketlerden, manavlarda ve çevremizden rahatlıkla bulabileceğimiz görselde yer alan türden 2 adet karton temin etmemiz gerekecek.

Daha sonra temin ettiğimiz bu kartonun zemin kısmını soğuktan daha iyi korumak için bu şekilde paspas kesip yapıştırabilirsiniz.

En önemlisi de çatıdan sonra bu kısım oluyor. O yüzden bu maddeye lütfen dikkat edelim. Elimizde paspas yoksa eğer kullanmadığımız polar pijama vb. ürünleri monte edebilirsiniz. Monte ederken silikon kullanmayı tavsiye ediyoruz.

Isı ve su yalıtımında kullanılan bantlar ile kedi evimizin çevresini kaplayalım. Bu dayanıklılığını da arttıracaktır.

Tavan kısmına bir çok yapı marketten kolayca temin edebileceğiniz, çatı kaplama malzemesini monte ediniz.

Buraya kadar tamamsa, taban ve tavan kısmını birleştirme kısmına geldik. İki parçanın ayrılmaması için şerit bant ile etrafından çevirmenizi tavsiye ediyoruz.

Ve işte eserinizin son hali. Oldukça kullanışlı ve faydalı bir kendin yap projesi. Bu projeyi yaparak bir çok kedi için hayat kurtarabileceğinizi lütfen unutmayın. En azından karlı havalarda onlara daha çok destek olmamız gerektiğini göz ardı etmeyiniz. Bu kutuyu yapmak için en fazla 2 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

Sizlerinde kedi evi yapımı için projeleriniz ve fikirleriniz varsa yorum olarak bize iletebilirsiniz.

Bir sonra ki yazılımızda görüşmek üzere hoşçakalın.