BLOG

BLOG

EVLİLİK ÖNCESİ ALIŞVERİŞTE OLMAZSA OLMAZ İHTİYAÇLARINIZ


Evlilik hayatın en telaşlı ama bir o kadar da eğlenceli ve mutluluk verici olaylarından biri. Uzun ve zorlu bir süreç olan evlilik hazırlığı döneminde alacaklar listesi uzun ve karmaşık bir hal alabiliyor. En ince detaylara kadar düşünmeye çalışsanız da mutlaka unutulan önemli parçalar olabiliyor. Bunun da çaresini düşündük ve evlilik öncesi alışverişinin olmazsa olmazlarını sizin için sıraladık!

 

Mobilya ve Tamamlayıcı Unsurları

Mobilya ve Tamamlayıcı Unsurları

Mobilya seçimi hem tarzınızı yansıtması hem de konfor ve işlevsellik sunması açısından oldukça önem taşıyor. Ancak mobilyayı tamamlayıcı unsurlar da en az onlar kadar önemli! Alışveriş listenize mutlaka orta sehpa ve yan sehpaları dahil etmelisiniz. Çünkü sehpa hayatınızı kolaylaştıran ve misafirlerinize rahat sunum olanağı sağlayan kilit bir parça.

Yemek odalarının vazgeçilmez parçalarından konsollar da evlilik listesinde bulunması gereken detaylardan biri. Konsollar sadece yemek takımınızı sakladığınız dolaplar değil! Yemeğe misafir çağırdığınızda da sizin için büyük kurtarıcı olacak ve sunumunuzu kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlayacak. Üstelik şık görüntüleriyle yemek alanlarınıza da renk katacaklar. Unutulmaması gereken mobilya parçalarından biri de dresuar. Eğer yeterli alana sahipseniz hem evinize estetik bir dokunuş katar hem de işlevsel bir antreye sahip olmanızı sağlar.

 

Beyaz Eşyalar

Beyaz Eşyalar

Beyaz eşya ürünleri evin temel ihtiyaçları arasında. Her evde mutlaka buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ocak ve davlumbaz bulunması gerekiyor. Ancak bunlara ek olarak mikrodalga fırın, derin dondurucu ve kurutma makinesi de listenizde bulunmalı. Ayrıca alacağınız beyaz eşyaların kapasitesine, enerji sınıfına ve sunduğu ekstra program özelliklerine dikkat etmelisiniz.

 

Küçük Ev Aletleri

Küçük Ev Aletleri

Su ısıtıcılar, çay ve kahve makineleri, tost makineleri, blender setleri, elektrikli süpürgeler, ütüler, televizyonlar ve saç kurutma makineleri... Kısacası küçük ev aletleri de bir evin olmazsa olmaz ihtiyaçları arasında. Size zaman kazandıran bu aletlerin hayatınızı epey kolaylaştırdığını göreceksiniz! O yüzden evlenmeden önce mutlaka küçük ev aletlerini de tamamlamalısınız. Bunların yanı sıra tıraş makinesinin ve saç şekillendirici ürünlerin de günlük hayatta sık kullanıldığını unutmamalısınız.

 

Mutfak Gereçleri

Mutfak Gereçleri

Yemek takımları, su bardakları, tencere ve tavalar, çatal bıçak setleri ve doğrama tahtaları genellikle listelerin başında yer alır. Ancak süzgeç, rende, peçetelik, şekerlik, nihale, cezve seti, yumurta fırçası, spatula setleri, tepsi, servis parçaları, saklama kabı, havan, mutfak tartısı, kek kalıpları, güveç seti ve fırın tutacağı gibi mutfak gereçleri genellikle unutuluyor. Ancak mutfakta en çok kullanılan ürünler de genellikle bu küçük parçalar! Ayrıca bulaşık deterjanı, sünger ve bulaşık makinesi ürünlerini de listenize eklemelisiniz.

 

Tekstil Ürünleri

Tekstil Ürünleri

Nevresim takımı, battaniye, yorgan, pike, yastık, havlu ve bornoz takımı ve banyo paspası gibi tekstil ürünleri genellikle listede yer buluyor. Ancak masa örtüsü, koltuk şalı, kırlent, ayak havlusu, lif ve misafir havlusu sonradan akla geliyor. Ayrıca perde seçiminiz de önemli. Özellikle de çok güneşli ya da ışık alan odalar için karartma perdeleri büyük önem taşıyor. Ayrıca tekstil ürünlerini mümkün olduğu kadar birkaç takım halinde almakta da fayda var.

 

Banyo Gereçleri

Banyo Gereçleri

Evin en önemli alanlarından biri de banyo. İşlevsel ve eksiksiz bir banyo için olmazsa olmazlar arasında tuvalet fırçası, çöp kovası, kirli sepeti, banyo dolabı, şampuan rafı, sabunluk ve diş fırçalık yer alıyor. Ayrıca eksiksiz bir temizlik seti oluşturmak da önemli. Yüzey paspasları, temizlik kovası, temizlik ürünleri, deterjan ve yumuşatıcılar evlenmeden önce alınacaklar listenizde olmalı.

 

Ev Gereçleri

Ev Gereçleri

Çamaşır kurutma askısı, mandal, ütü masası, ev terlikleri, sıcak su torbası, tartı, aydınlatma ürünleri, paspas, Amerikan servis ve askılık gibi parçalar gözden kaçabilen ev ürünleri arasında. Size ekstra depolama alanı kazandıran ve mevcut depolama alanlarını daha işlevsel hale getiren saklama kutuları ve hurçları da unutmayın.

 

Dekoratif Parçalar

Dekoratif Parçalar

Bir evi ev yapan ve ona sıcaklık katan unsurlardan biri de sizi yansıtması. Evlilik sonrası yerleşeceğiniz evi ev gibi hissetmek için mutlaka listenize dekoratif ürünler ekleyin. Tablolar, vazolar, mumlar, şamdanlar, çiçekler, halılar, aynalar, duvar saatleri ve biblolar şık dekorasyon ürünleri. Bu ürünleri kullanarak evinizde istediğiniz sıcak havayı oluşturabilirsiniz. Ayrıca rafları ve kitaplıkları da sadece çalışma odaları ya da okuma alanları için kullanmak zorunda değilsiniz. Çalışma alanınız olmasa da oturma odanıza yerleştireceğiniz raf ve kitaplıklar ile evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Bu ürünlere tarzınızı yansıtan parçalar eklemek de iyi bir fikir.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: