BLOG

BLOG

Elite World Hotels & Resorts’tan Lezzet Dolu Ramazan Menüleri


Ramazan ayı; İslam dünyasında her yıl manevi huzurun tadını almak isteyenlerin iple çektiği kutsal bir dönemdir. Bu ayda zihni ve bedeni şifalandırdığına inanılan oruç ibadeti yerine getirilir. Birlik ve beraberliğin temsili olan bu günler, hem paylaşmanın hem birlikte olmanın zevkiyle dolar.

Elite World Hotels & Resorts, Ramazan ayı boyunca seçkin lezzetleri özel menülerle misafirlerinin beğenisine sunuyor. Sizi Elite World Hotels & Resorts'ta Ramazan ruhunu yaşayacağınız dopdolu iftar sofralarına davet ediyoruz.

Türk ve Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini tadacağınız harika bir iftar için Elite World Van ve Elite World Grand Sapanca'nın alakart mutfağını deneyimleyebilir; farklı lokasyonlardaki otellerimizin geniş yelpazedeki set menüleri ile iftarı âdeta bir şölen sofrasında karşılayabilirsiniz. Gelin, misafirlerimiz için özenle hazırladığımız iftar seçeneklerini birlikte inceleyelim.

 

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı: The Grill İftar Menüsü 

Türk ve Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini tadacağınız harika bir iftar için Elite World Van, Elite World Grand Sapanca veya Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'da sunulan menü setlerini tercih edebilirsiniz. İşte menülerin içerikleri:

  • İftariye Tabağı: Hurmadan Antakya usulü humusa, taze naneli haydariden zeytinyağlı yaprak sarmaya kadar 16 çeşit iftariye tabağı hem gözünüzü hem midenizi doyurmak için hazırlandı.
  • Çorba ve Ara Sıcaklar: Günün çorbası ve ardından üç ayrı menüde pek çok çeşitle sunulan ara sıcaklarla lezzet şöleni devam ediyor. Antep usulü fındık lahmacun, mini tereyağlı pastırmalı pide veya içli köfte seçeneklerinin olduğu menü setlerinden tercih edebilirsiniz.
  • Ana Yemekler: Tavuk şiş, Ali Nazik veya hünkârbeğendi seçeneklerinin bulunduğu menü setleri vardır. 
  • Tatlılar: Fındıklı fırın sütlaç, künefe, cevizli güllaç lezzetleri iftar sofralarını şenlendirir. 

 

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres: The Grill İftar Menüsü

İftar sofralarının bolluk ve bereketi, eşsiz atmosferiyle sizleri Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres'de bekliyor. İşte menü setinin detayları:

  • İftariye Tabağı: Zengin içeriğe sahip tabakta hurmadan pastırmaya, süzme çiçek balından manda kaymağına ve zeytinyağlı yaprak sarmaya kadar 15 çeşit yiyecek yer alıyor.
  • Çorba: Kıtır ekmekli tereyağlı mercimek çorba veya manda yoğurtlu taze dağ naneli yayla çorbası.
  • Ara Sıcak: Taze naneli yoğurt sos eşliğinde içli köfte veya kuru domatesli yoğurt sos ile peynirli su böreği.
  • Ana Yemek: İç pilav ve buharda pişmiş mevsim sebzeleri eşliğinde kuzu tandır veya füme patlıcan, közlenmiş biber ve domates ile sunulan hünkârbeğendi. 
  • Tatlı: Gül suyu ve fındık ile tatlandırılmış güllaç veya manda kaymağıyla sunulan vişneli ekmek kadayıfı.

 

Elite World İstanbul Taksim: The Brasserie Ramazan Set Menüleri 

Uzun oruç süresinin ardından tat duyularınızı harekete geçirecek harika menüler denemek isterseniz The Brasserie Ramazan Set Menüleri tam size göre! 

  • İftariye Tabağı: 14 çeşit ürünün yer aldığı tabakta tahin hurmasından pastırmaya, kaşar peynirden hindi salama kadar birçok lezzeti bulabilirsiniz.
  • Çorba ve Ara Sıcak: Günün çorbasıyla başlayan lezzet şöleni, seçtiğiniz menüye göre peynirli su böreği veya sebzeli paçanga ile devam eder. 
  • Ana Yemek: Tercih ettiğiniz menüye göre ızgara domates, biber, sote sebzeler pilav ve patates tavayla sunulan tavuk ızgara veya ızgara domates, biber, fırında patates ve saray pilavı eşliğinde kuzu tandırı.
  • Tatlı: Yine menü seçiminize göre fındıklı fırın sütlaç veya cevizli güllacın enfes tadına varabilirsiniz.

 

Elite World İstanbul Florya: The Grill Ramazan Set Menüleri 

İştah açan ve bol alternatifli bir iftar planı yapmak isteyenler için Elite World İstanbul Florya, seçkin lezzetler sunuyor. İftar sofrasında farklı damak tatlarına sahip kişiler için hazırlanan zengin set menüler arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz!

  • İftariye Tabağı: Kuru kayısı, peynir çeşitleri, reçel, bal, kaymak, hurma gibi yiyeceklerle zenginleşen tabakta 14 çeşit bulunur.
  • Çorba ve Ara Sıcak: Günün çorbasına menü seçimine göre taze yoğurtlu içli köfte veya paçanga böreği eşlik eder.
  • Ana Yemek: Damak tadınıza göre seçeceğiniz menü setlerinde patlıcan beğendi, domates ve biberle servis edilen hünkârbeğendi veya tereyağlı pirinç pilavı, sote mevsim sebzeleri ve mantar sos eşlinde gelen ızgara piliç göğüs çeşitlerini bulabilirsiniz. 
  • Tatlı: Tercih ettiğiniz menü setine göre limonlu dondurma eşliğinde vişneli ekmek kadayıfı veya fıstıklı güllaç.

 

Her bir lezzetiyle olağanüstü deneyim sunan iftar menüleri arasından tercihinizi yapmakta zorlanabilir, seçmediğiniz menüleri deneyimlemeyi bir sonraki ziyaretinize saklayabilirsiniz. Elite World Hotels & Resorts'un farklı şubelerinde bambaşka deneyimler yaşayabilir, sevdiklerinizle Ramazan'ın bereketini paylaşabilirsiniz.