BLOG

BLOG

AÇIK HAVADA DÜĞÜN YAPACAKLARA SÜSLEME VE DEKORASYON ÖNERİLERİ


Havaların da ısınmasıyla birlikte açık havada düğün yapmaya mı karar verdiniz? Cevabınız "Evet!" ise, işte size akıllardan çıkmayacak bir açık hava düğünü için birbirinden farklı dekorasyon ve süsleme fikirleri...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Farklı Düğün Fİkirleri

Yuvarlak Masalarla Daha Samimi Bir Ortam Oluşturun

Yuvarlak Masalarla Daha Samimi Bir Ortam Oluşturun

Sizin de düğünlerde en dikkat ettiğiniz detaylardan birisi masalar, değil mi? Değerli misafirlerinizin rahat etmesi ve herkesin birbirini görebilmesi için yuvarlak ve geniş masalar tercih etmelisiniz. Böylece onlar için samimi, aynı zamanda da rahat bir ortam oluşturabilirsiniz. Masaların üzerini ise güzel kokulu yaz çiçekleri ile dekore edebilirsiniz.

 

"Şimdi Gelin ve Damat Geliyor"

Şimdi Gelin ve Damat Geliyor

En sevdiğiniz parça eşliğinde düğün alanına girmek belki de düğüne dair hatırlayacağınız tek an olabilir. Bildiğiniz gibi açık hava düğünlerinde bu tarz bir giriş yapmak çok zor çünkü bir kapısı yok! Ama üzülmeyin. Hem bu anı daha özel ve güzel kılmak hem de misafirlerinizi daha hoş karşılamak için girişi kendiniz dekore edebilirsiniz. Bunun için çok uğraşmanıza gerek yok. Sadece bir parça beyaz tül ve birkaç çiçek ile bütün atmosferi değiştirmeniz mümkün.

 

Fotoğraf Alanı Oluşturun!

Fotoğraf Alanı Oluşturun

Düğününüzü hafızalara mı kazımak istiyorsunuz? Sizce de açık havada düğün, fotoğraf çekilmek için mükemmel bir zaman değil mi? O zaman bunu değerlendirin ve bir fotoğraf alanı dekore edin. Misafirlerinizin oturup fotoğraf çekilebileceği, çiçeklerle süslenmiş bir salıncak, düğününüzü unutulmaz yapacak. Ya da iki tane boş çerçeveyi canlı çiçeklerle süsleyip ağaca asarak böyle bir alanı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

 

Gelin Masasını da Süslemeyi Unutmayın!

Gelin Masasını da Süslemeyi Unutmayın

Klişe gelin masaları görmekten bıktınız, değil mi? O zaman, bu yılın modası pampas otu ve hasır, açık hava düğününüzü dekore ederken çok işinize yarayacak! Gelin masasının arkasına pampas otu ve kurutulmuş çiçeklerle süslenmiş büyük bir çelenk koyabilirsiniz. Bunun için farklı şekillerde opsiyonlarınız da mevcut. Davetlilerin masalarını ise buna uygun hasır suplalar ile süsleyebilir, açık hava düğün dekorasyonunuz ile doğallığı vurgulayabilirsiniz.

 

Hava Durumunu Göz Ardı Etmeyin

Hava Durumunu Göz Ardı Etmeyin

En özel gününüzde hava durumu biraz canınızı sıkabilir. Kabul edin, açık hava düğünleri bazen çok sıcak bazen de soğuk olabiliyor. Bunun için davetlilerinize nikah hediyesi olarak üzerinde notlar ve düğün tarihiniz yazan kağıttan yelpazeler dağıtabilirsiniz. Böylelikle hava durumu düğününüzü mahvetmez hem de misafirlerinize düğününüzü hatırlatacak bir hatıra bırakmış olursunuz. Bir taşla iki kuş!

Dipnot: Havanın soğuk olma ihtimaline karşın hasır bir sepetin içerisine birkaç polar battaniye bırakıp günü kurtarabilirsiniz.

 

Sandalyeleri Giydirmeyin!

Sandalyeleri Giydirmeyin

Açık havada düğün yapmanın en güzel yanı doğayla iç içe olmaktır. Doğa ise size en güzel dekorasyon aksesuarını sunar. Çiçekler! Eğer sadelikten yanaysanız, çiçekler ile sandalyeleri basitçe süsleyebilir, kıyafet giymiş sandalyeleri bu işkenceden kurtarabilirsiniz. Birkaç lavanta dalı ve hasır kumaş ile sandalyeleri süslemek doğayla daha uyumlu bir konsept oluşturmanızı sağlar. Deniz yıldızı, tül, hasır kurdeleler ya da jüt süslemeler gibi küçük detaylarla sandalyelerinizi daha sade ve şık gösterebilirsiniz.

 

Balonlarla Süsleyin!

Balonlarla Süsleyin

Balonsuz düğün olur mu? Düğününüzü balonlarla dekore etme fikri biraz klişe görünebilir ama günümüzün de modası olan ekstra büyük balonlar sayesinde dekorasyonu şık bir şekilde tamamlayabilir, ortama eğlenceli bir atmosfer katabilirsiniz. Uçan harfli balonları gelin ve damat sandalyesine bağlayarak bütün dikkatleri oraya çekebilirsiniz.

 

Gününüzü Aydınlatın!

Gününüzü Aydınlatın

Açık hava düğünlerini kitaplardaki peri masallarına dönüştürmek tabii ki ışıklandırma ile mümkün! Peri led ışıkları ağaçtan ağaca asarak masal tadında bir ortam yaratabilir, misafirlerinize aydınlık ama aynı zamanda da romantik bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Romantiklik size göre değilse dış mekanlarda sıklıkla kullanılan ama asla modası geçmeyen fenerleri kullanabilir, otantik bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu sıcaklığı ve samimiyeti vurgulayan ışık kaynağı, açık hava düğünü dekorasyonunuz için mükemmel bir fırsat olabilir.

BONUS: Farklı düşünmek her zaman daha iyidir. Bu fenerleri ışık kaynağı olarak değil de, ağaçları süslemek için kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey içlerine birkaç kuru ot ya da bir buket canlı çiçek koyup ağaçlara asmak.

 

Elite World; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

ELITE WORLD Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

ELITE WORLD Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

ELITE WORLD İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: