BLOG

BLOG

BABY SHOWER ORGANİZASYONU NASIL YAPILIR?


Partilerin son hızla çeşitlenmeye devam ettiği ülkemizde, son dönemlerde sıklıkla Baby Shower partileri organize ediliyor. Baby Shower, anne adayına hamileliğinin son aylarında yakın arkadaşları, eşi veya ailesi tarafından yapılan motive edici bir parti türüdür. Partiyi genellikle hamile kadının yakın arkadaşları eşiyle birlikte organize eder.

Kısacası “Bebeğe Hazırlık” veya “Bebek Partisi” isimleriyle de anılan Baby Shower hem anne adayının hem de misafirlerin eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı olur. Partinin düzenlemesinde, hamile kadının beğenisine hitap eden bir ev ortamı tercih edilebileceği gibi ekstra bir mekân da dizayn edilebilir. Ancak parti yapılmadan önce organizasyon yapanların birtakım sorulara yanıt bulması gerekir. Partiye katılacak kişi sayısından ikram edilecek gıdalara, süslemelerden hediye seçeneklerine kadar pek çok konu çözüme kavuşturulmalıdır.

Baby Shower’da Parti Ortamının Düzenlenmesi

Anne adayının zevkinin ön planda tutulduğu Baby Shower partisinde bütçeye göre bir mekân seçimi yapılmasında büyük fayda vardır. Çünkü parti sadece mekân seçiminden ibaret değildir. Aynı zamanda diğer süs ve gıda gereksinimlerinin karşılanması için de bütçeye gerek duyulur. Parti ev içerisinde yapılacaksa; masa, sandalye, oturma grubu ve vitrin gibi daha pek çok eşya süslenerek parti için hazır hale getirilebilir. Ancak parti dış mekânda gerçekleştirilecekse, ailenin veya yakın arkadaşların seçtiği konsepte uygun bir mekân dizayn edilebilir. Süs için kullanılabilen eşya seçenekleri ise ister hazır isterse de anne adayının sevebileceği şekilde elde hazırlanarak kullanılabilir. Örneğin; bebeğin cinsiyetine uygun pembe veya mavi renk tonlarında bir mekân süslemesi, oldukça etkileyici ve hoş bir ambiyans yaratacaktır. Balonlar, isimli biblolar, renkli gözlükler ve duvar tabloları, Baby Shower partilerinde sıklıkla tercih edilen süslemeler arasındadır.

 

Baby Shower’da Misafirlere Sunulacak İkramlıklar

Parti gününde aile büyüklerinin de yardımı ile çeşitli hamur işleri ve farklı ikramlık gıdalar hazırlanabilir. Pasta başta olmak üzere kek, kurabiye, poğaça ve börek gibi yiyecekler, parti gününde ikramlık olarak gelen misafirlere sunulabilir. Baby Shower partisinde hazırlanılan ikramlık seçenekler, aperatiflerle de zenginleştirilmelidir.

Baby Shower’ın en anlamlı ve özel ikramı, bebeğin ve annenin konseptine uygun olarak tasarlanmış pastadır. Pasta hazırlanırken süslenmesinden büyüklüğüne kadar tüm detaylar hesaba katılmalıdır. Gelecek misafirlerin sayısına uygun ideal boyutlarda bir pasta, partiniz için yeterli olacaktır. Pastanın üzerinde kullanılan tematik süslemeler ve renkli mesajlar ise anne adayının yüzünde sevimli bir gülümseme yaratacaktır.

 

Parti için Hediyelik Eşyaların Seçimi

Baby Shower için tercih edilecek hediyeler hem anne adayı hem de bebek için olabilir. Hamilelik süreci her ne kadar maddi açıdan zahmetsiz olarak geçse de doğum sonrası bir hayli masrafı beraberinde getirecektir. Bu nedenle anne adayının yakın akrabaları ve arkadaşları, ona destek olabilmek adına partide ihtiyaca uygun hediye seçimi yapabilirler. Hediyeler; kıyafet, bebeğe özel olarak alınmış oyuncaklar veya el emeği ile hazırlanmış farklı süs eşyaları şeklinde değişiklik gösterebilir.

 

Baby Shower Partisine Özel Yaratıcı Fikirler

Eğlencenin ve renkli mekânların eşliğinde güzel bir anı sunan Baby Shower partisi için hamile kadının yakınları tarafından hoş fikirler yaratılabilir. Ancak daha profesyonel bir parti organizasyonu elde etmek için bu alanda faaliyet gösteren işletmelerden de faydalanmak mümkündür. Örneğin; bebeğin gelişini kutlayan temsili resimler evin bir köşesinden bir köşesine asılarak farklı bir oda ambiyansı yakalanabilir. İsteğe bağlı olarak renkli balonlardan yararlanılabilir. Balonlar, evinize veya parti mekânınıza daha renkli ve hareketli bir görünüm bırakacaktır.

 

Partiye Uygun Olan Renkli Kıyafetler

Baby Shower, bebeğe ve anne adayına özgü bir parti seçeneği olduğu için bu güne özel renkli kıyafetler seçilmesi daha uygun bir görünüm kazanmanıza yardım edecektir. Annenin tarzına uygun payetli, pullu veya işlemeli bir elbise, o günün anlamını yansıtan bir seçenek olur. Ancak tercihe göre daha rahat ve spor bir yalın kombinasyon da iddialı ve zarif görünmeniz açısından uygundur.

 

Profesyonel Baby Shower Organizasyonlarınız İçin Elite World Hotels & Resorts'e Bekliyoruz!

Organizasyonun her aşamasında sizinle ilgilenecek deneyimli ekibimizle beraber kusursuz bir Baby Shower organizasyonuna imza atmak isterseniz 444 0 883 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.