BLOG

BLOG

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ REHBERİ… YENİLENEN AKM’DE NELER VAR?


İstanbul'un kalbi Taksim Meydanı'nda yer alan ve geçtiğimiz 13 yıl boyunca kapalı kalan Atatürk Kültür Merkezi, bu yılın ekim ayında açıldı. Yenileme çalışmaları tamamlanan ve 29 Ekim 2021 tarihinde açılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul'un yanı sıra ülkemizin de en önemli ve en büyük kültür sanat merkezi olarak dikkat çekiyor. Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nde opera, tiyatro ve konser gibi etkinliklerin yanı sıra konferans, kongre ve uluslararası festivallere de yer verileceği şimdiden konuşuluyor. Peki, yenilenen AKM'nin ne gibi farklı özellikleri var? Sizler için hazırladığımız yenilenen Atatürk Kültür Merkezi rehberine gelin beraber bir göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Önemi Nedir?

13 Yıl Sonra Atatürk Kültür Merkezi İçin Görkemli Bir Açılış

Atatürk kültür merkezi

30 Mayıs 2018 tarihinde yıkılan ve yaklaşık 3 yıl sonra kapılarını yeniden açan Atatürk Kültür Merkezi için görkemli bir açılış gerçekleşti. Yenilenen AKM, 95 bin 600 metrekare alanda 5 bloktan oluşuyor ve içerisinde çocuk sanat merkezinden kütüphaneye kadar pek çok farklı alan bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi; 2500 kişilik opera salonu, 800 kişilik tiyatro, 285 kişilik sinema, 885 araçlık otoparkı ile hizmet vermeye başladı. Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi, yeniden İstanbul'un en önemli kültür sanat merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

 

Dünyanın Önde Gelen Teknolojileri ile Donatıldı

Uzun süredir kapalı olan AKM, yeni ve ileri teknolojilerle donatıldı. Yeniden tasarlanan Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer alan sahne mekaniği ve sistemleri, dünyanın en ileri gelen teknolojilerine sahip. Aynı zamanda kültür merkezi içerisinde yer alan sahnelerin ses ve ışık sistemleri de en gelişmiş teknolojilerle değiştirildi. Ana sahne üzerine 1 adet döner sahne vagonu konumlandırıldı. Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 adet ana sahne asansörü, 13 adet kompansatör asansörü ve sahne üzerinde yer alacak 4 hareketli vagon yer alıyor.

 

Çocuk Sanat Merkezi ve İki Katlı Kütüphanesi ile Dikkat Çekiyor

Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi içerisinde çocuklar için 4 adet çalışma odası ve 1 adet de sahne bulunuyor. Çocuk sanat merkezi bölümü içerisinde çocukların da katılabileceği özel etkinliklerin ve çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanıyor. Açılışı gerçekleştirilen yeni Atatürk Kültür Merkezi içerisinde en az çocuk sanat merkezi kadar dikkat çeken bir yer de iki katlı kütüphane. Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer alan bu yeni kütüphanede etkinlik saatinizi beklerken biraz dinlenebilir, kitap veya dergi okuyabilir, ders çalışabilirsiniz.

 

Günün Yorgunluğuyla Coffee Company'de Vedalaşın

Taksim'de ve Atatürk Kültür Merkezi'nde geçirdiğiniz unutulmaz bir günü, yorgunluk kahvesi içmek için Elite World İstanbul Taksim’de yer alan Coffee Company’de tamamlayabilirsiniz.

Coffee Company; şık iç mekânı, güler yüzlü ekibi, lezzetli yiyecek ve içecek seçenekleriyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor.

Arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte keyifli dakikalar geçirmek için Elite World İstanbul Taksim ve Elite World İstanbul Coffee Company hakkında detaylı bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân

İstanbul’da Yer Alan Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Geçmişten Gelen Hikayesi