BLOG

BLOG

İSTANBUL’DAKİ EN İYİ 7 KONSER MEKANI


Bu yazımızda İstanbul'un en iyi konser yerleri ve İstanbul'un en iyi konser mekanlarına yer verilecektir! Konser denildiğinde ilk akla gelen kent İstanbul. Kentin pek çok semtinde ses sistemi ve seyirci kapasitesi ile Avrupa ülkeleriyle dahi yarışabilecek konser alanları bulunuyor. Neredeyse her akşam birkaç konserin gerçekleştirildiği İstanbul’da bulunan en iyi konser mekanlarını sizler için bir araya getirdik. Konser alanları hakkında bilgileri de bulabileceğiniz yazımızı okuyarak İstanbul ve konser etkinlikleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. İşte İstanbul'un konser alanları: 

 

Babylon

İstanbul’un en iyi ses sistemine sahip birkaç konser alanından biri olan Babylon en etkileyici performanslara ev sahipliği yapıyor. Şişli Bomonti’de yer alan ve farklı türlerde hem yerli hem de yabancı müzisyenleri ağırlayan mekanın hedefi tüm sesleri müzikseverler ile buluşturmak. Bu nedenle olabildiğince farklı disiplinlerde müziklere yer veriyor.

 

Dorock XL

Kentin en büyük kapalı canlı müzik sahnelerinden biri olan ve Kadıköy’de yer alan Dorock XL tam 2 bin metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Mekan genelinde Dorock Stage, Dorock Cafe & Bistro ve Dorock Baze şeklinde, müzik zevkinize uygun etkinliklerle buluşabiliyorsunuz. Tercihinizi canlı müzikten yana kullanmak isterseniz bu durumda ayrı bir salon hizmet veriyor. Mekanın bir diğer özelliği de sabah 4’e kadar eğlencenin devam ettiği Kadıköy’deki tek adres olması.

 

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi

Kentin merkezi bir konumunda bulunan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi akustik özelliği ile muhteşem konserlere de ev sahipliği yapıyor. 2200 kişilik kapasiteye sahip olan merkez dünyaca popüler müzisyenlerin konserlerinin gerçekleştirildiği bir mekan.

 

Wolkswagen Arena

“Tek amaçlı ve çok kullanışlı” olarak kendini tanıtan Wolkswagen Arena, Maslak’ta yer alıyor. 5800 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan mekan özel ses sistemi sayesinde en popüler isimlerin konserlerine de sahne oluyor. Dünyaca ünlü müzisyenler de konser için Wolkswagen Arena’yı tercih ediyor.

 

Jolly Joker

Neredeyse her İstanbullunun bir defa gittiği Jolly Joker, popüler sanatçıların konser için tercih ettiği bir mekan. Beyoğlu’nda yer alan bu mekan oldukça rağbet görüyor. Bu yüzden konser programından günler önce biletinizi almanız, erken saatlerde konser mekanının yolunu tutmanız gerekir.

 

Bronx Pi Sahne

Beyoğlu’nda yer alan Bronx Pi Sahne özellikle cumartesi akşamları konserlere ev sahipliği yapan bir mekan. Rock müzik yapan gruplar ve müzisyenler tarafından tercih edilen mekan Kafe Pi Grup bünyesinde yer alıyor. Hatırı sayılır oranda müdavimleri bulunan mekan mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken konser alanlarından biri. Akustiği ve ses düzeni ile rock müziğinden hoşlananlar için ideal bir mekan tercihi olabilir.

 

Shaft

İstanbul’un Jazz, Blues ve Rock’n Roll müzikten hoşlanan kesimi için vazgeçilmez konser alanlarından biri olan Shaft, bazı grupların düzenli olarak sahne aldığı bir mekan olma özelliğini de taşıyor. Özel etkinlikler de düzenlendiğinden, mekanın sıklıkla tercih edilen bir eğlence alanına dönüştüğü de söylenebilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: