BLOG

BLOG

GELİN AYAKKABISI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?


Düğün organizasyonu baştan sona uğraş gerektiren bir süreçtir. Ve güzel, şık ve sistemli bir şekilde seçtiklerinizin yanında rahatlığınız da önemlidir. Rahatlık gerektiren seçimlerin başında ise gelin ayakkabısı gelmektedir. Ayakkabı başlı başına özen gerektiren bir iş olduğu gibi bu önem; düğün, nişan gibi organizasyonlarda iki katına çıkmaktadır. Siz dahil hiç kimse, her şey dört dörtlükken ayaklarının ağrımasını ya da uyumsuz bir ayakkabı seçmeyi istemez.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyize İlk Ne Alınır?

Topuk boyu

Topuk boyu, gelin ayakkabısı seçiminde oldukça önemli bir kriterdir. İdeal olan, maksimum 3-4 cm platform ve 12 cm topuktur. Eğer uzun topuklu bir ayakkabı alırsanız, gecenin sonunda ayakkabılarınızı çıkartmak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca bu tarz organizasyonlarda topuğa ek olarak platformun olması, ayağın rahat olması demektir. Eğer platformlu ayakkabıları sevmiyorsanız, gizli platformlu modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Renk

Gelin ayakkabısı genellikle gelinlik ile aynı renkte olmaktadır. Bu yüzden ayakkabı satın almaya gitmeden önce, gelinliğinizden küçük bir parça alarak ayakkabı konusunda doğru seçim yapabilirsiniz. Ayrıca ayakkabınızı seçerken aksesuarlarınızı da düşünmeyi unutmayın. Eğer aksesuar kullanmıyorsanız, gelin ayakkabısı biraz daha gösterişli olabilir.

 

Topuk şekli

Satıcılar tarafından ince topuklu ayakkabıların topuklarının sağlam olduğu söylense de, uzun süreli kullanımlar sonrasında kırılmalar meydana gelebilmektedir. Bu yüzden iğne veya diğer bir deyişle çivi topuk adı verilen bu modellerin yerine, orta kalın veya kalın modeller tercih edilmelidir.

 

Malzeme seçimi

Gelin ayakkabıları arasında süet, deri, dantel ve saten modeller sıkça tercih edilen malzemeler arasındadır. Eğer düğününüz kışa denk geliyorsa, süet bir ayakkabı seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra rugan, deri ve süet ayakkabılarda esneme payı yoktur. Bu yüzden bu yönde bir seçim yapılacaksa, bol veya dar ayakkabı alınmamalıdır.

 

Hava şartları

Mevsime göre gelin ayakkabısı seçimi bir diğer önemli konudur. Kimse bu güzel günde soğukların en fazla etkilediği kısım olan ayaklarından soğuk almak ve kombinini bozmak istemez. Bu yüzden eğer yaz mevsiminde düğün yapılıyorsa, burnu açık ve aynı zamanda saten bir ayakkabı tercih edilebilir. Eğer kış aylarında düğün yapılıyorsa, ipek ve kapalı bir ayakkabı tercih edilebilir.

 

Mekânla uyum

Ayakkabınızı düğün esnasında zaman geçireceğiniz zemine göre seçmeniz, sizin için mükemmel olacaktır. Eğer düğün töreni kumluk veya toprak gibi bir alanda gerçekleşiyorsa, çok uzun ve ince topuk sizin için bir dezavantajdır.

 

Rahatlık

Göz önünde bulundurulan tüm bu etmenlerin yanı sıra sizin rahatlığınız da oldukça önemlidir. Yani yukarıda bahsettiğimiz 'ince topuklu yerine kalın topuklu almaya özen gösterin' cümlemiz, eğer siz ince topukluda kendinizi rahat hissediyorsanız geçersizdir. Bu yüzden ayakkabınızla ev içerisinde bol bol prova yapın ve ne istediğinizi anlayın, rahatlığınızı hissedin. Eğer rahat etmiyorsanız ve iade hakkınız var ise iade edin.

 

Damatla uyum

Damat ile uyum belki de en can alıcı noktalardandır. Burada dikkat etmeniz gereken birincil faktör, damadın boyudur. Eğer topuklu ayakkabı giydiğinizde damattan uzun oluyorsanız, ortaya komik görüntüler çıkabilir. Eğer damadın yanında çok kısa kalıyorsanız, topuklu ayakkabıya ek olarak saç modeli ile de bu durum düzeltilebilir.

 

Yedek ayakkabı

Emek verdiğiniz bunca güzel şeyin, bir ayakkabı yüzünden aksaklıklara uğramasını istemezsiniz. Bu yüzden yanınıza mutlaka bir çift yedek ayakkabı alın. Bu yedekleri satın almak zorunda değilsiniz. Evinizde bulunan, önceden kullandığınız bir ayakkabı da olabilir. Önemli olan rahat ve gelinliğinize uyuyor oluşudur.

 

Zaman

Gelin ayakkabısı, gelinlik boyu ayarlanmadan önce satın alınmalıdır. Bu da son provada mutlaka karar verilmiş olması gerektiği anlamına gelir. Eğer ayakkabı sonradan alınırsa, gelinlik uzun veya kısa kalabilir.

Elite World Hotels & Resorts'un şık ve ferah mekânlarında planlanan Düğün konseptleri hakkında bilgi almak için: Elite World Hotels & Resorts -  Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: