BLOG

BLOG

Ramazan Ayında İstanbul ve Çevresinde Katılabileceğiniz Etkinlikler


11 Ayın Sultanı yaklaşırken İstanbul bu yıl da birbirinden güzel Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Onlarca sergi, tiyatro, konser, sinema ve sohbet etkinliğinin gerçekleşeceği mart ayı âdeta bir kültür şölenine dönüşecek. Kentin en güzel lokasyonlarında düzenlenecek etkinlikler, Ramazan ruhunu yaşamak isteyenlerin de buluşma noktası olacak. Gelin, İstanbul'da ve İstanbul çevresinde Ramazan ayı boyunca gerçekleşecek etkinliklere bir göz atalım.
 

Grinko Konseriyle Ruhunuzu da Doyurun

Dünyaca ünlü Rus müzisyen Evgeny Grinko, mart ayında İstanbullularla buluşuyor. En sevilen parçalarla ruhunu dinlendirmek isteyen müzikseverler, 11 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe katılabilir. İftar yemeğinin hemen ardından saat 21.00'de başlayacak etkinlikle ruhunuzu da doyurmak isterseniz hemen biletinizi alabilirsiniz.
 

AMADEUS 5. Sezonu ile Sahnede!

Klasik müziğin dâhi bestecisi Wolfgang Amadeus Mozart’ın, rakibi ve aynı zamanda arkadaşı olan besteci Antonio Salieri ile hikâyesine yepyeni bir soluk getiren bu ödüllü müzikali kaçırmayın! Peter Shaffer’in kaleme aldığı müzikal, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment yapımcılığında sahneleniyor.

Amadeus; Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Selçuk Yöntem (Antonio Salieri) ve Tansu Biçer’in (Wolfgang Amadeus Mozart) başrollerini paylaştığı 70 kişilik dev kadroyla şu ana kadar 260.000 seyirciye ulaştı. Sayısız ödüle layık görülen bu kapalı gişe müzikali mutlaka izlemelisiniz. 11 Mart akşamı Maksimum UNIQ Hall'da gerçekleşecek etkinlikle Ramazan'ın ilk gününü sanatla birleştirebilirsiniz. Oyun 20.45'te seyircisiyle buluşacak.
 

"İstanbul'da Ramazan" Konseri

Ramazan'ın ilk günlerinde gerçekleşecek olan İstanbul'da Ramazan konseri, 13 Mart Çarşamba günü AKM Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları'nın yer alacağı organizasyonda İstanbul türküleri, ilahiler, mehteran marşları, fasıl müzikleri ve halk dansları sizleri bekliyor olacak. Ramazan ruhunu en derinden hissetmek isterseniz siz de bu etkinliğe katılabilirsiniz.
 

İstanbul’da Ramazan Ayında Birbirinden Güzel Konserler

Serenad Bağcan, Jehan Barbur, Çağıl Kaya, Peyk, Birsen Tezer, Vega, Redd, Gökhan Türkmen, Mirkelam, Cem Adrian, Sertab Erener ve daha birçok sevilen müzisyenin konserleriyle Ramazan ayının tadını çıkarabilirsiniz. İftar sonrasında ailenizle ya da arkadaşlarınızla katılabileceğiniz konserler, İstanbul'un dört bir yanında seyircisini bekliyor olacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca ücretli veya ücretsiz birçok konserle İstanbul âdeta bir müzik ziyafeti çekecek.
 

Çocuk Tiyatroları Küçük İzleyicilerini Bekliyor

Mart ayında İstanbul çocukları da unutmuyor. Her yaştan izleyiciye hitap eden sergilerin yanı sıra çocuklar için birçok etkinlik ve atölye de yapılıyor. Çocuk tiyatroları, oyun etkinlikleri ve daha birçok şeyi bulabileceğiniz Ramazan ayı etkinlik takviminde çocuğunuzla eğlenebileceğiniz pek çok seçenek mevcut.

"Küçük Prens" 17 ve 20 Mart tarihlerinde Kartal Sanat Tiyatrosu'nda, 16 Mart'ta Torium Sahne'de; "Charlie'nin Çikolata Fabrikasında" oyunu ise 30 Mart tarihinde 13.00 ve 15.00 saatlerinde iki farklı oturumla Torium Sahne'de çocuklarla buluşacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İftar Etkinlikleri

İstanbul’da Ramazan süresince boylu boyunca kurulmuş iftar sofralarını pek çok farklı yerde görebilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleriyle iş birliği içinde hazırladığı iftar sofraları bu yılda binlerce İstanbulluyu bir araya getirecek. Ramazan ayı süresince şehrin belli noktalarına kurulacak iftar çadırlarıyla kalabalık sofraların tadını çıkarmak, Ramazan'ın birlik ve beraberlik duygularını derinden hissetmek isterseniz siz de bu etkinliklere katılabilirsiniz.
 

Karagöz Hacivat Gösterileri

Ramazan ayında İstanbul'a yakın yerlere seyahat etmek isterseniz farklı etkinliklerle de karşılaşma olanağı yakalayabilirsiniz. İstanbul'a yakınlığıyla Bursa, Ramazan ruhunu en iyi hissedebileceğinizden şehirlerden olabilir. Ramazan ayı boyunca büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karagöz Gölge Oyunu haftanın belirli günlerinde seyircisiyle buluşuyor. En iyi iftar sonrası etkinliklerinden olacak bu gösteriyi Karagöz Müzesi'nde izleyebilirsiniz.
 

Elite World Hotels & Resorts’ta Ramazan Ruhunu Yaşayın!

Elite World Hotels & Resorts, Ramazan ayı boyunca sizlere Ramazan ruhunu yaşatacak lezzetler ve çeşitli özel organizasyonlar sunuyor. Zengin iftar menüleri ve iftar sonrası programlarıyla siz de Ramazan ruhunu Elite World Hotels & Resorts'ta çıkarabilirsiniz.

 

Elite World Grand Sapanca’da Bayram Galası!

Ramazan aynı bitip bayramı kutlama zamanı geldiğinde en keyifli aktivitelerle kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Elite World Grand Sapanca, Altay'ın sevilen şarkıları ve etkileyici performansıyla sizi unutamayacağınız bir bayram programına davet ediyor. Bu keyifli program hakkında daha detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için hemen Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: