BLOG

BLOG

Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır? Nişan Bohçasında Olması Gerekenler


Nişan töreni, evliliğe atılan en önemli adımlardan biri. Çiftlerin evlilik kararlarını sevdikleriyle paylaşarak ilan ettikleri, nişan yüzüklerinin takıldığı ve nişan bohçalarının sunulduğu bu tören; geçmişten günümüze devam eden önemli âdetlerimiz arasında yer alıyor. Bohçaların verilme zamanı yöreden yöreye değişse de genellikle nişan töreninde veriliyor. Bohçaların içeriği yine yörelere göre farklılık gösterse de temelde çok benzerdir. Peki; nişan bohçası nasıl hazırlanır, bohçada neler bulunur? Gelin, tatlı bir heyecan içeren bu süreci detaylıca inceleyelim.

 

Nişan Bohçası Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Eksiksiz bir nişan bohçası hazırlamak için şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

  • Nişan bohçası hazırlamadan önce bohçaya konulması gerekenlerin yer aldığı bir liste yapabilirsiniz. Bu liste planlı hareket etmenize ve eksiksiz bir bohça hazırlamanıza yardımcı olur.
  • Listeye gelin ve damadın evlilik hayatına adım atarken öncelikli ihtiyaçlarını giderecek şeyleri ekleyebilirsiniz. 
  • Alışveriş sırasında ihtiyaçlara ek olarak çiftin zevklerini ve beğenilerini de ön planda tutabilirsiniz. Çiftin yıllarca severek kullanacağı ürünleri almak için alışverişe birlikte çıkabilirsiniz.
  • Alınan ürünlerin uzun süre sorunsuz kullanılması için kaliteli ve kullanışlı olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Adı her ne kadar nişan bohçası olsa da alınan hediyeleri bohçaların yanı sıra sandıklara, kutulara, valizlere ya da sepetlere de koyabilirsiniz.

Nişan bohçasının içerisinde yer alan ürünler kadar bohçanın nasıl göründüğü de son derece önemli. Ürünleri yerleştirmek için seçtiğiniz bohçayı, sandığı, sepeti veya kutuyu süsleyebilirsiniz. Bunun için tüllerden, kurdelelerden ve yapay çiçeklerden yardım alabilirsiniz. Dilerseniz hazır süslenmiş olarak satılan ürünleri de tercih edebilirsiniz.
 

Nişan Bohçasında Olması Gerekenler 

Nişan bohçasını hazırlarken dikkat edileceklere değindikten sonra gelin, bohçada nelerin bulunması gerektiğinden de bahsedelim:
 

İç Çamaşırı

Hem gelin hem damat bohçasında mutlaka iç çamaşırı takımı yer almalı. Geline alınan çamaşırlar genellikle beyaz, ekru, pudra ve bej gibi konsepte uygun açık tonlarda seçilir. Ancak gelinin beğendiği farklı renkte takımları da bohçaya ekleyebilirsiniz. Seçimlerinizi dikişsiz, dantelli, ince ve kaliteli materyalle üretilmiş modeller arasından yapabilirsiniz.

Damat bohçasına konacak iç çamaşırını da damatlığın rengine ve modeline göre seçebileceğiniz gibi damadın beğenisine göre de satın alabilirsiniz. Bohçaya yumuşak dikişli, cilde zarar vermeyen malzeme ile üretilen, damadın rahat edebileceği çamaşırları ekleyebilirsiniz.

 

Gecelik ve Pijama Takımı

Saten, dantel veya ipek kumaşla üretilmiş gecelik modelleri; gelin bohçasının vazgeçilmez parçalarından biridir. Gecelik takımlarında genellikle yazlık ve kışlık modeller ile sabahlıklar yer alır. Gecelik seçiminde daha çok açık tonlar tercih edilse de gelinin beğendiği farklı modelleri de bohçaya ekleyebilirsiniz. Seçim yaparken ürünün kalitesini, gelin adayının beğenisini ve rahat edeceği modelleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Damat için pijama tercih ederken beğenisini ön planda tutmalısınız. Pijama takımları tek satılabildiği gibi yazlık ve kışlık modellerin bir arada olduğu setler ile ropdöşambır ya da sabahlığın yer aldığı daha kapsamlı alternatifler de bulunur. Bu seçenekler arasından damadın tercihine göre seçim yapabilirsiniz.
 

Ev Terliği

Nişan bohçasına gelinin ve damadın tarzına uygun ve ev içinde rahat etmelerini sağlayacak bir terlik koymayı düşünebilirsiniz. Bu terlikte taban yapısına, ayak numarasına, terliğin kolay temizlenebilir ve kaliteli olmasına özen gösterebilirsiniz.

Ayrıca gelin bohçasına farklı renk seçenekleri bulunan saten, topuklu, tüylü ve taşlı bir terlik modeli de ilave edebilirsiniz.
 

Makyaj, Tıraş ve Parfüm Seti

Geline verilecek nişan bohçasına makyaj seti ekleyebilirsiniz. Seçim yaparken gelinin cilt tipine, ten rengine ve aldığınız ürünün kalitesine önem verebilirsiniz. Damat içinse kaliteli bir tıraş makinesi veya tıraş seti alabilirsiniz. Tıraş setini hazır alabileceğiniz gibi tıraş köpüğü, jilet, tıraş kolonyası, tıraş sonrası losyonu gibi ürünlerle kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Parfüm setini ise gelin ve damadın kullanım alışkanlıklarına ve zevkine göre seçebilirsiniz. Sevdikleri kokuları, parfümün kalıcılığı ve yoğunluğu gibi günlük yaşamda tercih ettikleri özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Ayna ve Tarak Seti

Gelin bohçasına ekleyebileceğiniz ürünlerden biri de ayna ve tarak seti. Set içerisinde genellikle özel işlemelerle hazırlanan ve retro tasarıma sahip olan bir ayna ve aynı desenlere sahip tarak yer alır. Bunlara ek olarak sette küçük, taşınabilir ayna ve tarak ile takı kutusu da olabilir. 

Bazı modeller özel bir çanta ile sunulurken bazılarının taşıma kılıfı bulunur. El işçiliğiyle üretilen modellerin yanı sıra seri üretimle hazırlanan ayna ve tarak seti de vardır. Seçim yaparken hem bütçenizi hem gelinin beğenisini göz önünde bulundurabilir, alternatifler arasından şık ve kullanışlı bir modeli tercih edebilirsiniz.

 

Bornoz Takımı

Bornoz takımı, gelin ve damat bohçalarının olmazsa olmazlarıdır. Bu setlerde büyük banyo havlusu, saç havlusu ve bornoz yer alır. Gelinler için tasarlanan modellerde dantel işlemeler yer alabilir. Bu ürünleri ayrı ayrı alabileceğiniz gibi aile seti olarak satılan seçeneklere de yönelebilirsiniz. 

Nişan bohçasına bu ürünlerin yanı sıra istediğiniz farklı ürünleri de bohçaya ekleyebilir, çiftin bu özel günlerinde çok daha mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Nişan bohçası hazırlarken gelinin ve damadın zevkine, ihtiyacına uygun seçimler yaparak onlara kendilerini çok daha özel hissettirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir: