BLOG

BLOG

EVDE SÖZ VEYA NİŞAN YAPACAKLARA 10 DEKORASYON TAVSİYESİ


Yaz aylarının iyiden iyiye yaklaşmasıyla söz, nişan, düğün gibi törenlerin planları çoktan yapılmaya başlandı. Koronavirüs salgınından önce bu törenler için devasa organizasyonlar yapılıyor; düğün salonları, kafeler ve çay bahçesi gibi mekanlar kiralanıyordu. Gerek koronavirüs tedbirlerine gerekse isteğe bağlı olarak evde yapılan söz ve nişan törenlerinin sayısı iyiden iyiye arttı. Tabii evde yapılan törenlerin de göze hitap etmesi ve şık bir konsepte sahip olması gerekiyor. Akıllarda ise tek bir soru var: Söz ve nişan organizasyonu için nasıl bir dekorasyon yapmalıyım? İşte evde söz veya nişan yapacaklar için 10 dekorasyon tavsiyesi.

 

1. Sade Ama Şık Konseptler Belirleyin

Nişan masası

Hoş bir dekorasyon oluşturmak için zevkinize uygun olan konsepti belirlemelisiniz. Söz/nişan konseptinizde hangi tarzı yansıtmak istiyorsunuz? Kendinize bu soruyu sorarak işe başlayabilirsiniz. Bohem tarz sevenler için pastel renkler ve pampaslar tavsiye edilir. Vintage sevenler için ise nostaljik tasarımlar oldukça şık. Bahar konseptinizi söz/nişan töreninize yansıtmak isterseniz de çiçeklerden oluşan tasarımları tercih edebilirsiniz. Ayrıca konseptinizi hazırlarken abartıya kaçmamaya ve göz yormamaya dikkat edin.

 

2. Trendleri Takip Edin

Çeşitli sosyal medya platformlarından nişan ve söz dekorasyonları için aramalar yaparak trendlerde olan renkleri, tasarımları ve konseptleri bulabilirsiniz. Eğer ayrıntılarda fazla boğuluyor ve işin içinden çıkamıyorsanız bu adım hayatınızı kurtarabilir.

 

3. Kullanmak İstediğiniz Rengi Belirleyin

Son dönemlerde nişan ve söz gibi organizasyonlarda en çok tercih edilen renkler somon, pastel mavi, bej, krem ve beyaz gibi nude tonlar. Siz de bu renkler arasından zevkinize uygun olanı seçerek masanızı ve duvar süslerinizi bu renge göre hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu renk ile uyum sağlayacak ikinci bir rengi de kullanırsanız göz yormayan şık bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Örneğin pastel mavi ile gümüş birbirine çok yakışan renkler. Pastel maviyi gümüş rengi objelerle taçlandırabilirsiniz.

 

4. Nişan Masasının Arkaplanını Dekore Edin

Nişan masa hazırlığı

Nişanda çekeceğiniz fotoğrafların daha profesyonel görünmesini istiyorsanız arkaplana ekstra özen gösterebilirsiniz. Masanın arkaplanını ışıklandırmayı unutmayın. Son derece şık duracaktır. Ayrıca yuvarlak, kare veya dikdörtgen stant kullanabilirsiniz. Bu standın üzerine uygun bir kumaşı sardırabilir, ışıkları aşağı doğru sarkıtarak ve çiçeklerle standı süsleyerek şık bir köşe oluşturabilirsiniz. Eğer bunlarla uğraşmak istemezseniz nişan standını organizasyon şirketlerinden kiralayabilirsiniz.

 

5. Özenli Bir Masa Hazırlayın

Söz/nişan masasını pastanızın boyutlarına göre belirleyebilirsiniz. Masanın üzerine hem objeleri hem de pastayı rahatlıkla sığdırmalısınız. Bu noktada seçeceğiniz objelerin tasarımınıza uygun renklerde olmasına dikkat edin. Boy boy sıralanan mumlar, şık şamdanlar ve misafirlerinize hediye edeceğiniz süsler ile söz/nişan masasının üzerini süsleyebilirsiniz.

 

6. Nişan Masasının Etrafını Mumlarla Süsleyin

Mum, organizasyonların hem romantik hem de iç ısıtan objelerinden biri. O nedenle nişan ve söz organizasyonunuzda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Söz/nişan masasının kenarlarına ve yerlere büyük mumlar ve şamdanlar koyabilirsiniz. Masanın arkasına geçmek için yer bırakmayı ihmal etmeyin.

 

7. Davetlileriniz İçin Süslü Oturma Alanları Hazırlayın

Nişan veya söz töreninize katılan davetlileriniz için hazırladığınız oturma alanlarını konseptinize uygun olarak süsleyebilirsiniz. Sandalye tercih ettiyseniz, her bir sandalyeye minik tüller ve çiçekler bağlayabilirsiniz. Misafirleriniz için hazırladığınız oturma alanı taburelerden oluşuyorsa, taburelerin üzerini uygun kumaşlarla örtüp kurdele ile bağlayabilirsiniz. Böylece davetlilerinize kendilerini özel hissettirebilirsiniz.

 

8. Söz ve Kahve Tepsisini Özenle Seçin

Söz/nişan tepsisi yüzüklerin takıldığı anda davetlilerin gözlerini doldurmalı. Aynı şekilde damat bey için hazırlanan kahve tepsisi de. Söz/nişan ve kahve tepsisini aynı modelde tercih ederek uyumu yakalayabilirsiniz. Bu objeleri satın alabileceğiniz gibi birkaç küçük malzeme ile kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Ancak bu noktada trendleri takip ederek hareket etmeyi ihmal etmeyin. Zira son zamanlarda aynalı ve asimetrik tepsiler çok moda.

 

9. Gelin ve Damadın İsmini Kullanın

Gelin ve damadın ismini kullanabileceğiniz birkaç küçük tüyomuz var. Dilerseniz isminizi balonlara yazdırarak standa veya duvara sabitleyebilirsiniz. Altın veya gümüş renginden isimlik yaptırarak nişan/söz masasının üzerine yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz de isminizin yazılı olduğu şık bir tablo hazırlayıp arka fonda kullanabilirsiniz.

 

10. Çiçeklerin Zarafetinden Faydalanın

nişan dekorasyonu

Siz de nişan ve söz töreninizde her konsepte uyum sağlayan çiçek dekorasyonlarından yana olabilirsiniz. Hangi konsepti tercih ettiyseniz ona uygun olan çiçek ile masanın üzerini, yerleri veya duvarı süsleyebilirsiniz. Örneğin beyaz gül, romantik bir çiçek olduğu için bahar konseptine çok yakışır. Veya lavanta vintage konsepte oldukça uyum sağlar.

 

Günümüzde genel olarak evin dışında yapılan nişan törenleri için en çok tercih edilen mekanlar arasında otellerin balo salonları ya da havuz başları yer alıyor. Davetlilerin yoğunluğuna göre küçük ya da daha geniş bir mekan ayarlamasınız. Otelde nişan yapacaksanız, önceden sizin için ayrılan mekanı görmeli ve hizmetlerin içine nelerin dahil olduğunu öğrenmelisiniz. Çalgı, fotoğrafçı ya da yemek sunumu gibi unsurları nişan paketi dahilinde alarak bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Elite World Hotels&Resorts’ta nişan yapmak, organizasyon ve paketler hakkında bilgi almak için bize 0212 237 1700 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: