BLOG

BLOG

DÜĞÜN GÜNÜNDE MUHTEŞEM GÖRÜNMENİN 7 YOLU


Düğün günü, hayatını birleştiren her iki insan için çok özel olsa da, gelinler için oldukça heyecanlı ve telaşlıdır. Çünkü uzun zamandır hayal edilen düğün günü geldiğinde her kadın, muhteşem görünmek ve böyle göründüğünden emin olmak ister. Doğal olarak siz de saçlarınızdan gelinliğinize kadar her şeyin muhteşem görünmesini istiyor olabilirsiniz. Bu doğal istek için yapmanız gereken şeylere gelecek olursak; aslında işiniz hiç de zor değil! İşte, düğün gününüzde muhteşem görünmenin 7 basit ama etkili yolu. 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Evlendikten Sonra Yapılması Gereken Yasal İşlemler

1. Sağlıklı saçlar

Düğün gününde muhteşem görünmenin en önemli yolu, sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olmaktır. Ama elbette bunun için, düğün gününde yapabileceğiniz bir şey yoktur. Çünkü önemli olan düğüne zaman varken saçlarına düzenli olarak bakım yaparak veya yaptırarak onlara sağlık kazandırmaktır. Unutma; canlı ve sağlıklı saçlar her zaman havalı görünürler. Bu yüzden düğüne en az 1 yıl kala, saçlarınıza ekstra bakmaya ve özen göstermeye başlamalısınız. Bu sayede düğün gününde parlayan saçlarınla herkesin dikkatini çekebilir ve bununla ilgili övgüler alabilirsiniz.

 

2. Işıltılı bir cilt

Düğün gününüzde nasıl bir makyaj yaparsanız yapın sağlıklı bir cilt, sizi diğerlerinden ayıran en önemli güzellik kriteri olacaktır. Bu yüzden tıpkı saçlarınız için önceden bakım yapmaya başlayacağınız gibi, cildiniz için de kendinize uzunca bir zaman ayırmalısınız. Yine düğüne en az 1 yıl varsa cilt problemleriniz için bir uzman desteği almalı; yoksa da cildinize temiz bakmalı ve onu korumalısınız. Bu şekilde, düğün gününde ışıl ışıl parlayan cildinle göz dolduran bir güzelliğe sahip olabilirsiniz.

 

3. Tarzını yansıtan bir gelinlik

Düğün gününüzde muhteşem görünmek için elbette gelinlik seçimi çok ama çok önemlidir. Çünkü ancak sizi yansıtan ve içinde kendinizi mutlu hissettiğiniz bir gelinlik, tüm gözlerin üzerinize çevrilmesine neden olabilir. Bu yüzden gelinliğinizin düğün planınızın en önemli parçası olduğunu kesinlikle unutmayın. Gelinliğinizin konforu da, en az şıklığı kadar önemlidir. İçinde rahat hareket edebilmeniz, sizin daha iyi hissetmenizi sağlayacak; bu da pozitif duruşunuzu tazeleyecektir. 

 

4. Doğru makyaj

doğru makyaj

Düğün gününüz için gelinlik kadar önemli olan bir diğer şey de elbette gelin makyajınız. Bunun için bir seçim yapmadan önce, yılın makyaj trendlerine bir göz atmanızda fayda var. Ama bunun yanı sıra, seçeceğiniz makyajın sizi yansıtması ve kendinizi güzel hissettirmesi de çok önemli. Gelin makyajı, her zaman gelinin yüz hatlarına uygun ve gelinliğine yakışır biçimde olmalı. Düğün günü makyajınıza karar verdikten sonra, bunu düğün gününden önce mutlaka prova ettirmelisiniz. Bu şekilde, makyaj konusunda risk almamış olursunuz ve düğün gününüzde de hayal ettiğiniz kadar muhteşem görünebilirsiniz.

 

5. Duvak seçimi

duvak seçimi

Düğün gününüzde, sizi saçlarınız kadar güzel gösterecek bir diğer detay da duvak seçimi olacaktır. Duvağınızı seçerken saç modelinize, gelinliğinize ve düğün mekanına da dikkat etmelisiniz. Çünkü duvak, gelinliği tamamlayan en önemli detaydır. Bu nedenle düğün gününüzde muhteşem görünmek için, duvak seçimine ekstra özen göstermelisiniz.

 

6. Saç modeli ve dayanıklılığı

Düğün gününde saçlarınızın çok önemli olduğunu söylemiştik. Bunun yanında elbette yaptıracağınız model de ciddi bir önem taşıyor. Saç modeliniz, gelinliğiniz ve duvağınızla uyum içinde olmalı ve tabii ki sizi yansıtmalı. Son yıllarda saç modelleri konusunda birçok farklı seçenek olsa da, değişmeyen tek trend doğallık! Bu nedenle doğal bir saç modeli seçmenizde yarar var. Elbette saçınızın bozulmaması, düğün boyunca aynı şıklıkla size eşlik etmesi de çok önemli. Bu nedenle kuaöfürünüzle önceden saç modelinizi de prova etmeli ve ondan uzun süre dayanması için ekstra bakım ürünleri kullanmasını rica etmelisiniz. 

 

7. Gülümsemek!

Düğün gününüzde sizi muhteşem gösterecek en önemli şey, aslında yüzünüzdeki gülümseme olacaktır. Çünkü düğüne gelen konuklar, sizin yüzündeki gülümsemeden ne kadar mutlu olduğunuzu anlayacak ve bu sayede sizin mutluluğunuzu paylaşabilecek. Ayrıca düğün gününde çekilen fotoğraflar da, bu özel günden geriye kalan en önemli anılar olacak. Fotoğraflarda güzel görünmenizi sağlayacak şey de; elbette yüzünüzdeki tatlı gülümseme! Bu yüzden düğün gününden önce, o gün her şeyin eksiksiz olması için tüm detayları düşünmeli ve an gelip çattığında sadece eğlencenin tadını çıkarmalısınız!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: