BLOG

BLOG

Doğasıyla Sizi Büyüleyecek Yaz Tatili Rotaları


Hem bedeninizi hem zihninizi dinlendirmek için yaz tatili planlarınızı yapmaya başladınız mı? Cevabınız "Evet!" ise kendinize bir rota çıkarmaya çalışıyor olabilirsiniz. Peki, yıl boyunca hayalini kurduğunuz yaz tatilinde doğayla bütünleşmeye ve kendinizi huzur veren bir atmosfere bırakmaya ne dersiniz? Bu fikir hoşunuza gittiyse yerli ve yabancı turistlerin seyir defterinde yer alan bazı turizm noktalarının bu anlamda bir hayli zengin olduğunu söyleyebiliriz. İşte, sizi aradığınız huzura kavuşturacak ve doğal dokusuyla büyüleyecek yaz tatili rotaları!

 

Ege'nin ve Akdeniz'in Birleştiği Durak: Datça 

Tam 52 koya ev sahipliği yapan Datça, sakin ve huzur veren atmosferiyle gezginlerin gözde duraklarından biri. Görünüm olarak karakteristik Ege köylerini andırıyor ve rengârenk sokaklarıyla sizi masalsı bir atmosfere davet ediyor. 

Datça'da doğayla kucaklaşmak isteyenleri bekleyen sayısız lokasyon mevcut. Siz de turkuaz renkli denizi ve bakir koylarıyla ziyaretçilerini mest eden Datça'da tabiatın güzelliğini gözler önüne seren noktaları ziyaret edebilirsiniz.
 

Sakin Şehir: Akyaka

Türkiye'nin en sakin şehirleri arasında yer alan Akyaka, kuşkusuz, doğanın kollarında huzur arayanlar için biçilmiş kaftan. Aslında eski bir balıkçı kasabası ve günümüzde de huzur veren dingin atmosferini korumaya devam ediyor. Böylelikle sadece bedenen değil, zihnen ve ruhen de dinlenebileceğiniz bir adres hâline geliyor. 

Akyaka'ya adımınızı attığınız anda yeşille kaplı kamp alanları, göz kamaştıran kumsalları, serin denizi ve derin koyları ile sizi içine çekmeye başlıyor. Akyaka ayrıca doğaseverler ve eğlence tutkunları için uygun aktiviteler de sunuyor. 

 

Bakir Koyların Memleketi: Kaş

Kaş, Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Antalya'nın en bakir tatil rotası. Dalış turizminin de en önemli lokasyonları arasında yer alan Kaş, Kaputaş Plajı ve Meis Adası'yla bir hayli ünlü. Kaş'ta bu iki adrese batık kentler, ziyaretçileri kendine hayran bırakan koylar, turkuaz renkli deniz, göz alıcı deniz altı dünyası ve ilgi çekici mağaralar eşlik ediyor. 

Kaş'ta koylara düzenlenen tekne turları doğal güzellikleri keşfetmenin kapılarını açarak ziyaretçilere heyecan verici deneyimler yaşatıyor. İlçe olumlu yorumlar alan kamp alanları ile kampseverler için de en doğru adreslerden biri olduğunu kanıtlamayı başarıyor. Kaş'ta kültürel, tarihî ve doğal zenginliklerin dışında birbirinden nefis deniz ürünlerini tatma fırsatı yakalayacağınızı belirtelim. 

 

Dünyaca Ünlü: Ölüdeniz 

Ölüdeniz, yılın her döneminde dinginliğini koruyan ambiyansıyla Türkiye'nin dünyada tanınan yüzü. Bu tatil durağı, bir başka ünlü lokasyon olan Kelebekler Vadisi'ne sadece 5 km uzaklıkta yer alıyor. Ölüdeniz, kelimenin tam anlamıyla mavinin ve yeşilin kucaklaştığı bir turizm merkezi konumuna yerleşirken adımınızı attığınız ilk anda atmosferiyle size huzuru hissettiriyor. 

Ölüdeniz, çeşitli doğa ve su sporları için de uygun bir ortama sahip. Hatta beldenin adı yamaç paraşütüyle özdeşleşmiş durumda. Bununla birlikte civardaki diğer doğal güzellikleri keşfedebilmeniz için çevre koylara tekne turları düzenleniyor. Tarihi Likya Yolu üzerinde konumlanan Ölüdeniz'e yolunuz düşerse beldenin muhteşem manzarasını kuş bakışı seyretmeyi de ihmal etmeyin.

 

Huzura Sarılabileceğiniz Bir Yer: Marmaris

Marmaris âdeta her noktasından huzur yükselen bir tatil merkezi. Yemyeşil ormanlarla çevrili beldenin sokakları masmavi denize çıkıyor. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve hâlâ bu medeniyetlerin izlerini taşıyor olmasıyla da önemli bir kültür durağı. 

Marmaris, ziyaretçilerini ağırladığı benzersiz atmosferinin yanı sıra fazlasıyla cömert bir ilçe. Bu ilçenin zenginliğini ve dokusunu çeşitlendiren duraklar arasında birbirinden güzel koylar, plajlar, tarihî ve kültürel mekânlar yer alıyor. 
 

Doğayla Kucaklaşma Fırsatı: Elite World Marmaris

Bu yaz doğa tatili yapmayı planlıyor ve eşsiz güzellikleri keşfetmek üzere Marmaris'te konaklamak istiyorsanız sizin için en doğru adres Elite World Marmaris. Atmosferiyle huzuru ve sakinliği temsil eden Marmaris'in ünlü tatil beldesi İçmeler'de konumlanan otel, size doğayla kucaklaşma ve kendinizi huzurun kollarına bırakma fırsatı veriyor.

Otel, lüks ve konforlu odalarını misafirlerine açarken doğa ve deniz manzarasını cömertçe sunmaktan da geri kalmıyor. Sade ama bir o kadar şık dizaynıyla göz zevkinize hitap etmesinin yanı sıra usta şeflerinin ellerinden çıkan lezzetleriyle size şölen sofraları sunuyor. Otel bünyesinde bulunan Fit Life & SPA da zihninizi ve bedeninizi dinlendirmenize yardımcı olmak için sizi bekliyor.

Marmaris İçmeler'in ruhunuza dokunacak atmosferini kendi bünyesine taşıyan oteldeki yerinizi ayırtmak için Elite World Marmaris'le iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: