BLOG

BLOG

Bahar Aylarında Düğün Fotoğrafı İçin Tercih Edebileceğiniz Doğayla İç İçe Lokasyonlar


Baharın müjdecisi çiçeklerin açtığı, doğanın yeniden canlandığı günlerde, birçok çift için düğün mevsimi de başlar. Fakat düğün fotoğrafları için uygun bir doğal ortam bulmak, özellikle şehir yaşamının yoğunluğu içinde oldukça zorlu bir iş olabilir. Neyse ki Türkiye'nin muhteşem doğası, her sezon olduğu gibi bahar aylarında da göz kamaştırıyor. Eğer siz de doğayla iç içe romantik bir düğün fotoğrafı çekimi yapmayı planlıyorsanız sizler için en güzel yerleri listeledik. İşte bahar aylarında düğün fotoğraflarınıza romantik anlar katacak doğayla iç içe lokasyonlar. 

 

İstanbul, Emirgân Parkı

emirgan parkı

İstanbul'un güzel semtlerinden biri olan Emirgân'da bulunan Emirgân Parkı, şehrin en büyük ve en popüler parklarından biri. Bu park, Boğaziçi'nin güzel manzarasına şahitlik etmesiyle ünlü. Dünyaca ünlü Lale Festivali ile tanınan Emirgân Parkı, bahar aylarında birçok çiçek türü ile süsleniyor ve göz alıcı bir manzara yaratıyor. Dolayısıyla düğün fotoğraflarınızda güzel anılara imza atmanız için şahane bir yer!

 

İstanbul, Şile Plajları

İstanbul’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bir sayfiye yeri olan Şile; ferah ve upuzun sahiliyle aşk dolu kareler yakalamak isteyen çiftler için ideal bir seçenek. Dilerseniz Şile’nin gün batımı ışığı ile deniz kenarında birbirinden doğal kareler yakalayabilir, kumların ve kayalıkların üzerinde romantik pozlar verebilir, kendinizi fotoğrafçınızın yaratıcılığına bırakarak düğün fotoğraflarınızda çeşitli hikâyeler ve özgün konseptler oluşturabilirsiniz.

 

Bursa, Uludağ Millî Parkı

Bursa'nın Uludağ ilçesinde yer alan Uludağ Millî Parkı, Türkiye'nin en popüler millî parklarından biri. Uludağ Millî Parkı; muhteşem doğal güzellikleri, zengin biyolojik çeşitliliği ve nefes kesen manzaralarıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Parkın geniş bir bölümü ormanlık alanlarla kaplı olduğundan ağaçların arasında yürürken temiz havayı soluyabilir, ardından fotoğraf çekimine geçebilirsiniz. Yeşilliklerin arasında çektireceğiniz fotoğrafların harika görüneceğine eminiz!

 

Muğla, Saklıkent Kanyonu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, suyun güçlü akışının büyüleyiciliğiyle ünlü noktalardan biri. Yüksek dağların arasından akan buz gibi suyun kayaları aşındırması sonucu oluşan kanyon, fotoğrafçılara muhteşem manzaralar ve doğal güzellikler sunuyor. Ayrıca kanyonda doğal havuzlar da bulunuyor. Bu havuzların etrafında açan çiçekler ve yemyeşil bitkilerle muhteşem düğün fotoğrafları çektirebilirsiniz.

 

Bolu, Gölcük Tabiat Parkı 

gölcük tabiat parkı

Bolu'da yer alan Gölcük Tabiat Parkı, doğa tutkunları için harika bir destinasyon. Doğanın huzur veren seslerine hayran kalacağınız park, kısmen ormanlık bir alanda yer alıyor ve parkın içinde harika kareler yakalayabileceğiniz bir göl bulunuyor. Göl manzarasının yemyeşil ağaçlarla buluşmasını seviyorsanız düğün fotoğraflarınız için Gölcük Tabiat Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

İzmir, Çandarlı Plajı

Çandarlı, İzmir'in güneyinde yer alan bir sahil kasabası. Buradaki plaj; turkuaz renkli denizi, berrak suyu ve doğal güzellikleriyle ünlü. İncecik kumlara sahip plajın etrafında yer alan zeytin ağaçları ve lavanta tarlaları da doğa tutkunları için büyüleyici birer unsur. Çandarlı Plajı, özellikle bahar aylarında rengârenk çiçekler ve deniz manzarası ile birleştiğinde düğün fotoğrafları için romantik bir atmosfer yaratıyor.

 

Kapadokya, Peribacaları

peribacaları

Kapadokya, sel sularının kayaları aşındırması sonucu oluşan peribacaları ile ünlü bir lokasyon. Peribacaları; farklı şekillerde, renklerde ve dokularda görülebilir. Bazıları turuncu, bazıları kahverengi veya beyaz olabilir. Ancak renkleri ne olursa olsun, hepsinin etkileyici göründüğü ortada! Peribacalarının büyüleyici görünümü, düğün fotoğraflarınıza mistik bir hava katar ve romantik bir atmosfer yaratabilir. Ayrıca bu doğal yapıların farklı renklerde ve şekillerde olması, düğün fotoğraflarınızın aynı temada fakat benzersiz olmasını sağlayabilir.

 

Sakarya, Sapanca Gölü

sapanca gölü

Sapanca Gölü Sakarya'nın, hatta ülkemizin en ünlü doğal güzelliklerinden biri. Göl manzarası ve gölü çevreleyen yemyeşil bitki örtüsü, düğün fotoğraflarınız için harika bir arka plan olabilir. Gölün kenarında yer alan parklar ve sahiller, romantik bir atmosferde fotoğraf çekimi yaptırabilmeniz için uygun bir ortam sunuyor. Sapanca Gölü'nün kendine has doğal güzellikleri sayesinde romantik kareler yakalayabilirsiniz. Çekim için Sapanca'ya gittiğinizde Elite World Grand Sapanca'da konaklayabilir, fotoğraflarınızı çektirdikten sonra otelin olanaklarından yararlanarak zihninizi ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz.