BLOG

BLOG

OTEL TERCİHİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Yılın tüm yorgunluğunu atmak, iş seyahatı, toplantı için başka şehirlere gitmek durumunda kaldığınızda zor bir seçimdir doğru oteli bulabilmek. Kısa bir süre bile olsa insan rahat ve konforlu hizmet bulmayı amaçlıyor. Özellikle yaz aylarında Marmaris otelleri gibi ailecek gidilecek bir haftalık tatilin kötü geçmesi bir sonra ki seneye kadar size kötü deneyim ile aklınızda yer edecektir. Ama biraz sonra bahsedeceğimiz bir kaç hususta dikkat ederseniz, tatiliniz gerçek bir keyif ve unutulmayan hoş anılarla dolu olacaktır.

 

Otel seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler,

İlk olarak internet üzerinden güzel bir araştırma yapmanız lazım. Doğal olarak bu alanda ilk kriterimiz booking.com web sitesinin puanlama sistemi. Booking puanları otel ziyaretçileri tarafından en doğru şekilde sonuçları size sunacaktır. Bıraktıkları tavsiyeler ile size karar verme noktasında yardımcı olacaktır.

Ziyaretinizin tarihinde bir etkinlik olup olmadığına dikkat etmekte fayda var. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde gideceğiniz bölgede bir fuar varsa otel fiyatlarında büyük artış olabiliyor.

Rezervasyon yaparken kahvaltı fiyatının dahil olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Sabahları güzel bir kahvaltı ile güne başlamak sizi de mutlu ediyorsa bu önemli detayı atlamayın.

Seçtiğiniz otel hakkında sosyal medya yorumlarını özellikle facebook ve instagram hesaplarını ve kullanıcıların neler paylaştığını takip edin.

Gideceğiniz bölgede araba kiralayarak gezecekseniz, otelin otoparkının olup olmadığını araştırmanız faydalı olacaktır.

Sabah kahvaltıdan çıkıp, gezdikten sonra akşam odanıza geldiğinizde sadece uyumak için bile kullansanız odanızın temiz, ferah ve konforlu olması cidden önemli bir detay. Odada bulunana bir ütü bile bazen hayat kurtarıyor olabilir.