BLOG

BLOG

YALNIZCA OFİS ÇALIŞANLARININ AŞİNA OLDUĞU 9 KEYİFLİ DURUM


Ofis hayatına ilk başta alışamadınız; biliyoruz. Fakat bir süre sonra işin kurdu oldunuz, ondan da haberimiz var. Ofisin sıkıcı ve tekdüze yanlarını bir kenara bırakmış, keyifli durum ve mutlu eden küçücük şeyleri bulup çıkarmışsınız. Çünkü ofiste yaşamak bunu gerektirir! İşte tüm ofis çalışanlarının aşina olduğu keyifli durumlar.

 

Maaşın erken yatması

Hani arada bir resmi tatil varken ya da hiçbir neden yokken maaşlar erkenden yatar ya! İşte o zaman ofis çalışanının keyfine diyecek yoktur. Ofis çalışanı ‘Ya 28’inde mi yoksa 5’inde mi yatar?’ sorularını kendine sormaktan bitap bir haldeyken bir mail, bir mesaj ansızın gelir. ‘Maaşlar yatmıştır, bilginize.’

 

Her hafta olan ofis partileri

Ofis partileri her hafta üniversiteden mezun olmak gibidir. Partiler ofis çalışanlarına, sanki 4 sene çalışmış da mezuniyet gelmiş hissi yaşatır. Tüm işler unutulur, iş muhabbetleri bir kenara bırakılır, ofis halkıyla keyifli sohbetler edilir. Ofis partilerinde insanlar birbirlerinin içini görür, sıcak ve sağlam bağlar kurulur. Yani muhteşem ve keyifli vakitlerdir!

 

Tatilden dönen her ofis çalışanı bir şeyler getirir

Ofis çalışanı olmanın en keyifli yanlarından bir tanesi, tüm ofis arkadaşlarının memleketlerinin farklı olmasıdır. Sürekli olarak birilerinin izne gittiğini düşündüğünüzde, kesintisiz bir şekilde geleneksel yiyecekler gelir. Bursa'dan gelen şeftaliyi, Çorum'dan gelen leblebiyi, Malatya'dan gelen kayısıyı, İzmir'den gelen üzümü eksik etmez.

 

Sohbetle geçen kahve molaları

Kahve molaları, iş hakkında etraflıca konuşmak için ya da işi bir kenara bırakıp şöyle rahat bir nefes alabilmek için en keyifli vakitlerdir. Keyifli sohbetler edilir, dikkatler toplanır, kahvenin tadına varılır.

 

Sürekli olarak doğum günü pastası yemek

Eğer yaş pastanın her çeşidini seviyorsanız yaşadınız! Ofis çalışanı olmanın, farklı şehirlerden güzel yiyecekler yemek kadar keyifli bir yanı daha vardır; doğum günü pastası yemek! Hele ofisiniz kalabalıksa, günde iki farklı yaş pastadan yemeniz olasıdır.

 

Ekranınızın duvara bakıyor olması

İşte tam anlamıyla muhteşem bir keyiften bahsediyoruz! Hele ki ofis hayatınıza ekranınız duvara dönük olarak başlamadıysanız…  İlk önce halka açıkken daha sonrasında başka bir yere geçerek ekranınız duvara bakmaya başladıysa sizden iyisi yok! Yani bu keyfin ne kadar büyük olduğunu tam anlamıyla anlamışsınızdır! Ekranın duvara bakması rahatlık ve keyif demektir. Ekranımı izleyen var mı yok mu derdinden kurtarır. Rahat rahat, güzel güzel çalışırsınız.

 

Toplantının iptal olması

Bundan daha güzel bir haber olabilir mi? Bazen ofis çalışanları toplantılara hiç ama hiç gitmek istemezler. Alınabilecek en güzel haber toplantının iptalidir.

 

Ofise yeni birinin gelmesi

Ofise yeni birinin gelmesi ofisin enerjisini değiştirir. Ofis çalışanları, kendine şöyle bir çeki düzen verir. Yani ofise yeni birinin gelmesi, her açıdan güzeldir.

 

Hafta içi nedensiz izin yapmak

Hani bazen hafta içi izin almak için hiçbir nedeniniz yoktur da izin almışsınızdır. Ne hastasınızdır ne de gitmeniz gereken bir yer vardır; öylesine almışsınızdır o izni. Ama o izin ofis çalışanına muhteşem bir keyif verir. Televizyonda gündüz kuşağında neler olduğunu görmek, güneşin hangi açılarla eve düştüğünü görmek muhteşem bir deneyimdir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İyi Bir Yöneticide Olması Gereken 9 Özellik

İş Hayatımızı ve Ofis Yaşamımızı Çekilmez Kılan 10 Karakter

Öğrencilik Döneminde Çalışmanın Mezuniyet Sonrası İş Hayatına Katacağı Faydalar!

Kariyer Basamağının İlk Adımı: Staj