BLOG

BLOG

Sevdiklerinizle Keyifli Akşam Yemeği Yiyebileceğiniz Ocakbaşı Mekanları


Ağır ateşte pişen etin lezzeti bir başka! Kaliteli yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen etleri başarılı biçimde marine edip pişiren mekânlar sayesinde aileniz ve sevdiklerinizle beraber keyifli zaman geçirebilirsiniz. Siz de Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren restoranlar arasından kendinize uygun olanı seçerek ocakbaşında lezzetli et yemeklerini tüketebilirsiniz. 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Tüm Kebap Çeşitleri

1. Avrupa Yakasında Lezzet Şöleni: Bekar Sokak

Türkiye'nin çeşitli yörelerinden dünyaya yayılmayı başaran lezzetleri İstanbul'un Avrupa Yakası’nda bulabilirsiniz. Kaburga, beyti, Adana ve Urfa gibi kebap çeşitlerini müşterilerine sunan ocakbaşı restoranları, etseverler için âdeta lezzet şöleni sunuyor.

Ocakbaşının gözde lokasyonlarından olan Bekar Sokak'ta enfes lezzetler sizi bekliyor! İş arkadaşlarınız, aileniz ve yakın dostlarınızla ziyaret edebileceğiniz ocakbaşı mekânlarda zengin meze çeşitlerini de bulabilmeniz mümkün. Patlıcan salatası, gavurdağı salatası, börülce, yoğurtlu semizotu, kabak ezme gibi meze çeşitleri ile keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

 

2. Yüzyıllara Yayılan Gelenek: Samatya Meydanı

Samatya Meydanı

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı bir semt olan Samatya, güzel meyhaneleri ve restoranlarıyla ünlü bir lokasyon. Resmî adıyla Kocamustafapaşa olan bu bölgeyi ziyaret ederek farklı restoranlara uğrayabilirsiniz. Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi şehirlerden göçerek İstanbul'a taşınmış olan ustaların ellerinden çıkan kebaplar sayesinde güzel bir yemek keyfi yapabilirsiniz.

Mütevazı ve salaş bir semt olan Samatya'da hem içkili hem içkisiz ocakbaşı mekânları bulmak mümkün. Her gün binlerce insanın geçtiği meşhur meydana uğrayabilir ve kişisel tercihinize göre herhangi birine oturabilirsiniz. Kaliteli ve lezzetli kebaplarının tadına bakarak özgün tarifler hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

3. Anadolu Yakasında Bir Mekân Arayanlara: Kadıköy Sokakları

Kadıköy sokakları

Çeşit çeşit mekânı ile İstanbul'un gözde lokasyonlarından olan Kadıköy'de çok sayıda et restoranı bulunuyor. Avrupa Yakası'nın keşmekeşinden kaçmak isteyen kişilerin uğrak adresleri arasındaki Kadıköy sokaklarında pek çok farklı ocakbaşı mekânına denk gelebilir, farklı konseptlerde ocakbaşı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Salaş ve sade bir atmosfere sahip olan mekânlarda yer alan küçük masalara oturarak çöp şiş, Urfa ve beyti gibi kebapların tadına bakabilirsiniz.

 

4. Cumhuriyetin Kalbindeki Çeşitlilik: Çankaya İlçesi

Çankaya İlçesi

Bürokratların ve devlet yetkililerinin şehri olarak bilinen Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Çankaya'da ocakbaşı restoranlarına sıklıkla rastgelebilirsiniz. Bu şehrin başkent olmasıyla beraber çeşitli Anadolu illerinden yoğun göç alan bölge, zaman içerisinde et restoranlarıyla da dikkat çekmeye başladı.

Çankaya'nın farklı yerlerinde Anadolu'nun çeşitli coğrafyalarından ve özellikle Adana'dan gelen kişiler tarafından işletilen mekânlara uğrayabilirsiniz. Türkiye'nin kalbi olan Ankara'da farklı türdeki kebapları içkili ya da içkisiz mekânlarda tatmak mümkün. Alışılmışın dışına çıkarak "yeni nesil" adıyla anılan mekânları da deneyimleyebilirsiniz.

 

5. Kebabın Ana Vatanı: Adana'nın Seyhan İlçesi 

Adana'nın Seyhan İlçesi

Ocakbaşı mekânlarının dikkate değer bir kısmı ya Adana'dadır ya da Adanalı olmakla övünür. Türkiye'nin birçok yerinde milyonlarca insanın sofrasında yer alan yemekleri yerel malzeme ve pişirme teknikleriyle deneyimlemek için Seyhan'ı tercih edebilirsiniz.

Neredeyse her sokakta yer alan ocakbaşı mekânları daimi olarak rekabet hâlinde olduğu için uğradığınız birçok yerde kaliteli kebaplar bulabilirsiniz. Patlıcan, orman, beyti ve bohça kebapları arasından kendinize uygun olanları seçip kaliteli etin farkını görebilirsiniz.

 

6. Adımbaşı Cağ Kebabı: Erzurum

Doğu illeri arasında özel bir yere sahip olan Erzurum'un en bilindik ilçesi olan Yakutiye, her sene binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Doğu Ekspresi'nin duraklarının arasında yer alan Erzurum'un en popüler yemeklerinden biri olan cağ kebabı, turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Şiş üzerine dizilen ince ve uzun et parçalarının ocakbaşında pişirilmesiyle elde edilen bu kebabı kendi memleketinde tatmak isteyebilirsiniz. Diğer kebaplardan ayrı olan bu yemek tekli şişler hâlinde servis ediliyor. Önünüzdeki etleri bitirdiğinizi gören garson hemen yeni bir şiş getirerek tabağınızı yeniliyor.

 

7. The Grill Ocakbaşı ile Lezzetli Bir Deneyim

The Grill Ocakbaşı

İyi kebap yemek için illa uzun yollar katetmeye gerek yok! Bir Elite World markası olan The Grill Ocakbaşı'nda lezzetli bir ocakbaşı deneyimi yaşamak için size en yakın Elite World Hotels & Resorts şubesine gidebilirsiniz. İstanbul, Van ve Sakarya'da kendine yer bulan The Grill Ocakbaşı sayesinde et keyfini sevdiklerinizle beraber çıkarabilirsiniz.

Kaliteli üreticilerden tedarik edilen et ve tavukların yer aldığı tarifler sayesinde Adana, Urfa, Gaziantep ve Mardin'i ziyaret etmiş gibi hissedebilirsiniz. Geniş bir menüye sahip olan The Grill Ocakbaşı her gün çok sayıda kişiye çorba, meze, kebap, hamburger ve pizza gibi yemekler servis ediyor.

Ocakbaşı lezzetleri başta olmak üzere balık, pizza, hamburger, makarna gibi çeşitleri de servis eden restoranlar; ailenizle ya da sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirmenize yardımcı oluyor. Siz de hem Türkiye hem dünya mutfağına mensup yemekleri deneyimleyebileceğiniz mekânlar arasından dilediğinizi seçebilir, sıra dışı bir lezzete sahip yemekleri tadabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için The Grill Ocakbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Gril

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: