BLOG

BLOG

OFİS YAŞAMINIZA UYGUN ATIŞTIRMALIK ÖNERİLERİ


Hareketli geçen iş temposuna enerjik bir şekilde ayak uydurabilmenin ve performansınızın tamamını işinize verebilmenin en önemli koşullarından bir tanesi de tabii ki beslenme alışkanlıklarımız! Gün içinde tükettiğimiz besinler fiziksel durumumuzu etkilediği kadar ruhsal ve duygusal durumumuzu da oldukça etkiliyor. Yazımızda derlediğimiz sağlıklı atıştırmalık önerileri ile iş saatleri içinde enerjinizin düşmesine engel olarak daha mutlu ve daha dinç hissedebilirsiniz. Haydi, bu birbirinden sağlıklı atıştırmalıklara bir göz atalım!
 

Kuru Yemiş ile Daha Sağlıklı Öğünler Geçirin!

Masa başı iş yapan ve günün önemli bir bölümünü ofiste geçiren kişilerin beslenmesine uygun atıştırmalıklar arasında kuru yemiş büyük bir öneme sahip. Üzüm, kayısı, incir veya erik gibi çeşitli meyvelerin kurutulmuş hali, sizin açlığınızı bastırmakla beraber gün içerisinde enerjik olmanıza da katkıda bulunur. Bunun dışında badem, Antep fıstığı ve ceviz gibi kabuklu gıdalar da yine ofiste sağlığınız ve beslenmeniz için tercih edilmeye uygun atıştırmalıklar arasında yer alır. Kuru yemiş çeşitlerinden sevdiklerinizi birbiriyle harmanlayarak çalışırken rahatlıkla tüketebilir ve böylelikle daha enerjik ve verimli bir gün geçirme fırsatı elde edebilirsiniz.

 

Mevsime Özgü Meyveleri Tüketmeye Çalışın!

Ofiste tüketebileceğiniz en ideal ve sağlıklı atıştırmalıklardan birisi de meyve grubudur. Taze ve hafif bir beslenme seçeneği sunan meyveler, ideal kilonuzu da koruma altına almanıza yardım eder. Yaz aylarında çilek, erik, kayısı ve şeftali gibi meyveler ile kendinize daha sağlıklı bir atıştırmalık programı oluşturabilirsiniz. Kış aylarında ise; portakal, elma, mandalina, havuç ve kivi gibi meyveler tüketebilirsiniz. Dilerseniz meyveleri, evinizde kendiniz meyve suyu haline getirebilir ve diğer ofis besinlerinizin yanında eşlikçi gıda olarak değerlendirebilirsiniz.

 

Ev Yapımı Sandviçlerden Yana Tercih Yapın!

Ofis beslenme rutininize sevdiğiniz malzemelerle süslediğiniz çeşit çeşit el yapımı sandviçleri ekleyebilirsiniz. Bu hem sağlık açısından hem yeni tatlar deneme açısından yararlı olacaktır. Tahıllı ekmeklerle hazırlayacağınız sandviçlerin doyuruculuğu yüksek olacağı için rahatlıkla tercih edebilir, ofise giderken çantanıza atabilirsiniz.
 

Süt ve Süt Ürünlerini Yanınızdan Ayırmayın!

Gün içerisinde uzun süre tok kalmanıza destek olan süt ve süt ürünleri, ofis için uygun olan beslenme seçenekleri arasında rahatlıkla değerlendirilebilir. Özellikle kahvaltı için kısıtlı zamanınız olduğu günlerde pratik içimlik sağlayan paket sütlerden faydalanabilirsiniz. Süt tüketmeyi sevmiyorsanız, aynı şekilde kalsiyum oranı açısından zengin olan yoğurt, ayran veya kefir gibi besinler sayesinde sağlıklı bir beslenme dengesi yakalayabilirsiniz.

 

Sağlıklı Ekmekler Tüketin!

Sofraların vazgeçilmez gıdası ekmek, atıştırmalık öğünler için de son derece uygundur. Ancak seçim yaparken hangi ekmek türünün daha sağlıklı ve besleyici olduğunu araştırmanız gerekir. Bu konuda özellikle uzmanların söylediği sağlık için tehdit oluşturmayan doyurucu ekmek türlerinden yararlanılabilir. Tam buğday, çavdar, yulaf, kepek ve tam tahıllı ekmek çeşitleri, hem metabolizmanıza hem de beslenmenize fayda sağlar.

Rafine edilmemiş buğday unundan elde edilen tam buğday ekmeği, içerdiği posa sayesinde ana öğünlere kadar tok kalmanıza ve vücudunuzun kan şekerinin dengelenmesine etki eder. İçerisindeki karbonhidrat oranı beyaz ekmeğe kıyasla daha azdır. Bu sayede sağlıklı beslenme imkânının yanı sıra ideal kilonuzu korumanız adına da faydalı bir gıdadır. Çözünür lif içeren ve daha zinde bir gün geçirmenize olanak tanıyan buğday ekmeğini, süzme peynir veya reçel gibi diğer gıdalarla birlikte değerlendirebilirsiniz.