BLOG

BLOG

KUSURSUZ BİR GELİN HAMAMI ORGANİZASYONU İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Düğün hazırlıklarının en eğlenceli aşamalarından biri gelin hamamı. Düğün öncesinde özel hamamlarda ya da otellerin hamam ve sauna bölümlerinde gerçekleştirilen bu etkinlik; geleneksel bir düğün organizasyonu. Son yıllarda giderek daha popüler hâle gelen gelin hamamı, çoğunlukla kına gecesiyle birleştirilerek yapılıyor. Peki, kusursuz bir gelin hamamı organizasyonu nasıl olur? Gelin hamamı alışverişinde nelere dikkat edilmeli? Gelin hamamı için nasıl bir mekân tercih edilmeli? Gelinin, arkadaşlarının ve yakın aile üyelerinin hem düğün öncesinde bedenlerini rahatlattığı hem bol bol eğlendiği bu zevkli organizasyonu muhteşem bir şekilde gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada!

 

Geçmişten Gelen Eğlence: Gelin Hamamı

Gelin Hamamı

Gelin hamamı, Osmanlı döneminden bugüne geleneklerimiz arasında yer alan bir etkinlik. Türk kültüründe geniş bir yeri olan hamam anlayışını düğün eğlencesiyle birleştiren bu geleneksel aktivite, modern yaşantımızda da karşılığını buluyor. Düğünden birkaç gün önce gerçekleştirilen bu etkinlikle gelin ve yakın çevresi kapsamlı bir bakıma girerek düğüne tam anlamıyla hazırlanıyor. Keselenme, sauna, kişisel bakım ve masaj gibi hizmetleri bir arada alan gelin ve yakın çevresi; düğün stresini de hamam eğlencesiyle atıyor. Gelin hamamında katılımcılara birbirinden leziz meyveler, kısır ve sarma gibi yiyecekler, çeşitli içecekler ve eğlenceli müzikler de eşlik ediyor. Gelinin yakınlarının yanı sıra damadın ailesindeki kadınların da katıldığı gelin hamamı, günümüzde kına gecesiyle ya da bekârlığa veda konseptiyle de gerçekleştirilebiliyor.

 

Gelin Hamamı Organizasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin hamamı organizasyonunda ilk yapılması gereken konseptin belirlenmesi ve buna uygun mekân seçilmesi. Eğer bekârlığa vedayı ya da kına gecesini gelin hamamıyla birleştirecekseniz buna uygun bir yer seçmelisiniz. Gelin hamamı ruhunu daha iyi yansıtabilmesi açısından tarihi bir hamamı tercih edebilirsiniz. Kapsamlı bir hizmet alabilmek adına SPA merkezlerini ya da otellerin bu alandaki hizmetlerini de deneyebilirsiniz. Otelleri tercih etmeniz durumunda otellerin organizasyon kapsamında sunduğu avantajlı paketlerden yararlanabilirsiniz. Bu noktada bütçenizi belirlemeniz de çok önemli. Ayrıca bekârlığa veda veya kına gecesini bir arada gerçekleştirmek istiyorsanız mekân yetkilisine bunu açıkça belirtmeyi unutmayın.

Gelin olarak hamama giderken süslenmiş ve takılarınızı takmış olmanız gerekir. Bu nedenle dilerseniz hamam öncesinde kuaföre uğrayabilirsiniz. Bohçalar içerisinde peştamal, havlu, sabun ve kese gibi özel hamam ürünlerini bulundurabilirsiniz. Geleneklere göre bu eşyaları genellikle erkek tarafının aldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Gelin hamamının gerçekleşeceği gün etkinliğe hazırladığınız ya da mekânın size sunduğu yiyecekler ve içeceklerle başlayabilirsiniz. Etkinliğe başladıktan sonra çalmaya başlayan müzikle eğlenceye doyabilirsiniz. Bu özel günü unutulmaz kılmak için misafirlerinize minik hediyelikler verebilirsiniz. Bunlar özel kokulu yağlar, sabunlar, hamam sonrası bakım seti, tarak, ayna ya da lavanta kesesi olabilir. Gelin hamamını kına gecesiyle organize edecekseniz organizasyon sırasında bindallı giyebilirsiniz ancak sadece gelin hamamı yapmayı düşünüyorsanız peştamal dışında özel bir kıyafet seçmeniz gerekmiyor.

 

Gelin Hamamı Alışveriş Listesinde Neler Olmalı?

Gelin Hamamı Alışveriş Listesinde Neler Olmalı

Gelin hamamı için hazırlık yaparken alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken bazı ürünler var:

● Peştamal

● Kaymaz terlik

● Havlu ya da bornoz

● Bikini

● Kese

● Sabun

● Şampuan

● Tarak

● Kişisel bakım ürünleri

Gelin hamamını kına gecesiyle yapmayı düşünüyorsanız listenize kına gecesi ürünlerini de eklemeyi unutmayın; ancak sadece gelin hamamı düşünüyorsanız erkek tarafı sizin için yukarıdaki ürünleri içeren bir hamam seti hazırlayabilir. Seçtiğiniz mekânın davetlilere sunduğu paketlerde bu ürünlerin yer alıp almadığına da dikkat edebilirsiniz.

 

Unutulmaz Gelin Hamamı Organizasyonları İçin Elite World Hotels & Resorts'u Keşfedin

Elite World Hotels & Resorts, kaliteli hizmet anlayışı ve uzman kadrosuyla en özel günlerinizde de yanınızda. Elite World Hotels & Resorts'un kına gecesi konseptini keşfederek aradığınız hizmeti kusursuz bir şekilde alabilir, en güzel gününüzü keyifle ve eğlenceyle tamamlayabilirsiniz. Elite World Hotels & Resorts'un SPA ve well-being olanaklarıyla kişisel bakımınızı tamamlayabilir; sauna, çeşitli masaj ve bakımlarla en özel gününüze kapsamlı bir hazırlık gerçekleştirebilirsiniz. Geleneksel Türk hamamında hijyenik ve konforlu koşullarda keyifle vakit geçirebilir, gelin hamamı ve kına gecesi konseptini bir arada gerçekleştirebilirsiniz. Kına gecesi etkinliği için ihtiyacınız olan kıyafetlerden eğlence aksesuarlarına kadar aradığınız her şeyi Elite World Hotels & Resorts'da bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: