BLOG

BLOG

KORONAVİRÜS SÜRECİ İLE ÇALIŞMA HAYATIMIZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER BİZLERİ BEKLİYOR?


2019 yılının son günlerinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kontrol altına alınmış olsa da risk halen devam ediyor. Uzmanlar salgının aşı bulunana dek sona ermeyeceğini, bunun da ancak iki yıl içerisinde gerçekleşebileceğini öngörüyorlar. Dolayısıyla belirli bir süre daha eski hayatımıza dönemeyeceğimiz bir gerçek. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın da dediği gibi, artık "yeni normallerimiz" var. Bu yeni normaller ise evlerimizden sokaklara, günlük hayattan çalışma hayatımıza kadar pek çok değişiklik anlamına geliyor. Bu yazımızda korona virüs süreci ile çalışma hayatımızda yaşanacak değişiklikleri ele alacağız. İşte normalleşme sürecinde çalışma hayatında bizi bekleyen bazı değişiklikler.

 

Covid-19 sağlık kriterini karşılama gerekliliği

Covid-19 sağlık kriterini karşılama gerekliliği

Korona virüs salgını sebebiyle artık birçok yerde işe alımlarda Covid-19 testleri yapılacak ve sonuca göre iş yaşamına dahil olunabilecek. Özellikle insanlarla temasın yoğun olduğu yerlerde bu uygulama, sağlık açısından oldukça gerekli ve önemli. Salgının bir an önce sona ermesi için işveren ve çalışan olarak tüm bu gerekliliklerin bir arada ve işbirliği içerisinde uygulanması gerekiyor. 

 

Yemekhane, ofis gibi sosyal alanlarda sosyal mesafe kuralı uygulamaları

Korona virüs önlemleri kapsamında, çalışma hayatında sosyal alanların tamamında sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Artık eskiden olduğu gibi yemekhanelerde yan yana yemek yiyemeyecek ve toplu şekilde bir arada bulunamayacağız. Bunun yerine gerek çalışma ortamında gerekse yiyecek- içecek servisi alanlarında sosyal mesafe kuralı gözeteceğiz. Korona virüsün bulaşma şekli damlacık yoluyla olduğu için sosyal mesafe kuralı virüsten korunmada en etkili yöntem olarak karşımıza çıkmakta.

 

Maske kullanımı ve kişisel hijyen kuralları

maske kullanımı

Salgından korunmanın bir diğer önemli yolu ise maske kullanımı. Bu nedenle kapalı alanlarda çalışan kişiler, artık çalışma süreleri boyunca maske kullanmak durumunda olacak. Maske kullanımı herkes için zorunlu olduğu gibi çalışma hayatında da bir gereklilik olarak sıkça karşımıza çıkacak. Bununla birlikte ellerin sık sık yıkanması, el dezenfektanları, iş giysilerinin düzenli temizlenmesi gibi pek çok kişisel hijyen kuralı da çalışma hayatının yeni normalleri arasında yer alacak.

 

Hijyen ve sağlık konuları hakkında kurum içi eğitimler

Korona virüs önlemleri kapsamında sektörü ne olursa olsun çalışan kişilerin (genellikle bir arada bulundukları için) hijyen ve sağlık gereklilikleri hakkında bilgilendirilmesi, eğitilmesi gerekmekte. Bu sayede farkındalık arttırılabilir ve herkes birbirine benzer hassasiyetle yaklaşarak kurallara tam anlamıyla uyabilir. Bu sebeple artık çalışma alanlarında bu tür bilgilendirmelere, hatırlatmalara sıkça rastlayacağız.

 

Olabildiğince az temas

olabildiğince az temas

Korona virüsün yüzeylerde de bir süre canlı kalabildiği bilindiği için tıpkı günlük hayatta olduğu gibi çalışma hayatında da olabildiğince az temas ilkesine bağlı uygulamalara tanık olacağız. İnsanlarla tokalaşma, sarılma vb. gibi sosyal etkileşimlerde bulunulmayacak. Temassız ödeme, temassız dezenfeksiyon sistemleri gibi birçok detay ile yüzeylerle temas en aza indirgenecek. Çalışanlar için servisler %50 kapasite ile kullanılacak. 

Ülkemizde çalışan insanların oranını düşünürsek, çalışma hayatında alınabilecek tüm bu önlemlerin hepimiz için hayati önem taşıdığını kolaylıkla anlayabiliriz. Bu yüzden yeni normallerimizi en iyi şekilde ve birlikte uygulayarak kısa sürede sağlıklı, huzurlu günlerimize dönebilmeyi diliyoruz. 

 

Yeni süreçte toplantı deneyimi için bir toplantı oteli olarak dizayn edilmiş Elite World Europe Hotel'i tercih edin!

Toplantıları için Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort'ü tercih eden misafirlere karşılamadan, konaklamaya, restoranlara kadar otelin tüm hizmetlerinde pandemi sürecinde rahat edecekleri bir toplantı deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda otelimize termal kamera ile ısı ölçer sistemler yerleştirilmiştir. Her misafir ve personelin girişlerinde termal kamera ile ateşleri ölçülmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Yüksek ateşi olanlar tesis içerisine alınmamakta ya da oluşturulan karantina odalarında izole olmaları sağlanabilmekte ve durumun sağlık birimleriyle zaman geçmeden paylaşılarak sağlık kuruluşlarına transferleri sağlanmaktadır. Her yerde yeterli dezenfektan istasyonları oluşturulmuştur. Özelikle maske, eldiven ve dezenfektan stokları sıkı kontrol altında takip edilerek olası stok problemi yaşanması ihtimali ortadan kaldırılmıştır. Otel içerisinde misafirlerin ve çalışanların uyması gereken sosyal mesafe kurallarını ve önerilerini içeren “Elite World Sosyal Mesafe Planı” yürürlüğe geçirilerek uygulanmaya başlanmıştır.

Sapanca’da doğanın tam ortasında yer alan Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort, dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen çevreye duyarlı yapı sertifikasına sahiptir. Elite World Sapanca Hotel'in modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odalarında hem eğlenceli hem de dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Otelimiz hakkında bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edin: Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort