BLOG

BLOG

Kışın Daha Verimli Çalışmak İçin Deneyimleyebileceğiniz Kahve Çeşitleri


Kışın Daha Verimli Çalışmak İçin Deneyimleyebileceğiniz Kahve Çeşitleri

Her damak zevkine uygun kahve çeşidi bulunsa da içlerinden bazıları sundukları lezzetin yanı sıra daha dinç hissetmemizi ve daha verimli çalışmamızı sağlıyor. Bu doğrultuda en çok tercih edilen kahve çeşitleri, özellikle iş ya da okul çalışmalarının eşlikçisi hâline geliyor. Pek çok kişi için kahve, güne zinde başlamak ya da gün ortasındaki enerji düşüklüğünü ortadan kaldırmak için en güzel tercih. Gelin, lezzetiyle ve kokusuyla cezbedici kahve çeşitleri neler, birlikte göz atalım.

 

Güne yoğun ve sert bir kahve ile başlamak isteyenlere: Espresso

İnce öğütülmüş kahve ile basınçlı suyun buluşmasından meydana gelen espresso, oldukça sert ve yoğun tada sahip kahveler arasında bulunuyor. Espressonun uykulu ruh hâlinden sıyrılarak güne zinde başlamak isteyenler için tam bir kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz. Yoğun ve sert bir kahve çeşidi olduğu için genel olarak tek shot hâlinde tercih edilse de çift shot tüketmeyi sevenler de olabiliyor. Tek shot espresso ölçüsünü ikiye katlayan miktara “espresso doppio” adı veriliyor.

 

Klasik tatlardan vazgeçemeyenlere: Türk Kahvesi

Türk kültüründe önemli bir yer tutan Türk kahvesi, en sevilen ve en çok tercih edilen kahvelerin başında geliyor. Genellikle sade, orta ya da şekerli olarak tüketilse de aromalandırılmış çeşitleri de bir hayli popüler. Türk kahvesi genel olarak lokum ya da çikolata çeşitleriyle sunuluyor. Kahvenin acılığından pek hoşlanmayanlar için sütle pişirilen bir türü de bulunuyor. Tıpkı espresso gibi yoğun bir tada sahip olan Türk kahvesi de günü verimli geçirebilmek için ihtiyaç duyulan kafein oranını karşılayabiliyor.

 

Kahvesini bol köpüklü ve yumuşak içimli isteyenlere: Cappucino

Espresso, süt ve süt köpüğü karışımıyla elde edilen cappuccino klasik kahve fincanıyla servis ediliyor. Latte ile sıkça karıştırılan cappuccinoda daha az süt kullanılıyor. Daha hafif tatlardan hoşlananlar için ideal kahvelerden biri olan cappuccino, çalışanların da en özel eşlikçisi oluyor. Hafif tadı ve cezbedici kokusuyla odaklanma problemlerinin önüne geçiyor. Ayrıca belli bir miktar süt içerdiğinden ara öğünler için de hafif bir alternatif olabilir.

 

Tatlıya düşkün olanların kahvesi: Mocha

Duble espresso üzerine süt, çikolata ya da çikolata aroması ve süt köpüğü eklenmesiyle elde edilen mocha, tatlıya düşkün kişilerin en sevdiği kahve çeşitlerinden biri. Yapım aşaması uğraş gerektirdiğinden gün içerisinde sıklıkla tüketilebilen bir kahve çeşidi olmasa da düşük enerjiye çare olabilen en lezzetli içecekler arasında bulunuyor. Sadece normal çikolata değil beyaz çikolatalı çeşitleri de bulunuyor. İşinize ya da derslerinize ara verip kendinizi bir mocha ile ödüllendirebilir, enerjinizi üst seviyelere taşıyabilirsiniz.

 

Evde, okulda, işte, her zaman ve her yerde: Filtre Kahve

Filtre Kahve

Farklı demleme metotlarıyla öne çıkan filtre kahve, Türk kahvesinden sonra en çok tercih edilen kahve çeşitlerinden biri oluyor. Hazırlanışı diğer kahvelere göre daha hızlı ve basit olduğundan daha çok tercih ediliyor. Filtre kahveler, sertlik derecelerine ve aromalarına göre farklılık gösteriyor.

Süt ya da badem sütü gibi ürünler ile tatlandırılabilen filtre kahve, dikkatini korumak isteyen çalışanların ve öğrencilerin en büyük destekçilerinden biri. Ayrıca kahve tüketmek isteyenler ama kafeine karşı hassas olan kişiler için kafeinsiz ya da kafeini azaltılmış çeşitleri de bulunuyor.

 

Daha az kahve daha çok süt: Latte Macchiato

Latte Macchiato

Bir ölçü espresso üzerine iki ölçü sıcak süt eklenerek hazırlanan latte macchiato, cappuccinonun daha hafif hâli sayılabilir. Daha büyük ve uzun bardaklar ile servis edilen Latte Macchiato en çok tercih edilen kahve çeşitleri arasında yer alıyor. Yumuşak bir içime sahip olan kahve, verimli bir çalışma günü geçirmek isteyenlerin de tercihlerinden biri oluyor.

Sizler de işinize ya da okulunuza kısa bir mola vermek ve kahvelerin en lezzetli, en taze hallerini deneyimlemek isterseniz Elite World Hotels & Resorts bünyesinde yer alan Coffee Company'lere uğrayabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul'un farklı lokasyonlarında, dilerseniz Sapanca'nın muhteşem doğasında, Van'ın tarihi atmosferinde ya da Marmaris'in deniz manzarasında keyifli anlarınızı lezzetli kahvelerle taçlandırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: