BLOG

BLOG

Keyifle Hazırlayacağınız ve Lezzetle Yiyeceğiniz Ekmek Üstü Tarifleri


Ekmek genellikle kahvaltı sofralarının ve ana yemeklerin eşlikçisi gibi görülse de aslında kolayca hazırlayabileceğiniz pek çok ekmek üstü tarif var. Doyurucu ve pratik bu lezzetler sadece hızlıca yapılabilen atıştırmalıklar değil, aynı zamanda ana yemeklerin de yıldızı olabiliyor. Siz de keyifle hazırlayıp tüketeceğiniz bu lezzetli tariflerle sofralarınızı donatabilirsiniz. İşte ister kahvaltılarda ister akşam yemeklerinde sunabileceğiniz, sofralarınızın yıldızı olacak 5 farklı ekmek üstü tarif!

 

Bir İtalyan Klasiği: Bruschetta Tarifi

İtalya'da yemeklerden önce tüketilen bruschetta; kızarmış ekmek üzerine sebze, peynir, mantar ve domates gibi yiyecekler eklenerek yapılır. Davetler ve özel günlerde sofranıza şıklık katmak için siz de bu tarifi tercih edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 8 dilim ekmek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal maydanoz
  • 1-2 dal kekik 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı farklı peynirler
  • Salamura et

 

Hazırlanışı

  • Domatesleri küp küp doğrayıp sarımsakları ezin.
  • 2 yemek kaşığı yağ ile sarımsakların yarısını ve domatesleri 4-5 dakika kavurun.
  • Kalan yağı ve sarımsakları ayrı bir kâsede karıştırın.
  • Ekmekleri arkalı önlü kızarttıktan sonra fırça yardımıyla sarımsaklı yağı ekmeklerin her iki yüzüne de sürün.
  • Hazırladığınız domates sosunu ekmeklerin üzerinde eşit miktarda gezdirin.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ve kekik ilave edin.
  • Peynir ve salamura eti sunum tabağına ekleyerek yanına bruschettaları koyun. Dilerseniz bu malzemeleri küp küp doğrayarak ekmeğin üzerine de yerleştirebilir, sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

 

Ekmek Üstü Misket Köfte Tarifi

Hem doyurucu hem pratik bir lezzet arıyorsanız ekmek üstü misket köfte tarifi, tam size göre! Üstelik klasik köfte ekmek ikilisinden sıkılan ve farklı lezzetler arayanlar için de ideal bir seçenek. 

 

Malzemeler

  • 3 adet sandviç ekmeği
  • Önceden hazırlanmış misket köfteler
  • Beşer gramlık kekik ve reyhan
  • 30 mililitre zeytinyağı
  • 50 gram kaşar peyniri
  • Tuz 
  • Karabiber

 

Sosu İçin

  • 50 gram mayonez
  • 30 gram hardal
  • 20 gram bal

 

Hazırlanışı

  • Sandviç ekmeklerinin ortasını oyarak çıkarın.
  • Uygun bir kâsenin içerisinde zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, reyhan ve kekiği karıştırın.
  • Karışımı fırça yardımıyla ekmeklere sürün.
  • Ekmeklerin içerisine eşit miktarda köfte ve peynir yerleştirin.
  • 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
  • Başka bir kâsede sos için bulundurduğunuz malzemeleri karıştırın.
  • Sandviçleri fırından çıkardıktan sonra sos karışımını sandviçlerin üzerinde gezdirin.

 

Ekmek Üstü Kavrulmuş Mısırlı Avokado Tarifi

Özellikle atıştırmalık ya da öğle yemekleri için tercih edebileceğiniz kavrulmuş mısırlı avokado, hafif olması ve kolay hazırlanabilmesiyle favori ekmek üstü tariflerinizden olabilir.

 

Malzemeler

  • 1 adet avokado
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 diş sarımsak
  • 1 konserve tane mısır
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 5 dal maydanoz
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

 

Hazırlanışı

  • Avokadoyu ezdikten sonra üzerine tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Bir tavada mısır, sarımsak ve tereyağını kavurun.
  • Ekmekleri tost makinesinde kızartın.
  • Kızaran ekmeklerin üzerine önce avokadolu karışımı ardından sotelenmiş mısırı eşit bir biçimde dağıtın.
  • Kıyılmış maydanoz ve ince ince doğranmış soğanla ekmeklerinizi süsleyerek servis yapın.



Canı Tatlı İsteyenlere: Meyveli Süzme Yoğurtlu Ekmek Tarifi

Hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem hafif tadıyla midenizi yormayacak bir tarif arıyorsanız meyveli süzme yoğurtlu ekmek üstü tarifini tercih edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 1 dilim ekmek
  • Süzme yoğurt
  • İsteğe bağlı mevsim meyveleri
  • Bal

 

Hazırlanışı

  • 1 dilim ekmeğin üzerine süzme yoğurdu güzelce sürün. Dilerseniz kızarmış ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Ardından ekmeği dilim dilim doğradığınız mevsim meyveleriyle süsleyerek tüketebilirsiniz. Ekmeği tatlandırmak isterseniz üzerine biraz bal gezdirebilirsiniz.

 

Füme Etli ve Yumurtalı Ekmek Üstü Tarifi

Yumurta ve etin besleyici özelliğinden yararlanarak günün her öğününde tüketebileceğiniz bir ekmek üstü tarifi hazırlayabilirsiniz. Az malzemeyle maksimum lezzet elde edeceğiniz bu tarifi misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
 

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 dilim füme et
  • 5 adet tost ekmeği
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam tuz

 

Hazırlanışı

  • Ekmeklerin üzerine, rendelediğiniz kaşar peynirleri serpiştirin.
  • Daha sonra füme eti de ekleyerek ekmeklerin üzerine biraz bastırın.
  • Ardından ekmeklerin ortasına yumurtaları kırın ve üzerine tuz serpin.
  • Ekmekleri fırına verin. Yumurtalar pişince ekmekleri fırından çıkarıp servis yapın.

 


Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: