BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Temmuz 2023


Büyüleyici, masalsı ve göz alıcı... Doğal güzellikleri, tarihî yapıları ve kültürel dokusuyla Türkiye'nin ve dünyanın en sevilen turistik şehirlerinden biri olan İstanbul; birbirinden güzel ve keyifli kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Hemen hemen her gün şehrin pek çok farklı yerinde düzenlenen sergiler, konserler, tiyatro oyunları, sanat ve yemek atölyeleri; biraz eğlenmek ve sanata doymak isteyen herkesi bekliyor. Siz de sanatla iç içe vakit geçirmekten keyif alıyorsanız gelin, temmuz ayı boyunca gerçekleşecek İstanbul kültür sanat etkinliklerini daha detaylı inceleyelim.
 

Paris Sokaklarında Sanat, Edebiyat ve Aşk: Paris'te Gece Yarısı

Yaz akşamlarında yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri, elbette birbirinden güzel ve keyifli filmleri açık havada izleyebilmek. O hâlde sinema tutkunları için güzel bir önerimiz var! Hannah ve Kız Kardeşleri, New York'ta Yağmurlu Bir Gün gibi ünlü filmlerin yönetmen koltuğunda yer alan Woody Allen'ın 2011 yapımı masalsı filmi Paris'te Gece Yarısı, 3 Temmuz akşamı Swissôtel The Bosphorus İstanbul'da sizleri bekliyor.

 

Kendinizi Ünlü Bir Ressam Gibi Hissedin: Masterpiece Galata Resim Atölyesi

Müzik eşliğinde biraz sanat konuşup biraz resim yaparak bambaşka bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? 5 Temmuz'da Masterpiece Galata Resim Atölyesi'nde gerçekleşecek etkinlikte Art Nouveau akımının öncüsü Gustav Klimt'in başyapıtı kabul edilen Öpücük adlı eseri bu sefer siz yapacaksınız! Hem de bunun için daha önce resim eğitimi almış olmanıza gerek yok. Gerekli malzemelerin atölye tarafından sağlandığı bu keyifli etkinlikte sanatçıların yönlendirmesiyle harikalar yaratabilirsiniz.

 

Müziğe Doyuran Bir Etkinlik: MilyonFest İstanbul

Deniz, kum ve güneş... İstanbul'un en büyük ve eğlenceli plaj festivalinde yazın tadını çıkarmaya hazır mısınız? Dört gün boyunca sürecek MilyonFest İstanbul etkinliğinde Pinhani, Fatma Turgut, Sena Şener, Yaşlı Amca, Athena, Güneş, Cem Adrian, Gökçe, Skapova gibi ünlü sanatçılar ve müzik grupları size unutulmaz bir müzik şöleni yaşatmaya hazırlanıyor. Harika performanslarla dolu MilyonFest İstanbul, 6-7-8-9 Temmuz'da Milyon Beach Kilyos'ta!
 

Geçmişe Keyifli Bir Yolculuk: Oldies But Goldies

ABBA, Depeche Mode, Madonna, Michael Jackson, Snap, Donna Summer ve daha nicesi... 8 Temmuz'da gerçekleşecek Oldies But Goldies, size nostaljik bir müzik deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Pop, rock, disco, rock'n roll ve funk gibi farklı müzik türlerini buluşturan etkinlik; Murat Beşer'in ve mabbas'ın seçtiği efsanevi şarkılar ve Engin Eraydın'ın hazırladığı görsellerle sizlere hem işitsel hem görsel bir şölen sunuyor. Geçmişe kısa bir yolculuk yapıp keyifli bir akşam geçirmek isteyen herkesi Babylon'a davet ediyoruz!

 

Beşikçioğlu’ndan Unutulmaz Bir Tek Kişilik Performans: Bir Delinin Hatıra Defteri

Nikolay Gogol'un sınıf ayrımını ve toplumsal baskıyı titizlikle işlediği ünlü eseri Bir Delinin Hatıra Defteri, Erdal Beşikçioğlu'nun başarılı performansıyla sahneleniyor. Poprişçin adlı memurun yaşadığı acımasızlıklar karşısında adım adım delirmesini konu alan bu tek kişilik oyun, seyirciye farklı duygular yaşatıp onları düşünmeye teşvik ediyor. Cem Emüler Işık tarafından uyarlanan Bir Delinin Hatıra Defteri, 10 Temmuz'da Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'da sahnede olacak.

 

İlk Siz Dinleyin: Yüzyüzeyken Konuşuruz Albüm Lansman Konseri

Ne Farkeder, Sen Varsın Diye, Boş Gemiler ve Bodrum gibi başarılı şarkılara imza atan müzik grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz; 16 Temmuz'da düzenlenecek Albüm Lansman Konseri ile yeni albümünde yer alan şarkıları ilk kez sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Hem yeni şarkıların hem eski albümlerinden en sevilen şarkıların yer alacağı konser, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sizlere güzel bir akşam yaşatmayı bekliyor.

 

Yaz Akşamlarının Olmazsa Olmazı: Gülşen Konseri

Türk pop müziğin sevilen ismi Gülşen, açık hava konserlerinde sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Başarılı sahne performansları, ilginç sahne tasarımları ve büyüleyici kostümleriyle sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatmayı hedefleyen Gülşen; tüm hit şarkılarıyla sizler için sahnede olacak. Siz de eğlenceli zaman geçirmek ve müziğe doymak istiyorsanız 20 Temmuz akşamı saat 21.00'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'na davetlisiniz!

 

Sanata Yepyeni Bir Yorum: Sarmalayan Yapay Zeka Deneyimi

Van Gogh, Osman Hamdi ve Leonardo Da Vinci gibi ünlü ressamların tablolarının yapay zekânın yaratıcı etkisiyle yeniden vücut buluşunu görmeye hazır mısınız? Sanatın ve teknolojinin iç içe geçmesiyle ortaya çıkan bu benzersiz sergide İtalyan sanat tarihi yıllıklarından alınan veriler ve yapay zekâ algoritmaları uyumlu hâle getiriliyor. Böylece ünlü tablolar canlandırılıp sanatseverler için eşi benzeri olmayan bir görsel şölene dönüşüyor. Başyapıt: Sarmalayan Yapay Zeka Deneyimi adlı sergiyi temmuz ayı boyunca Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi'nde yer alan X Media Art Museum by DasDas'ta ziyaret edebilirsiniz.