BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Ocak 2024


Yeni yılın ilk ayının tadı İstanbul'da bir başka! 2024'e "Merhaba!" dediğimiz ocak ayında İstanbul, kültür-sanat etkinlikleriyle yeni yıla bomba gibi giriyor. Siz de yeni yılda keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak etkinliklerle İstanbul'un tadını çıkarabilirsiniz. İşte, sizin için hazırladığımız ocak ayı İstanbul kültür sanat etkinlikleri!

 

Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Kahkahaya Doyacaksınız! 

Her ay yüzlerce misafir ağırlayan BKM, Ocak ayında güldürmeye geliyor. Sezonlardır seyircisini kahkahalara boğan Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 ve Güldür Güldür Show, Ocak 2024'te Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sizleri bekliyor. Çok Güzel Hareketler Bunlar 2; 6, 13, 20, 27 Ocak tarihlerinde BKM'de! Güldür Güldür Show ise 24 ve 31 Ocak tarihlerinde sizi Beşiktaş'a davet ediyor.

 

Öyle Yürekten Sevenler İçin: Duman Konseri

Yıllardır dillere pelesenk olmuş parçalara imza atan Duman grubu, az sayıda verdikleri konserlerine İstanbul'da devam ediyor. Ünlü grup, Volkswagen Arena'da yapılacak konser ile sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazır. Siz de Türk rock müziğinin eski dönemlerine dönmek ve rock müziğin duayenlerini dinlemek için 13 Ocak Cumartesi günü Volkswagen Arena'daki konser için biletinizi şimdiden satın alabilirsiniz!

 

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi

Pera Müzesi'nde sanatseverlerle buluşan "Tam Yerinden" başlıklı sergi, İstanbul'a bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlıyor. Farklı yerlerde ve zamanlarda çekilmiş fotoğraflar ve panoramik resimler ile İstanbul'u bilinmeyen yönleriyle yansıtmayı amaçlayan serginin küratörlüğünü Çiğdem Kafescioğlu, Baha Tanman ve Mehmet Kentel üstleniyor. Daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş bir 19. yüzyıl panoramasını da içeren sergiyi 26 Şubat 2024'e kadar ziyaret edebilirsiniz.

 

Alis Ataköy Harikalar Diyarı'nda! 

Miniklerin en sevdiği masallardan olan Alis Harikalar Diyarı'nda, tiyatro sahnesine taşınıyor! Beyaz tavşanı takip ederek Harikalar Diyarı'na yolculuk yapan Alis'in maceralarını izlemek ve çocuklarınızla keyifli bir gün geçirmek için 6 Ocak 16.00'da, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde yerinizi şimdiden ayırtın.

 

Bambaşka Bir Perspektifle: Dansın Ritmi 

Osmanlı saray danslarının çeşitli yöresel danslarla bir araya geldiği Dansın Ritmi gösterisi, gelenekseli çağdaşla harmanlıyor. 360 derece görsel efektlerle sunulan modern koreografi, izleyenleri büyüleyecek! Ocak ayının birçok farklı gününde sahnelenecek gösteriyi Hodjapasha Gösteri Merkezi'nde seyredebilirsiniz.
 

Sushi Tiryakileri Mutfağa: Sushi Workshop 

Sushinin tarihini ve yapılışı hakkında detaylı bilgileri öğrenebileceğiniz workshop, Uzak Doğu mutfağını tanımanızı sağlıyor. Maki yapımı ve teknikleri, eşlikçi sos ve garnitür hazırlama teknikleri, sunum teknikleri, California roll yapımı ve daha birçok konuda pratik edinebileceğiniz Sushi Workshopu, 5 Ocak tarihinde saat 18.00'de Cooking Class Academy'de!
 

Boğaz Manzarası'nda Yoga Yapmaya Ne Dersiniz? 

Boğaz'ın nadide yapılarından biri olan Sait Halim Paşa Yalısı'nda boğazın masmavi sularına karşı yoga yapmak isterseniz, Vinyasa Yoga derslerine katılabilirsiniz. Eğitmen Duygu Erokan tarafından gerçekleşecek etkinlik, 6 Ocak saat 10.00'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda olacak. Her çarşamba Harem Bahçe Salonu'nda saat 10.00-11.00 arası verilecek Vinyasa Yoga dersleri ile siz de günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz.
 

Doğaçlama Gösteri Sevenlere: Tolgshow 

Komedi Dükkanı, Arkadaşım Hoşgeldin, Müdür Ne'aptın? programlarının ardından seyirci karşısına çıkan aktör/komedyen Tolga Çevik, bu kez Tolgshow'la sizlerle! Yayınlanmayan bu özel gösteri seyirci ile interaktif gerçekleşirken, Tolga Çevik ince mizah yeteneğiyle seyirciye keyifli anlar yaşatacak. 4 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Turkcell Sahnesi'nde gerçekleşecek etkinlik için biletlerinizi tükenmeden almayı unutmayın!
 

Kendinizi Buckingham'da Hissedin: English Chamber Orchestra Konseri 

İngiliz Oda Orkestrası'nın büyüleyici seslerini duyuran İş Sanat, sanatseverlere müzikle dolu dakikalar sunuyor. İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşen geleneksel yeni yıl konserinde müzik ve dans bir araya geliyor. Polkalar ve valslarla rengârenk bir gece yaşamak için 5 Ocak tarihinde, 20.30'da gerçekleşecek İş Sanat'taki etkinliğe bilet alabilirsiniz!
 

Haydi Çocuklar Tiyatroya! 

Çocuklarınızla harika bir gün geçirmek istiyorsanız tiyatro sizin için iyi bir seçenek olabilir. Kedi ve köpek dostluğu, birlik olma duygusu ve hayvanseverlik başta olmak üzere pek çok değeri öğretmeyi amaçlayan Sevimli Patiler oyunu öğretici niteliğiyle de öne çıkmaktadır. Siz de çocuğunuz eğlenirken öğrensin istiyorsanız 6 Ocak'ta Kartal Sanat Çevresel Sahne'de gerçekleşecek oyunu kaçırmamalısınız!