BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Nisan 2024


Bahar, İstanbul'daki görkemli kültür sanat etkinlikleriyle birlikte daha güzel oluyor! İlkbahar mevsiminin yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığı nisan ayında İstanbul, yine birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Baharı unutulmaz konser, tiyatro ve dans gösterileriyle karşılamak isteyenleri dopdolu bir etkinlik programı bekliyor! İşte, nisan ayında İstanbul'da gerçekleşecek bazı etkinlikler.

 

Gerçek Bir Sanat Şöleni: Kel Diva

İngiliz burjuva ailesinin İngiliz koltuklarıyla döşeli oturma odasındaki bir akşamı anlatan Kel Diva, 23-24 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor. Eugéne lonesco'nun soyutlama ve absürdizmi muhteşem bir biçimde harmanladığı oyunun yönetmen koltuğunda Muharrem Özcan oturuyor. Kel Diva'nın başrolleriniyse usta sanatçılar Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer paylaşıyor.

 

Ezginin Günlüğü ile Eşsiz Bir Müzik Ziyafeti!

1982 yılında İstanbul'da kurulan müzik grubu Ezginin Günlüğü, ilk konserlerini verdikleri günden beri müzikseverler tarafından büyük bir ilgi ve hayranlıkla takip ediliyor. Protest müziğin Türkiye'deki en iyi temsilcilerinden biri olarak kabul edilen grup, Nazım Hikmet ve Orhan Veli başta olmak üzere birçok önemli şairin şiirlerini besteledi. Ezginin Günlüğü, kendine has müziğiyle 3 Nisan günü 20.30'da Trump Sahne'de sevenleriyle buluşacak.

 

"Dansın Ritmi"ni Hissedin

Dansın Ritmi isimli dans gösterisi, Osmanlı Saray danslarını ve Anadolu'nun günümüze kadar gelen yöresel danslarını, oryantal dansları ve ritim şovunu harmanlayarak modern bir koreografiyle sunuyor. Bu dans gösterisi, büyüleyici görsel efektleri ve harika kostümleriyle izleyenleri tarihî bir yolculuğa çıkarıyor. Gösteri Osmanlı Saray dansıyla başlıyor, Ege Bölgesi'nin Zeybek danslarıyla devam ediyor ve Solo Darbuka eşliğinde Oryantal Şov ile noktalanıyor. Dansın Ritmi, Nisan ayı boyunca Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi sahnesinde olacak.

 

Düşündüren Bir Tiyatro Oyunu: Ötedekiler

Ötedekiler, bir ailenin yediği son akşam yemeğini ve aniden başlayan savaşla beraber sofralarının nasıl yerle bir olduğunu konu alıyor. Oyunun alt metninde savaşın orta yerinde öteki olarak kalmak, çaresizlik, birlik olup direnmek duygusu işleniyor. Kimlik kavramı ve kültür araştırması konularını izleyicilerin hafızasına kazımayı hedefleyen oyun, Nazlı Başaran tarafından yazılıp yönetiliyor. Aşemez Pihava, Burak Kumaş, Çağatay Koç, Hibla Atan, Pelin Habiçoğlu gibi yetenekli oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunu; 2 Nisan'da Kadıköy Eğitim Sahnesi'nde tiyatro tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşatacak. 

 

Hiç Unutamayacağınız Bir Müzikal: Çiftler, Çiftler

Konut kredisiyle aldıkları evin taksitlerini ödemek için sürekli çalışmaktan birbirlerini göremeyen Tanju ve Hülya ile her biri içinde farklı bir dünyayı, farklı bir hikâyeyi barındıran üç çift daha... Birbirinden tamamen farklı olan dört çiftin benzersiz hikâyelerini konu alan Çiftler, Çiftler; müzikli bir kabare.

Burçhan Göze'nin yazıp yönettiği ve aynı zamanda Özge Günay Göze ile birlikte rol aldığı oyun, 2023 Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri tarafından En İyi Müzikal Performans Kadın ve En İyi Müzikal Performans Erkek ödüllerine layık görüldü. Çiftler, Çiftler 3 Nisan Çarşamba günü 20.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi'de izleyicilerini ağırlayacak.

 

Salman Gambarov ile Caz Fırtınasına Hazır Olun!

Çağdaş Azerbaycan cazının önemli temsilcilerinden olan besteci, piyanist, aranjör Salman Gambarov; Türkiye'deki ilk konserini Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verecek! Salman Gambarov, yıllardır birçok müziksevere ulaştığı zengin repertuarlı projesi Bakustik Jazz'ı İstanbul'a taşıyor. Bu özel gecede Gambarov'a Azeri pop şarkıcısı İlhama Gasımova, trompette Şenova Ülker, perdesiz gitar ve yaylı tamburda Cenk Erdoğan eşlik edecek. 5 Nisan Cuma günü 20.30'da gerçekleşecek olan konser, kulaklarınızın pasını silecek. 

 

Müziğe Asla Doyamayanlar İçin Melek Mosso Konseri

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla bir süredir müzik listelerinin üst sıralarında olan başarılı şarkıcı Melek Mosso, Jolly Joker Vadistanbul'da vereceği konserle hayranlarını mest etmeye hazırlanıyor. Melek Mosso ile müziğin keyfini sonuna kadar çıkaracağınız bir gece yaşamak istiyorsanız 10 Nisan Çarşamba günü saat 21.00'de gerçekleşecek konser için şimdiden yerinizi ayırtın!

 

Ölümsüz Bir Eser: Kibarlık Budalası

Moliere'nin unutulmaz eseri Kibarlık Budalası'ndan uyarlanan ve eserle aynı ismi taşıyan oyun, 2008'den beri sahnede seyircisiyle buluşuyor. Oyunda 17. yüzyılda Fransa'da yaşayan cahil ama çok zengin olan Mösyö Jourdain'in asilzade olma hedefi, bu hedefini gerçekleştirmeye çalışırken düştüğü gülünç durumlar konu ediliyor. 18 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Hilltown Seyirlik Sahne'de perdelerini aralayacak olan Kibarlık Budalası'nı kaçırmayın!