BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Nisan 2023


Doğal güzellikleriyle, saraylarıyla, zengin kültürel yapısı ve tarihiyle her zaman en özel şehirlerden biri olmayı başaran İstanbul; kültür ve sanat etkinliklerinin çeşitliliğiyle de benzersiz bir zenginlik sunuyor. Neredeyse yılın her günü İstanbul'da sanatın farklı alanlarında herhangi bir etkinliğe katılabilmeniz mümkün. İstanbul'da yaşıyor ya da şehri sık sık ziyaret ediyorsanız birbirinden güzel etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz. İşte, farklı zevklere sahip her yaştan insan için İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri Nisan 2023 Rehberi... 

 

Mükemmeliyetçi, Titiz ve Kusursuz: Stanley Kubrick Sergisi

Stanley Kubrick Sergisi

İstanbul Sinema Müzesi'nde bir süredir sergilenen ünlü Yönetmen Stanley Kubrick'in sergisinin süresi 2 Nisan'a kadar uzatıldı. Dünyada yaşamış en büyük yönetmen olarak kabul edilen sinema dehası Stanley Kubrick'in yönettiği 2001: A Space Odyssey, The Shining, Eyes Wide Shut gibi kült filmlerde kullanılan kıyafet ve eşyalar, yönetmenin çalışmaları kronolojik olarak tüm sinema ve sanat âşıklarını bekliyor. 

 

Salieri'nin Gözünden: Amadeus

Müzik tarihinin eşsiz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri’nin hikâyesini konu alan ödüllü tiyatro oyunu Amadeus, 1 Nisan’da Zorlu PSM–Turkcell Sahnesi'nde yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü sahibi Amadeus, Tansu Biçer  (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Selçuk Yöntem (Antonio Salieri)’in unutulmaz performanslarıyla mutlaka sahnede görmeniz gereken benzersiz bir deneyim sunuyor.

 

Levent Yüksel ile 90'lara Geri Dönüyoruz!

Levent Yüksel ile 90'lara Geri Dönüyoruz

Medcezir, Ya Sonra ve Dedikodu gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan, Türk pop müziğinin sevilen ismi Levent Yüksel, sevenleriyle buluşmayı bekliyor. Kendine has yorumuyla ve klasikleşmiş şarkılarıyla size âdeta bir müzik şöleni yaşatacak Levent Yüksel konseri, 1 Nisan Cumartesi akşamı 21.00'de Jolly Joker Vadistanbul’da gerçekleşecek.

 

Diyet Bozduran Bir Etkinlik: İstanbul’da Lezzet Turu

Dünya üzerinde eşi benzeri olmayan zengin bir çeşitliliğe sahip Türk Mutfağı, farklı lezzet ve sunumlarıyla herkesin gözdesi! Peki, İstanbul’da küçük bir lezzet turuna katılmaya ne dersiniz? Antonina Turizm tarafından düzenlenen İstanbul’da Lezzet Turu etkinliği, Türk mutfağına ilgi duyan tüm yemek severleri 2 Nisan sabahı 09.30’da Tophane Tramvay Durağı önüne davet ediyor. Etkinlik kapsamında Tarihi Boğazkesen Taş Simit Fırını, Lades Menemen, Asri Turşucu, Hacı Abdullah Restoran, Beyoğlu Balık Pazarı gibi lezzet durakları yer alıyor.

 

Haydi Çocuklar Tiyatroya! 

Jules Verne’in eşsiz romanı Seksen Günde Dünya Turu, bu sefer tiyatro sahnesinde küçük sanatseverlerle buluşmayı bekliyor. Açılan Süveyş Kanalı sayesinde dünyayı seksen günde dolaşmanın mümkün olduğunu öğrenen Phileas Fogg ve uşağının merak uyandıran hikâyesini konu alan Seksen Günde Dünya Turu adlı çocuk oyunu; 1, 8 ve 16 Nisan’da Maximum UNIQ Lounge’da minikler için sahnede olacak.

 

Unutulmaz Bir Sinema Haftası: İstanbul Film Festivali

1982 yılından beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, her sene nisan ayında düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu sene 42. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival programında ödüllü filmler, özel gösterimler ve söyleşiler de yer alıyor. Festivalin film seçkisi ise Yıllara Meydan Okuyanlar, Genç Ustalardan, Dünya Festivallerinden, Çocuk Mönüsü gibi pek çok farklı bölüme ayrılıyor. 7-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'nin programını tüm sanat ve sinema aşıkları mutlaka ajandasına eklemeli!

 

Heykel Workshopu: Kendinizi Bir Heykeltıraş Gibi Hissedin!

Heykel Workshopu

Anka Workshop tarafından düzenlenen heykel atölyesine, daha önce hiç denememiş olsanız bile katılabilir ve harikalar yaratabilirsiniz. 15 Nisan’da Giovanni Strazza'nın ünlü heykeli The Veiled Virgin’ı (Peçeli Bakire) yapmak için eğitmenlerle buluşmaya davetlisiniz. Anka Workshop, ikramlar ve müzik eşliğinde keyifli bir gün geçirmek isteyen herkesi bekliyor. 

 

"Kimi Turşu Kurar Kimi Fabrika Ama Biz Deliyiz, Hayal Kurarız."

Toplumun kurallarını harfiyen uygulayan her insan normal ve akıllı kabul edilirken biraz aykırı davrananlar sizce deli midir? Ünlü Yazar Turgut Özakman’ın 1987’de kaleme aldığı Deliler adlı tiyatro eseri, günümüze uyarlanmış hâliyle DasDas’ta sanatseverlerle buluşuyor. Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın yönettiği ve Didem Balçın, Mert Fırat, Cansu Boz, Volkan Yosunlu, Nila Fırat, Alper Baytekin gibi oyuncuların yer aldığı, zengin kadrosuyla göz dolduran bu keyifli oyunu 2, 6 ve 15 Nisan’da DasDas’ta izleyebilirsiniz.

 

Eşsiz Bir Müzik Şöleni: Fazıl Say

Fazıl Say

Yeteneğiyle dünya çapında tanınan piyanist Fazıl Say, 24 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Kültür Üniversitesinin içerisinde yer alan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde gerçekleşecek konserde, Fazıl Say hem kendi bestelerinden hem çağdaş bestecilerin eserlerinden oluşan zengin repertuvarıyla dinleyicilere muhteşem bir müzik deneyimi yaşatmak için sahnede olacak. 

 

DasDas'ta, En Güzel Yerinde: Büyük Ev Ablukada

Türkiye’de alternatif müzik denilince akla gelen başarılı müzik grubu Büyük Ev Ablukada; Evren Bozması, En Güzel Yerinde Evin ve Hoşça Kal Kadar gibi en sevilen şarkılarıyla sevenlerine "Merhaba!" diyor. Kendine has tarzı ve müthiş sahne performansıyla Büyük Ev Ablukada, 28 ve 29 Nisan’da DasDas’ta sizleri bekliyor.