BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Mart 2024


Her yıl sanatseverleri unutulmaz kültür sanat etkinlikleriyle buluşturan İstanbul, 2024 yılının mart ayında da birbirinden değerli eserlere ev sahipliği yapacak. Tiyatro, sinema, konser, sergi derken son derece bereketli bir etkinlik programı sizleri bekliyor. Bu etkinlikler kapsamında birbirinden keyifli tiyatro ve filmleri sevdiklerinizle izleyebilir, usta isimlerin müzik dinletileriyle kulaklarınızın pasını silebilirsiniz. Gelin, mart ayında gerçekleşecek etkinliklere hep birlikte göz atalım.

 

İspanya'dan Bir Tiyatro: Ay, Carmela!

Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sergilenecek tiyatro eserlerinden biri "Ay, Carmela!" Oyun, İspanya’da milliyetçiler ve cumhuriyetçiler arasında geçen iç savaş dönemini ele alıyor. Oyunda milliyetçiler tarafından rehin alınan ve istemedikleri bir oyunu sergilemeye zorlanan Carmela ile Paulino'nun isyanları, kayıpları ve gelgitleri anlatılıyor. Modern İspanyol Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden José Sanchis Sinisterra’nın en ünlü eserlerinden biri olan "Ay Carmela!" oyununu kaçırmayın.

 

Sayfalardan Sahneye: Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

Victor Hugo’nun unutulmaz eseri Bir İdam Mahkûmunun Son Günü, mart ayı boyunca tiyatro tutkunlarıyla buluşuyor. Oyunda idam edileceğini beş hafta öncesinden öğrenen bir mahkûmun nasıl insanlıktan çıktığı anlatılıyor. Oyunun yönetmen koltuğunda Muhammet Emre Aydın oturuyor. Sude Naz Demirci, Beşir Kaya, Demet Aydın, Mahsun Mavi, Ersoy Temelli gibi yetenekli oyuncuların yer aldığı tiyatro gösterisi; Fransız edebiyatını sevenlere şahane bir gün yaşatacak.
 

Modern Sanatı Sevenlere: Kendi Gölgesinde

Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer’in küratörlüğünü üstlendiği Kendi Gölgesinde isimli sergi, Arter Koleksiyonu'ndan oluşturulan bir grup sergisi. 25 sanatçının birbirinden etkileyici eserinin yer aldığı sergi; hafıza ve unutma, varlık ve yokluk, kamusal ve mahrem gibi ikilikler ve zıtlıklar üzerinden kurgulanıyor. Sergide Hüseyin Bahri Alptekin, Cevdet Erek, Jae-Eun Choi, Pedro Barateiro, Mona Hatoum gibi önemli isimlerin eserlerini görmek mümkün. Sanat sizi düşünmeye itsin, zaman ve mekânın sınırlarından kurtarsın istiyorsanız sergiyi 7 Nisan 2024 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.
 

Pera Müzesi’nde Mükemmel Bir Sergi, Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ortaklığıyla hazırlanan Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi isimli sergi, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla kadarki İstanbul’u interaktif bir deneyime dönüştürüyor. Sergide Seutter, Feraud, Barker, Schranz, Dunn ve Robertson gibi isimlerin İstanbul yorumları yer alıyor. Küratörlüğünü Çiğdem Kafescioğlu, K. Mehmet Kentel ve M. Baha Tanman’ın üstlendiği sergiyi mutlaka ziyaret edin.
 

Keyifli Bir Piyano Dinletisi: Evgeny Grinko

Efsanevi Rus müzisyen, piyanist ve davulcu Evgeny Grinko; mart ayında şahane parçalarıyla bizi âdeta başka dünyalara yolculuğa çıkarmak için İstanbul'a geliyor. Ünlü müzisyen 9 Mart'ta Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi'nde, 11 Mart tarihinde ise Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alacak. Besteleri milyonlarca kişi tarafından dinlenen müzisyen sayesinde kulaklarınızın pası silinecek.

 

Asla Unutamayacağınız Bir Ses: Sertab Erener

Keyifli konserleri sabırsızlıkla bekliyorsanız ülkemizin en değerli isimlerinden Sertab Erener de mart ayında sizi eğlenceli bir konsere davet ediyor. Sertap Erener, 10 Mart tarihinde AKM Türk Telekom Opera sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. Siz de ünlü şarkıcının geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını seslendireceği konserine konuk olabilir, müzik dolu bir gece geçirebilirsiniz.
 

Müziğin Sınırlarını Aşan Bir Etkinlik, Derinden Gelen Sesler: Bach’tan Itrî’ye

Daha önce Yerebatan Sarnıcı'nda sahnelenen "Derinden Gelen Sesler" isimli konser serisinin yeni durağı, Şerefiye Sarnıcı. Bach ve Itrî’nin çeşitli eserlerinin yer aldığı etkinlikte tambur, ney, kanun, viyolonsel gibi değerli enstrümanlar ve Serhan Bali’nin anlatıcılığı eşliğinde tarihe kısa bir yolculuk yapacaksınız. Ocak ayında başlayan ve bu iki değerli sanatçının yaşamına dair detayların da izleyiciyle buluştuğu etkinlik; 12, 13, 19 ve 20 Mart tarihlerinde sahnelenecek.
 

Kahkaha Dolu Bir Oyun: Kriz Eşeği

Kriz Eşeği isimli oyun, işsiz kalmış bir oyuncunun trajik hikâyesini mizahi bir dille anlatıyor. 1 Mart'ta İkincikat Tiyatro, 4 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi ve 16 Mart'ta Altkat Sanat'ta sahnelenecek oyun; güldürü ögeleriyle kahkaha dolu bir gece vadediyor. Oyuncu kadrosunda Kemal Kaplan, Göksu Yılmaz, Buse Energin ve Ulaş Elgene’nin yer aldığı tiyatro oyununun yapımcısı ise Akın Öztürk.