BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Haziran 2023


Türkiye'nin göz bebeği İstanbul; doğal güzellikleri ve büyüleyici tarihiyle dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgi odağı olmayı başaran, masalsı bir şehir. Aynı zamanda pek çok kültürel ve sanatsal aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Bu sayede konserler, sergiler, workshoplar ve tiyatro oyunlarıyla İstanbul'da hemen hemen her gün sanata doymak mümkün! Gelin, yaza keyifli bir başlangıç yapmanızı sağlayacak, birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Haziran 2023 Rehberi'ne birlikte göz atalım!

 

İtalya’ya doğru minik bir kaçamak: Toscana Yemekleri

Bugün rotamızı sanatsal ve tarihî dokusuyla gezginlerin uğrak noktası olan İtalya'nın Toscana bölgesine çeviriyoruz. Rönesans sanatının filizlendiği Toscana, aynı zamanda verimli topraklarının da etkisiyle gastronomi merkezi olarak kabul ediliyor. Tam da bu sebeple "İtalyan mutfağına tutkuyla bağlıyım." diyen yemekseverleri 1 Haziran'da Eataly Mutfak Atölyesi'ne davet ediyoruz.

Benimle İtalya’ya gel: Toscana Yemekleri etkinliği boyunca Toscana yemekleri hakkında bol bol sohbet edip panzanella salatası, caciucco ve cantuccini gibi geleneksel yemeklerin yapımını öğreneceksiniz. Etkinliğin güzel kısmı ise finalde bu eşsiz lezzetleri hep birlikte yiyebilecek olmanız. Şimdiden afiyet olsun!

 

Geçmişe Yolculuk: 90'lar & 2000'ler Türkçe Pop Parti

Türk pop müzik tarihine şöyle bir baktığımızda 90'ların ve 2000'lerin hit şarkılarının özel ve zamansız olduğunu görebiliriz. Siz de geçmişe ufak bir yolculuk yapıp popüler şarkılarla dönemin ruhunu yakalamak ve keyifli bir akşam geçirmek isterseniz sizi 90'lar & 2000'ler Türkçe Pop Parti'ye davet ediyoruz! Dj Fikret Kocamaz ve Maalesef, Gazla Gitsin, Yarim gibi eğlenceli şarkılara imza atan Mansur Ark; 2 Haziran'da Hayal Kahvesi Atakent sahnesinde sizlerle buluşacak.
 

Yaza Güzel Bir Merhaba: BigFest İstanbul 

Büyük Ev Ablukada, Duman, Skapova, Mavi Gri, Köfn ve daha nicesi... Şehrin en büyük festivalinde yetenekli sanatçılarla iki gün boyunca eşsiz bir müzik şöleni yaşayabilirsiniz. Harika sahne performanslarını bir araya getiren BigFest İstanbul, 3 ve 4 Haziran'da Life Park'ta müziğe doymak isteyen herkesi bekliyor.

 

Başyapıta Yepyeni Bir Yorum: Yaz Gecesi Müzikali

İngiliz edebiyatının usta ismi Shakespeare’in başyapıtı Bir Yaz Gecesi Rüyası, bu sefer eğlenceli bir dokunuşla sahneleniyor. Burak Sevinç, Can Ceylan, Yunus Emre Gedik, Ezgi Acıoğlu, Selen Güngör ve daha nice oyuncunun yer aldığı eğlenceli müzikal; aşka ve karmaşık ilişkilere dair ironik ve samimi bir anlatı sunuyor. Şarkılarla ve danslarla bezeli oyunu 14 Haziran'da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

 

Ressam, Âşık ve Anne: Celile

Mutsuz bir evlilik, talihsiz bir aşk hikâyesi ve her şeye rağmen boyun eğmeyen, güçlü bir kadın... İlk Türk kadın ressamlardan Celile Hanım'ın hüzünlü hikâyesi, Yılın En İyi Kadın Performansı Ödülü'nü alan Ayşegül Yalçıner'in oyunculuğuyla izleyicisiyle buluşuyor. Celile-Nâzım Hikmet'in Annesi adlı tiyatro oyunu 9 ve 10 Haziran'da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde sahnede olacak. Bu harika etkinliği kaçırmayın, deriz!


 

Biraz Hüzün, Biraz Huzur: Evgeny Grinko

Ünlü Rus müzisyen ve piyanist Evgeny Grinko yeteneğiyle kalbinizi fethetmek için İstanbul'a geliyor. Klasik dönem bestelerine yepyeni bir yorum kazandıran, ünlü piyanisti sahnede dinlemek ve bu sayede huzur dolu saatler geçirmek isterseniz 21 Haziran'da Turkcell Vadi'ye davetlisiniz!

 

Zamansız Bir İsim: Ajda Pekkan

Yaz akşamlarınızı keyifli mi keyifli açık hava konserleriyle renklendirmeye ne dersiniz? Bambaşka Biri, Eğlen Güzelim, Yakar Geçerim, Yaz Yaz Yaz gibi hit şarkılara imza atan, Türk pop müziğin dev ismi Ajda Pekkan; 16 Haziran'da sevenleriyle buluşuyor. Unutulmaz sahne performansının beraberinde görsel bir şölen de sunan Superstar, Maximum Uniq Açıkhava'da sizlere keyifli saatler yaşatmaya hazırlanıyor.


 

Ünlü Yönetmenin Kadrajından: Zeki Demirkubuz

Masumiyet, Kader, Yeraltı ve Bekleme Odası gibi başarılı filmlerin yönetmen koltuğunda yer alan Zeki Demirkubuz; 2009'dan bu yana çektiği fotoğrafları sanatseverlerle buluşturuyor. Yönetmenin Müze Gazhane'de yer alan ilk kişisel sergisi şehir ve taşra yaşamından izler taşıyor. 78 fotoğraftan oluşan sergiyi haziran ayı boyunca pazartesi günleri hariç ziyaret edebilirsiniz.


 

Minik Tiyatroculara: Küçük Prens

Her yaştan okurun yüreğine dokunan Küçük Prens, Antoine De Saint Exupery'nin en özel eserlerinden biri. Tiyatro Bozok tarafından aylardır kapalı gişe oynanan Küçük Prens, Avrupa ve Türkiye turnesine hız kesmeden devam ediyor. Oyun; sevgisizliğin ve hırsın kol gezdiği, neredeyse tüm insanların düzenin bir parçası hâline geldiği acımasız dünyaya küçük bir çocuğun gözünden bakıyor. Küçük Prens, 18 Haziran'da Duru Tiyatro'da minik sanatseverleri bekliyor!


 

Lezzetli Bir Yolculuk: Çikolata Workshopu

Enfes kokular eşliğinde yeteneklerinizi lezzete dönüştüreceğiniz Çikolata Workshopu, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres’te çikolataseverleri bekliyor! 10 Haziran’da gerçekleşecek olan etkinlikte; çikolata eritme, temperleme, kalıp şekillendirme, süsleme tekniklerini deneyimleyerek katılım sonunda Elite World Chefs imzalı sertifikayı almaya hak kazanabilirsiniz. Hafta sonunuza keyif katmak isterseniz bu keyifli etkinlik sizin için harika bir seçenek olacak!