BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Ekim 2023


2023 Ekim İstanbul Kültür Sanat EtkinlikleriTürkiye'nin göz bebeği İstanbul, sonbaharın yavaş yavaş kendini hissettirdiği ekim ayında yine birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yapıyor! Tiyatro oyunlarından sanat sergilerine, konserlerden eğitici workshoplara kadar birçok etkinlik sanatseverleri bekliyor. İşte, sanata doymak isteyenler için İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Ekim 2023 Rehberi...

 

Minik Sanatseverler İçin: Leonardo Da Vinci ile Müzede Bir Gün

Rönesans Dönemi'nin birçok alanında çalışmalar yapan ünlü ismi Leonardo Da Vinci'nin en bilinen eseri elbette ki Mona Lisa tablosu! Fakat tablo, bir gece müzeye giren iki hırsız tarafından çalınmak üzere... Tiyatro 34’ün çocuklar için hazırladığı Leonardo Da Vinci ile Müzede Bir Gün, 1 Ekim saat 15:00'te sahnede olacak. Özlem Tezel ve Altan Tezel'in yazıp yönettiği bu keyifli müzikal, sanat tutkunu minikleri bekliyor.

 

Bu Sefer Dedektif Sizsiniz!: Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası-Sette Cinayet

Türkiye’nin ilk ve tek interaktif polisiye oyunları ile tanınan ekibi Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası'nın yepyeni oyunu Sette Cinayet, 5 Ekim'de Dada Salon Kabarett'te sizlerle buluşmayı bekliyor. Selin Atasoy'un yazdığı ve Okan Bayülgen'in yönettiği oyun, film setinde işlenen esrarengiz bir cinayeti konu alıyor. Oyunu seyrederken menüde yer alan lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilir, oyuncularla tanışabilir ve sırlarla dolu bu gizemi çözmeye çalışabilirsiniz. Hem belli mi olur, belki de bu sefer katili siz yakalayacaksınız!

 

Bu Konser Kaçmaz!: Levent Yüksel 30. Yıl Senfonik Konser

Medcezir, Ya Sonra, Tuana ve Dedikodu gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan Türk pop müziğinin usta ismi Levent Yüksel, mesleğinin 30. yıl dönümünde sizler için sahnede olacak. Sanatçı, 7 Ekim saat 21:00'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen bu özel konserde en sevilen şarkılarını senfonik orkestra eşliğinde sizlerle buluşturacak. İstanbul'da tek prömiyer olacak bu eşsiz konseri kaçırmamanızı tavsiye ederiz!

 

Nostaljik Bir Yolculuk: Vintage Festival 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Vintage Festival'de; Yonca Evcimik, Çelik, Mansur Ark, Burak Kut gibi 90'lar Türkçe popunun unutulmaz isimleri sahnede olacak. Ayrıca yakın zamanda kaybettiğimiz Türk rock müziği sanatçımız Erkin Koray anısına düzenlenen özel projede ise Hey! Douglas, Ft. Ogün Sanlısoy, Murat Ertel, Ahmet Güvenç ve Deniz Tekin gibi ünlü isimler de yer alıyor. 7-8 Ekim'de kimselere söz vermeyin, Festival Park Kadıköy'deki nostaljik yolculuğa hazırlanın!

 

Açık Havada Bir Başka!: La La Land

Damien Chazelle'in yönettiği, Emma Stone ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı büyüleyici müzikal film La La Land bu sefer sizler için açık havada! Birçok farklı duyguyu aynı anda yaşatan bu duygusal aşk hikâyesini 9 Ekim saat 20:00'de Swissotel The Bosphorus İstanbul'da izleyebilirsiniz.

 

Bugün Yemekler Sizden: Dünya Mutfağı Uzakdoğu Sushi Noodle Atölyesi

İstanbul Kültür Sanat EtkinlikleriBambaşka bir mutfak kültürüyle tanışmaya hazır mısınız? Cooking Class Academy'nin düzenlediği Dünya Mutfağı Uzakdoğu Sushi Noodle Atölyesi'nde Uzak Doğu mutfağını yakından tanıyıp eşsiz yemeklerini yapmayı öğreneceksiniz. 13 Ekim'de düzenlenecek workshopta; California Roll Sushi, Philadelphia Roll Sushi, eşlikçi sos ve garnitürler, Susamlı Wakame Salatası, Sebzeli Noodle yapımını ve teknikleri öğrenebilirsiniz.

 

Sonbaharın En Eğlenceli Hali: 2023 Oktoberfest İstanbul 

Almanya'nın en ünlü festivallerinden biri olan Oktoberfest, 14 ve 15 Ekim tarihlerinde Volkswagen Arena'da! Müziğe doyuran festivalin ilk gününde Göksel ve Hey! Douglas sahnede olacak. İkinci gününde ise Alman yapımcı ve DJ Stefan Hantel ve Balkan müziğinin sevilen ismi Goran Bregovic sizlerle! Konserler, çeşitli aktiviteler ve yeme içme alanlarıyla dolu bu eğlenceli hafta sonu etkinliğini ajandanıza eklemeyi unutmayın!

 

Aşkı Sorgulatan Bir Eser: Cyrano

Şair ve tiyatro yazarı Edmond Rostand'ın 1897'de kaleme aldığı ünlü eseri Cyrano de Bergerac şimdi sahnede sizlerle buluşuyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yönettiği oyunda Bülent Emin Yarar, Mert Fırat, Ece Çeşmioğlu Ölmez, Caner Erdem, Elif Mandan, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Fatin Elçim, Ömer Faruk Tezgel ve Erol Babaoğlu gibi başarılı oyuncularda yer alıyor. Güzellik algısı, yalnızlık, ölüm ve aşk gibi meseleleri irdeleyen iki perdelik masalsı oyun, 14-15-21-22 Ekim'de Das Das'ta sizlerle! 

 

Kostümlerinizi Hazırlayın!: Halloween Kampı

Ekim ayının vazgeçilmez eğlencelerinden biri de elbette ki Cadılar Bayramı! Peki, çadırınızı alıp bu sene kostümlü yarışmalarla, danslarla ve etkinliklerle geçecek üç günlük bir Halloween kampına gitmeye ne dersiniz? 20-21-22 Ekim'de Arnavutköy Ünlü Piknik Alanı'nda gerçekleşecek etkinlikte; DJ performansları, ödüllü Halloween yarışmaları, yoga, sportif oyunlar, hip-hop workshop, beer pong ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.


Pera'da Kadın Sesleri: Bir Arada Konserleri Tuğçe Şenoğul & Yasemin Mori 

Şarkıcı ve besteci Tuğçe Şenoğul'un Pera Müzesi'nde gerçekleştirdiği Bir Arada Konserleri serisinin ekim ayındaki konuğu alternatif rock müziğin güçlü sesi Yasemin Mori! Ayakta gerçekleşen ve kontenjanın 150 kişiyle sınırlı olduğu etkinlik, müzik dünyasının güçlü kadınlarını konuk ediyor ve seyircilerine eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor. Müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeler yapan Beats By Girlz Türkiye ve Pera Müzesi iş birliğinde düzenlenen etkinlik, 27 Ekim saat 19:30'da Pera Café'de sizleri bekliyor.