BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Ağustos 2023


Tarihî ve mimari zenginliğiyle öne çıkan İstanbul, her yıl birçok farklı alandaki kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Şehrin farklı yerlerinde organize edilen konser, tiyatro, dans, festival, sergi ve daha birçok daldaki etkinlikler; sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunuyor. Ağustos ayında da İstanbul'un etkileyici atmosferinde birbirinden eğlenceli ve ilgi çekici kültür sanat etkinleri sizleri bekliyor. Bu etkinliklerde hem yerli hem uluslararası sanatçıların performanslarına tanıklık ederek sanat dolu bir ay geçirebilirsiniz. İstanbul'un ruhuna renk katacak 10 farklı Ağustos 2023 kültür sanat etkinliğini sizler için sıraladık. İşte detaylar... 

 

1. Elektronik Müziğin Doğayla Dansı: Soundscape Festival İstanbul 2023 

Şehrin en ilgi gören yaz festivallerinden biri olan Soundscape Festival, muhteşem atmosferiyle müzikseverleri bekliyor. İki gün süren ve dünyanın birçok yerinden gelen müzisyenlerin yer aldığı festival, elektronik müzikle doğanın tüm seslerini harmanlayarak büyülü bir deneyim sunuyor. İstanbul'un en büyük ormanlık etkinlik alanı olan Lifepark'ta yapılacak etkinlik, 5 Ağustos Cumartesi başlıyor.

 

2. 40 Yıl Sonra Yeni Kadrosuyla Sahnede: Zengin Mutfağı 

Usta oyuncu Şener Şen'in performansıyla muhteşem bir şölen sunan Zengin Mutfağı, Cumhuriyet tarihindeki 15-16 Haziran 1970 işçi hareketini zengin bir ailenin mutfağından anlatıyor. Vasıf Öngören'in kaleme aldığı eserin yönetmen koltuğunda Şener Şen ve Doğu Yaşar Akal oturuyor. Bu büyüleyici oyunu 14 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyebilirsiniz.

 

3. PSM Loves Summer Bay %100 Müzik Etkinliği: Benjamin Clementine

İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Benjamin Clementine muhteşem bir konserle müzikseverlerle buluşuyor. Tüm dünyada halk müziğinin modern bir yorumcusu olarak bilinen ve 2015 yılında Ivor Novello Ödülleri'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen sanatçı; kendine özgü tarzı, mükemmel sahne performansı ve etkileyici şarkı sözleriyle sizleri bekliyor. Bu muhteşem konseri 12 Ağustos saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyebilirsiniz. Eğer konser için İstanbul’a gelmeyi düşünüyorsanız Zorlu PSM’ye sadece bir metro durağı uzaklığındaki konumuyla size rahat ve kolay ulaşım imkânı sunan Elite World İstanbul Taksim’de konaklayabilirsiniz.

 

4. Büyüleyici Bir Performans: Dansın Ritmi

Mükemmel bir dans performansına hazır mısınız? Dansın Ritmi; Osmanlı saray danslarını, oryantali, Anadolu'nun farklı bölgelerinden dansları ve ritim şovları modern bir koreografi eşliğinde sanatseverlerle buluşturuyor. Gösteri, ilgi çekici kostümleri ve görsel efektleriyle izleyenleri büyülüyor. Gösteriyi Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi'nde izleyebilirsiniz. Ayrıca gösteri öncesinde fuaye alanındaki "Dervish Experience" sergisini gezebilirsiniz.

 

5. Mercan Dede Ensemble & Sabahat Akkiraz

Dikkat çekici projede sufi müziğini modern elektronik müzik formuyla harmanlayan Dj Mercan Dede, Türk Halk Müziği'nin çok değerli sesi Sabahat Akkiraz ile beraber sahne alıyor. Müzik ziyafeti sunan bu özel konseri 5 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'de Maximum Uniq Açıkhava'da izleyebilirsiniz.

 

6. Lezzetli ve Eğlenceli Bir Atölye: Fransız Tatlıları

Sıradaki etkinlik, gastronomiyle ilgilenen kişilerin oldukça ilgisini çekecek! Dünya mutfağına adını altın harflerle yazdırmış Fransız tatlılarının bulunduğu atölye, mükemmel bir mutfak deneyimi sunuyor. Atölyede yaza özel çilekli charlotte, Fransız usulü mereng, orman meyveli Fransız tart ürünlerini hem yapmanın hem tatmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Atölye 12 Ağustos saat 11.00'de Cooking Class Academy'de! 

 

7. Türkiye'de Tek: İstanbul Cocktail Festival 2023

Gastronomi ve miksoloji dünyasının Türkiye’deki tek festivali İstanbul Cocktail Festival, birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Festivalde kokteyllerin en güzel sunumları, atölyeler, yemek alanları ve gün boyu süren aktivitelerin yanı sıra lokal müzik performansları da yer alıyor. Festival 5-6 Ağustos tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta sizleri bekliyor. 

 

8. Jazz Müziğinin Doğa ile Buluşması: Jehan Barbur ile Ormanda Jazz

Jazz müziğinin usta isimlerinden Jehan Barbur, doğayla iç içe bir performansla müzikseverlere muhteşem bir sahne sunuyor. Müziğin doğa seslerine karışacağı konser, 2 Ağustos'ta Kemerburgaz Kent Ormanı'nda yer alan YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı'nda jazz tutkunları ile buluşuyor. 

 

9. Dünyanın Tutkulu Sesi İstanbul'da: Yasmin Levy 

Ladino müziğinin dünyadaki önemli seslerinden Yasmin Levy; Latin'den Sefarad  müziğine, Endülüs müziğinden Arap ve Türk ezgilerine kadar zengin repertuvarıyla müzikseverle buluşuyor. Tutkulu sesi ve duygulu şarkılarıyla öne çıkan Yasmin Levy'nin unutulmaz performansına tanıklık etmek için bu muhteşem konseri 10 Ağustos saat 21.00'de Turkcell Vadi'de izleyebilirsiniz. 

 

10. Eşsiz Bir Deneyim: Ana-Dolu (Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları) Tiyatro Oyunu

İstanbul AKM, bu ağustos ayında çok özel bir tiyatro oyununa ev sahipliği yapıyor. Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye koyan Ana-Dolu (Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları) oyunu, Millî Mücadele sırasında kadınların gösterdiği zafer mücadelesini konu alıyor. İlknur Bektaş’ın yazdığı, Sezai Yılmaz’ın yönettiği oyunu mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz. Bu özel oyunu 29 Ağustos Salı ve 30 Ağustos Çarşamba günleri saat 20.00’de AKM Tiyatro salonunda izleyebilirsiniz. Etkinliğe kolayca ulaşabileceğiniz bir otelde konaklamak isterseniz Taksim'in kalbinde yer alan ve AKM’ye yürüme mesafesinde bulunan Elite World İstanbul Taksim bünyesinde konaklayabilirsiniz.