BLOG

BLOG

HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK EN İYİ SEYAHAT UYGULAMALARI


Bir seyahate çıkmaya karar verdiğimizde genellikle bu seyahat için en konforlu otellerin listesini çıkarmak, kullanacağımız ulaşım araçları için bilet ayarlamak, gezilecek en güzel yerleri ve yemek yenecek en şık restoranları seçmek için epeyce detaylı bir plana ihtiyaç duyarız. Neyse ki günümüzde tüm bunları yapmamıza yardım edecek mobil uygulamalar var. Evde, iş yerinde, alışverişte ve hatta tatilde bile yanımızdan ayırmadığımız telefonlarımızdaki bu uygulamalar sayesinde seyahatlerimizi kolaylıkla planlayabilir ve oldukça keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabiliriz. Peki, seyahatlerimize konfor ve düzen katacak bu uygulamalar neler? Haydi gelin, bu mobil uygulamaları beraber inceleyelim.

 

1. Triplt

Triplt

Bu uygulama, bütün seyahat planlarınızı tek bir çatı altında topluyor. Triplt sayesinde otel ve restoran rezervasyonlarınız, kiralık araç rezervasyonlarınız ve uçak biletlerinizle ilgili bilgilerin yanında uçuş güzergâhları, feribot biletleri, yol tarifleri, haritalar, hava durumu ve check-in işlemleri de her an elinizin altında bulunuyor. Bütün planlarınız tek bir uygulamada olduğu için seyahatinizle ilgili herhangi bir karışıklık yaşama ihtimaliniz epey azalıyor.

 

2. Google Maps

Google Haritalar uygulaması, daha hızlı ve kolay şekilde yolculuk yapmayı sağlıyor. Dünyanın dört bir yanını kapsayan haritalarda yüz milyonlarca yer ve işletme bulunuyor. Bu uygulamayla bulunduğunuz şehirdeki veya bölgedeki en iyi restoran ve kafeleri keşfedebilir, o mekânlara nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

3. HotelTonight

HotelTonight, otellerin son dakika iptal edilen odalarını tutma imkânı veren bir uygulama. Üstelik odaları son dakika tuttuğunuz için oldukça uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Bu uygulama, son dakika otel arayanların yardımına koşarken aynı zamanda 100 gün öncesine kadar oda rezervasyonu yapma seçeneği de sunuyor.

 

4. Foursquare

İlk kez gittiğiniz bir ülkede ya da şehirde hangi restoranları, kafeleri ve gece kulüplerini keşfedeceğinizi bilmediğiniz için tavsiyelere ihtiyaç duyarsınız. Foursquare; akşam yemeği, gece hayatı, kahve, kokteyl gibi aramalar yaptığınızda karşınıza birçok alternatif mekân çıkarır. Bu mekânlara yapılan yorumlara ve puanlamalara göre nereyi tercih edeceğinize karar verebilirsiniz. Ayrıca bir yere vardığınızda orada en çok nelerin beğenildiğini ve ne ısmarlamanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

 

5. PackPoint

PackPoint

Seyahate çıkmadan önce yanınıza almanız gereken tüm eşyaların listesini yapmak uzun ve yorucu olabilir. PackPoint, seyahat sırasında çantanızda ya da bavulunuzda mutlaka bulunması gereken eşyaların listesini sunuyor. Öncelikle gideceğiniz yeri, iş mi yoksa eğlence için mi seyahate çıkacağınızı, seyahat edeceğiniz tarihi, yapmayı planladığınız aktiviteleri seçiyorsunuz. Sonrasında uygulama, hava tahminini de göz önünde bulundurarak sizin için özel bir liste hazırlıyor. Eşyalarınızı bavulunuza koydukça her maddeye bir tik atıyorsunuz ve böylelikle hiçbir eşyanızı evinizde unutmuyorsunuz.

 

6. XE Currency

Farklı bir ülkeye gittiğinizde kendi para biriminizi o ülkenin para birimine çevirmeniz gerekebilir. Uygulama, bu olanağı sağlarken aynı zamanda en güncel döviz kurlarını da öğrenme imkânı verir.

 

7. Piri Guide

Gezdiğiniz tarihî yerlerde bu yerlerin hikâyesini anlatacak bir rehberin size eşlik etmesi çok güzel olmaz mıydı? Piri Guide uygulaması sayesinde bu mümkün. En sevdiğiniz ülkenin ya da şehrin sokaklarında dolaşırken yapmanız gereken tek şey "oynat" tuşuna basmak. Birbirinden farklı hikâyeler ve müzikler eşliğinde büyülü bir yolculuk sizi bekliyor.

 

8. AccuWeather

Seyahate çıkmak için hazırlık yaparken aklınıza takılan ilk şeylerden biri muhtemelen gideceğiniz yerin hava durumu oluyor. Olumsuz hava şartlarına karşı önlem almanızı sağlayan bu uygulama; saatlik, günlük, 15 günlük, aylık ve üç aylık hava tahminleri yayınlıyor. Böylece seyahatinizi erteleyip ertelememeye karar vermenize ve valizinize koyacağınız kıyafetleri seçmenize yardım ediyor.

 

9. GetYourGuide

GetYourGuide; seyahatinizi harika etkinlikler, müzeler ve turlarla güzelleştirmek istiyorsanız en seveceğiniz uygulama olmaya aday. Bu uygulama ile birçok ilginç deneyim için biletinizi önceden alabilirsiniz. Günlük geziler ve sıra dışı maceralar da dâhil olmak üzere binlerce heyecan verici aktivite arasından seçim yapabilir, hayallerinizdeki unutulmaz tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

 

10. Rome2Rio

Rome2Rio

Gitmek istediğiniz yere kendi aracınız ya da toplu taşıma ile nasıl ulaşacağınızı merak ediyorsanız bu uygulama sayesinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda bilet fiyatlarını, güzergâhları, sefer saatlerini ve tahminî ulaşım süresini de görebilirsiniz. Rome2Rio, seyahat etmeyi seven herkesin telefonunda bulunması gereken faydalı bir uygulama.