BLOG

BLOG

EVDEN YAPILABİLECEK EN İYİ 10 İŞ KOLU


Pandemi, hayatımıza birçok olumsuzluk kattı. Çoğumuz sevdikleriyle rahat rahat görüşemiyor, birçoğumuz ise ne yazık ki kayıplar verdi. Böylesine stresli bir süreçte ender olumlu gelişmelerden biri de evden çalışmaya verilen önemin artması oldu. Önceden birçok kişi bu çalışma düzenine anlam dahi veremiyorken günümüzde milyonlarca insan bu şekilde çalışmak durumunda kaldı, hala bu düzene geçmeyenler ise artık bunun ne anlama geldiğini net bir şekilde öğrendi. Siz de evden çalışarak para kazanmak istiyorsanız bu yazıda derlediğimiz en iyi 10 iş kolunu inceleyebilirsiniz.

 

1. Yemek Yaparak Para Kazanabilirsiniz

Yemek Yaparak Para Kazanabilirsiniz

Elinizin lezzetine güveniyorsanız, çoğu kişinin yaptığı gibi evde yemek hazırlayarak para kazanabilmeniz mümkün. Bir de yemek yapmayı seviyorsanız severek yapacağınız işi buldunuz demektir. İsterseniz kendi internet sitenizi kurarak satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. "Ben şimdilik bunlarla uğraşamam" diyorsanız da güvenilir bir siteyle anlaşarak yemeklerinizi satışa çıkarabilirsiniz. Bu sayede iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

 

2. Makale Yazarak Gelir Elde Edebilirsiniz

Makale Yazarak Gelir Elde Edebilirsiniz

Hemen endişelenmeyin. Söz konusu makaleler, akademik makaleler değil. Kompozisyon tarzı makaleler. Kaleminize ve araştırma yeteneğinize güveniyorsanız bu meslek tam size göre olabilir. Üstelik freelancer çalışmanın rahatlığını da sonuna kadar yaşayabilirsiniz. İstediğiniz zaman, dilediğiniz mekanda çalışarak gayet iyi bir kazanç sağlayabilirsiniz.

 

3. Hayvan Bakıcılığı Yapabilirsiniz

Hayvan Bakıcılığı Yapabilirsiniz

Birçok kişi tatile giderken beslediği hayvanları kime emanet edeceğini bilemiyor. Çevrenizde bu alanda ihtiyaç varsa evcil hayvan bakıcılığı yapabilirsiniz. Fakat bunun için güvenilir, bilgili ve en önemlisi hayvanları seviyor olmanız gerekiyor. Aksi halde bu iş, hem size hem de hayvanlara eziyet veren bir sürece dönüşebilir.

 

4. Instagram'dan Satış Yapabilirsiniz

Instagram'dan evde ürettiğiniz bir şeyleri satmak ya da satış ortaklığı yapmak, en popüler evden çalışma yöntemlerinden biri. Siz de buradan satış yaparak para kazanmak istiyorsanız, öncelikle bir hesap açıp işe takipçi sayınızı arttırarak başlayabilirsiniz. Takipçilerinizi arttırmak için güncel paylaşımlarda bulunmak çok önemli. Bu süreçte hesabınızı işletme hesabına dönüştürmeniz ilerlemenize hız katabilir. Tüm süreç tamamlandıktan sonra da firma veya sitelerle anlaşıp satış ortaklığı modeliyle gelir elde edebilirsiniz. Elbette dilerseniz kendi ürünlerinizi de satabilirsiniz.

 

5. Youtuber Olabilirsiniz

Youtuber Olabilirsiniz

Kuşkusuz en çok kazandıran mecralardan biri de Youtube. Eğer şansınız iyi giderse siz de Youtuber olarak milyonlar kazanabilirsiniz. İlginize göre bir kanal açabilir, eğlenceli ve ilgi çekici video paylaşımları yapabilirsiniz. Aktif paylaşım yaparak da görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. İlk başlarda biraz zorlansanız da iyi bir görünürlük sağladığınızda kazancınız katlanarak artabilir.

 

6. Sanal Öğretmen Olabilirsiniz

Sanal Öğretmen Olabilirsiniz

Yetkin olduğunuz bir alanda kurslar açarak online dersler verebilirsiniz. Ama uyarmakta fayda var, anlatım becerinizin iyi olması ve gerçekten o konuda yetkin olmanız gerekiyor. Sonuçta eğitim ciddi bir iş.

 

7. Anket Doldurarak Para Kazanabilirsiniz!

Anket Doldurarak Para Kazanabilirsiniz!

Evet yanlış duymadınız, anket doldurarak para kazanabilirsiniz. Özellikle büyük şirketlerin toplumun ne düşündüğünü öğrenmeye ihtiyacı var. Bu nedenle online anket doldurarak euro veya dolar üzerinden para kazanmanız mümkün. Genelde bu kazanç modelinde anket başına 1 veya 2 euro/dolar'a varan bir gelir elde etmek mümkün.

 

8. Çektiğiniz Fotoğrafları Satabilirsiniz

Çektiğiniz Fotoğrafları Satabilirsiniz

İnternette yeni, yaratıcı ve konuya uygun fotoğraf içeriklerine çok fazla ihtiyaç var. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, çektiğiniz fotoğrafları satarak para kazanabilirsiniz. Hatta bu konuda ilerleyip iyi gelirler de elde edebilirsiniz. Ayrıca ürün fotoğrafçılığı da son zamanlarda talebin arttığı mesleklerden biri. Siz de beyaz bir arkaplan kullanarak meyve veya çeşitli objelerin fotoğrafını çekerek para kazanabilirsiniz.

 

9. Çevirmenlik Yapabilirsiniz

Çevirmenlik Yapabilirsiniz

Çevirmenlik yaparak yazıları, videoları veya ses dosyalarını bir dilden başka bir dile çevirebilirsiniz. Freelance çalışarak size uygun herhangi bir vakitte çeviri işlerinizi halledebilirsiniz.

 

10. Editörlük Yapabilirsiniz

Editörlük Yapabilirsiniz

Yukarıda makale yazarak para kazanabileceğinizden bahsetmiştik. Siz makale yazıp para kazanırken yapılan yanlışların kontrolü ve düzeltilmesi için de doğal olarak bir editör gerekiyor. Eğer metin kalitesi, yazım kuralları, imla ve dil bilgisi gibi alanlarda kendinize güveniyorsanız siz de editör olarak evinizden çalışmaya başlayabilir ve son derece iyi bir gelir sağlayabilirsiniz.