BLOG

BLOG

Elite World Hotels & Resorts X ecording Olarak Doğayı Yeşertiyoruz


Son zamanlarda daha sık gündeme gelen iklim krizi, doğal yaşam ve insanlık açısından büyük tehlikeler oluşturuyor. Bu tabloyu değiştirmek isteyen Elite World Hotels & Resorts, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlattığı biyoçeşitlilik ve ormanlaşma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Daha yaşanabilir bir gelecek için ecording ile iş birliği yaparak 15.000 tohumu toprakla buluşturmayı hedefliyor. İlk adımı Muğla'da kızılçam ve karaçam ağaç tohumlarıyla atan Elite World Hotels & Resorts, ağaçlandırma projesini Türkiye'nin pek çok yerine taşımayı amaçlıyor.

 

ecording Nedir? 

İklim değişikliği gün geçtikçe doğada çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Bu küresel problemle mücadele etme yollarının en başında ise ağaçlandırma çalışmaları geliyor. Yapılan araştırmalara göre iklim değişikliğini durdurmak için dünya çapında 2030 yılına kadar 1 ila 1,5 trilyon ağaca ihtiyaç duyuluyor. Geleneksel tohum ekme yöntemiyle bu sayılara ulaşmak ise ne yazık ki mümkün değil! Bu noktada devreye ecording projesi giriyor. Temelleri 2017’de yılında atılan ecording, global iklim krizine karşı çözümler üreten ve geliştirilen sosyal bir girişim. İnovatif, sürdürülebilir çözümleri yenilikçi teknolojiler ile birleştirerek iklim değişikliği mücadelesinde büyük bir rol oynuyor. Kelebek etkisine inanan ecording, küçük değişikliklerin birleşerek büyük sonuçlar oluşturabileceğinin altını çiziyor. Ağaçlandırma çalışmalarını insansız hava araçları ecoDrone'lar ile yapıyor. Bu ecoDrone'lar sayesinde ağaçlandırması zor olan arazilere tohum topu atıyor. Böylece birçok alanın yeniden ağaçlandırılmasına hizmet ediyor. ecording, 2030 yılına kadar 7 teknolojik çözüm ürünüyle 5 farklı kıtada iklim krizi mücadelesini güçlendirmeyi hedefliyor. 

 

ecoDrone'nun Özellikleri Nedir? 

ecoDrone'lar, ecording tarafından geliştirilen ve uzaktan kumanda edilebilen insansız hava araçlarıdır. Bu araçlar sarp arazilerin ağaçlandırılmasında kullanılıyor. Böylece ağaçlandırılması gereken tüm bölgelere ulaşılmasını sağlıyor. Havadan toprağa 1 dakikada tam 250 adet tohum topu atışı yapabiliyor. Ayrıca tohum toplarını geleneksel yöntemlerden 16 kat daha yüksek koruma oranı ile toprakla buluşturuyor. Bu nedenle ecoDrone'lar, iklim krizi ile mücadelede oldukça önemli bir rol oynuyor. 

 

Tohum Topu Nedir?

Toprakla buluşan her tohum büyüyüp gelişme fırsatı yakalayamıyor. Bu nedenle özellikle ulaşımı zor alanlarda özel bir çalışma yapmak gerekiyor. Tohum topu, tohumların doğa koşullarında çimlenme ihtimallerini artırmak için hazırlanan özel bir karışım. Tohum topu çalışması, tohumların ağaca dönüşme sırasında karşılaşabileceği olumsuz durumları minimuma indirmeyi amaçlıyor. İçerisinde kil, tohum, orman toprağı, gübre ve su tutucu mineraller bulunuyor. Bu özel karışım tohum toplarını soğuk, sıcak, rüzgâr, sel ve çeşitli canlılarının tohumu yemesi gibi olumsuz durumlara karşı maksimum düzeyde koruyor. ecording’in Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi partnerliği ve Orman Genel Müdürlüğü desteği ile yürüttüğü çalışmalar, Türkiye'nin 4 bölgesinde 8 farklı tohum türü ile devam ediyor. Ayrıca tohum topu projesi için ekim sahalarına yakın köylerde ya da bölgelerde yaşayan kadınlara bu konuda eğitim de veriliyor. ecording sadece teknolojik değil, sosyal alanda da ağaçlandırma çalışmalarını destekleyerek bu çalışmaları daha geniş kitlelere yaymayı planlıyor. 

 

Elite World Hotels & Resorts'u Tercih Ederek ecording Çalışmalarına Katkı Sağlayın

Türkiye'nin en büyük otel zincirleri arasında yer alan Elite World Hotels & Resorts, kaliteli hizmeti ve işinde uzman kadrosuyla tüm misafirlerine kusursuz bir hizmet sunuyor. İstanbul, Marmaris, Sapanca, Van ve Samsun'daki otelleri ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Lüksü ve konforu birleştiren Elite World Hotels & Resorts, doğaya olan hassasiyetini ecording ile yaptığı iş birliği ile taçlandırdı. Bu iş birliği kapsamında otelde konaklayan misafirler adına her ay düzenli olarak tohum topu atışı gerçekleştiriyor. Siz de iklim krizini önemsiyor, doğayı korumaya destek vermek istiyor ve doğa dostu seçimler yapıyorsanız iş ve tatil amaçlı konaklamalarınız için Elite World Hotels & Resorts'u tercih edebilirsiniz. Böylece bu önemli projeye katkı sağlayabilirsiniz. Oteller ve yeşillendirme projesi ile ilgili daha detaylı bilgiye almak ve rezervasyon yaptırmak için hemen Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.