BLOG

BLOG

EKİP PERFORMANSINI ARTIRMAK İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER


Ekip performansı, bir şirketin hedeflerine ulaşması için önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkar. İş ve sosyal yaşamın etkisiyle değişen motivasyona bağlı olarak ekiplerin performansında zaman zaman düşüşler gözlenebilir. Bu da şirketinizin hedeflerine ulaşmasını ve başarılı olmasını zorlaştırabilir. Neyse ki bazı sosyal aktivitelerle ekibinizin motivasyonunu artırabilir, böylece performans sorununun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. İşte, ekip performansını artırmak için yapabileceğiniz aktiviteler!

 

Müziğin Gücünden Yararlanın

Müziğin Gücünden Yararlanın

Müzik, çalışanlarınızın ruhsal ve fiziksel sağlığını dengede tutmak için etkili bir yöntem olarak kullanılabilir. Belli çalışma periyotlarında müzik dinlemek, pozitif hisler yaratarak çalışanlarınızın motivasyonunu kuvvetlendirir. Ayrıca zaman zaman düzenleyeceğiniz konser ve müzikal etkinlikler ile çalışanlarınızı iş stresinden uzaklaştırabilirsiniz.

 

Zihni Arındırmak İçin Dans Etkinlikleri Düzenleyin

Dans etkinlikleri, çalışanlarınızın beden dilini öğrenmesini ve öz güvenlerinin gelişmesini sağlar. Belirli hareketleri bir uyum içerisinde yapabilmeyi öğrenmek, onlara hedeflerin üstesinden gelme bilincini aşılar. Dans, aynı zamanda yüksek konsantrasyon gerektirir. Böylelikle zihin kendini yoran diğer düşüncelerden uzaklaşarak dinlenir. Çalışanlarınız için dans etkinlikleri düzenleyerek onları iş stresinden uzaklaştırabilir ve personelin bir sonraki çalışma periyoduna hazır hissetmesini sağlayabilirsiniz.

 

Doğanın Kucağında Piknik Organize Edin

Doğa, yenileyici ve iyileştirici gücüyle çalışanlara ihtiyaç duyulan motivasyonu kolaylıkla kazandırabilir. Doğada düzenlenen etkinlikler arasında piknik organizasyonları başı çeker. Huzurlu bir atmosferde düzenleyeceğiniz bir piknik organizasyonu ile çalışanlarınızın paylaşım duygusunu artırabilir ve keyifli bir gün geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Piknik organizasyonlarına çeşitli animasyon ve spor etkinliklerini de dahil ederek ortamı daha eğlenceli bir hâle getirebilirsiniz.

 

İletişim Aksamalarının Çözümü için Şirket İçi Oyunlardan Yararlanın

İşler her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir. Bazı dönemlerde işin verdiği strese bağlı olarak şirket içi diyalog kopuklukları gelişebilir. Çalışanlarınız, böyle zamanlarda biraz ara vermeye ve eğlenceli bir ortama ihtiyaç duyar. İş çıkışlarında veya mola saatlerinde düzenlenebilecek eğlenceli oyunlar veya yarışmalar, ekip performansını artırmak için gerekli motivasyonu yaratabilir. Oyunlar ve yarışmalar, çalışanlarınıza birlik ve beraberlik duygusunu aşılayarak onların iletişim problemlerini çözmelerini sağlayabilir.

 

Spor Etkinlikleri ile Ekibin Enerjisini Yükseltin

Spor Etkinlikleri ile Ekibin Enerjisini Yükseltin

Futbol, basketbol, voleybol ve yüzme gibi spor dallarında yapılacak aktiviteler hem bedensel sağlık hem motivasyon açısından son derece yararlı olabilir. Düzenleyeceğiniz turnuva ve yarışmalar ile çalışanlarınıza ekip ruhunu kazandırabilirsiniz. Bu tip etkinlikler aynı zamanda çalışanlarınızın hayat enerjisini artırarak kaybettikleri motivasyonu geri kazanmalarını destekler. Turnuvalarda kazananlar için bir ödül sistemi hazırlayarak etkinliği daha keyifli ve heyecanlı hâle getirebilirsiniz.

 

Sanatsal Etkinliklerle Yaratıcı Paylaşımı Teşvik Edin

Paylaşma duygusu, ekiplerin organize olabilmesini kolaylaştırır. Sanatsal etkinlikler, paylaşma duygusunu geliştirebilecek en önemli aktiviteler arasında yer alır. Tarihî mekânlara ve sanat galerilerine düzenleyeceğiniz gezilerle çalışanlarınızın ilgisini çekebilir ve birlikte bir şeyleri paylaşmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. Edebiyat, tiyatro, sinema gibi pek çok sosyal aktiviteyle etkinlik alanını genişletebilir ve çeşitlendirebilirsiniz. Aynı zamanda sanat dallarıyla ilgilenmek, yaratıcılığa ihtiyaç duyan ekipler için son derece yararlı olabilir.

 

Yoga Egzersizleri ile Bedensel ve Zihinsel Bütünlenme Sağlayın

Yoga, bireye bedensel ve zihinsel farkındalık kazandıran faydalı çalışmalardan biri. Çalışanlarınızı iş ve sosyal yaşamın yarattığı stres ve huzursuzluktan uzaklaştırmak, onların içsel motivasyonlarını artırmak için yogadan yararlanabilirsiniz. Şirket içi molalarda düzenleyeceğiniz meditasyon çalışmaları veya hafta sonu için organize edeceğiniz yoga ve inziva turları ile ekibinizi zihinsel ve bedensel olarak dinlendirebilir, onların daha verimli bir çalışma dönemi geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts'un Yeni Nesil Toplantı Konsepti ile Verimli İş Toplantıları Düzenleyin

Elite World Europe ve Elite World Asia

Sık sık iş toplantıları yapan ve iş seyahatlerine giden şirketlerde yüksek tempoya ayak uydurmak zorlaşabilir. Böyle durumlarda sosyal yaşamına zaman ayıramayan çalışanlarınızın motivasyonunu ve performansını korumak oldukça güçleşebilir. Elite World Hotels & Resorts, kurguladığı Business to Happiness toplantı modeliyle yoğun iş toplantılarında karşılaşılan konsantrasyon eksikliği problemine muhteşem bir çözüm sunar. Son teknolojiyle donatılan toplantı salonları, zengin ikramlar; oyun, sinema, yoga, zumba gibi etkinlikler ve daha fazlasıyla toplantılarınızı eğlenceli ve verimli hâle getirmeniz için gerekli ortamı hazırlar.

Yeni nesil toplantı konsepti ile tanışmak için Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres ziyaret edebilirsiniz.