BLOG

BLOG

Dünyanın En İyi Gurme Şehirleri


Birçok gezgin, gideceği ülkenin tarihine, kültürüne ve doğasına ek olarak o ülkenin mutfağını da dikkate alır. Dünyada birbirinden farklı lezzetlere sahip ve farklı damaklara hitap eden birçok gurme şehir var. Gelin, dünyanın farklı yerlerinden sizi çağıran bu lezzet şehirlerine göz atalım!
 

Fransız Mutfağının Kalbi: Paris

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Paris, leziz Fransız mutfağıyla öne çıkar. Paris'in farklı lezzet anlayışına ve gelenekselin yanında füzyon mutfağına sahip olması, onu gurme şehirler arasına dâhil eden özelliklerden. Karamelize edilmiş soğanlarla hazırlanan soğan çorbası, farklı baharatlar ve tereyağ ile hazırlanan patatesle antrikotun buluştuğu Pont Neuf, haşlanmış jambon ve beşamel sosla hazırlanan croque-monsieurs sandviçi ve Avusturya fırınlardan miras kalan kruvasan, Paris mutfağı denilince akla ilk gelen lezzetler arasında yer alır.

 

Antik Roma'dan Günümüz İtalya'sına Lezzet Turu: Roma

İtalyan mutfağı denince akıllara önce Roma gelir. Günümüz Roma mutfağı üzerinde Antik Roma, Bizans, Yahudi ve Arap mutfaklarının etkisi görülür. Roma; pizza, makarna, tiramisu, dondurma, taze sebzeler, zeytinyağlılar ve deniz ürünlerinden oluşan zengin bir lezzet çeşitliliğine sahip. İtalya'nın genelinde olduğu gibi Roma'da da yemek 5 servise ayrılır. Marine edilmiş sebzelerle yapılan mezeler ilk sırayı alır. Devamında makarna çeşitleri veya risotto gibi hamur veya nişastalı yemekler öne çıkar. Üçüncü sırada haşlanmış ya da kavrulmuş bir parça etin yanında garnitürler yer alır. Daha sonra dondurma, tiramisu veya cheesecake tatlılarından yenir. Son olarak sindirimi kolaylaştırmak için limoncello gibi bir likör veya espresso gelir.

 

Akdeniz Kokulu Mutfağıyla: Barselona

Barselona eşsiz mimarisi, Katalan kültürü ve Akdeniz esintilerine ek olarak mutfağıyla da ziyaretçileri cezbeder. Hem karadan hem denizden gelen taze ürünleri, Katalan ürünleriyle dolup taşan gıda pazarları, tapas barları ve Michelin yıldızlı mekânları Barselona mutfağına büyük katkılar sunar. Genellikle deniz ürünleriyle yapılan paella ve sıcak yaz günlerinde içinizi serinleten gazpacho (soğuk İspanyol çorbası), en çok merak edilen ürünler arasında yer alır. Çeşitli peynirler, baharatlar ve taze sebzelerle donatılmış Barselona mutfağı, gezenleri unutulmaz bir lezzet turuna çıkarır. Tüm bu lezzetler, Barselona'nın gurme şehirler arasına girmesini sağlar.

 

Asya'nın Eşsiz Lezzetleriyle: Tokyo

Tokyo, geniş bir yöresel lezzet yelpazesine sahip. Birçok Michelin yıldızlı restorana sahip olan Tokyo'da her bütçeye uygun ve kaliteli restoranlara ulaşabilirsiniz. Gurme şehirler arasına girmesini sağlayan özelliklerinin yanında Tokyo, Japon mutfağını şekillendirmesiyle öne çıkar. Tokyo Körfezi'nden tedarik edilen deniz ürünleri, Japon mutfağının dünyada popüler olmasını sağlar. Deniz ürünlerinin hamurla birleştirilip yağda kızartılmasıyla pişirilen tempura ve karabuğday unundan yapılan soba eriştesi, Japon mutfağının dünya çapında sevilen yemekleri arasında yer alır. Fast food olarak ortaya çıkan pirinç topunu deniz ürünleriyle buluşturan nigiri-sushi ve balık veya tavukla sebzeleri buluşturan chankonabe, Tokyo'da tadılması gereken lezzetlerden.
 

Sokak Lezzetinin Başkenti: New York

Birçok farklı ulustan insanları barındıran New York, kozmopolit yapısı sayesinde farklı kültürlerin mutfaklarına ev sahipliği yapar. Neredeyse her bölgesinde ve günün her saatinde New York'ta çeşitli mutfaklara erişebilirsiniz. New York'a gidenler şehrin bir klasiği olan bacon sandviçlere, Yahudi cemaatinin şehre kazandırdığı New York tarzı simitlere ve şehrin en ünlü sokak lezzetlerinden sosisli sandviçlere her köşede ulaşabilir. Birbirinden çeşitli restoranlarında kendine has peyniriyle yapılan cheescake’leri ve tüm hamburger çeşitlerini bir arada bulmak mümkün.


 

Medeniyetlerin Beşiğinde Lezzet Festivali: İstanbul

Doğu ve Batı'nın bir arada buluştuğu İstanbul şehri, eşsiz bir yemek kültürüne sahip. Yalnızca Türk mutfağından ziyade Rum, Ermeni ve Yahudilerin yemek kültürü de İstanbul lezzetlerini zenginleştirir. Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan mirasın İstanbul mutfağına etkisi büyüktür. Ayrıca Orta Asya, Arap, Balkan, Tatar, Çerkes ve Abhazların yemek kültürü de bu mutfağı şekillendirir. İstanbul'un bu kozmopolit yapısı sayesinde farklı yemek tarifleri ortaya çıkar. Kebaplar, dolmalar, köfteler, gözlemeler ve mantı gibi Türk yemeklerine ek olarak İran pilavı, Çerkeslere özel hingel, Papaz yahnisi ve Yahudilerin pırasa köftesi gibi farklı kültürlerin yemekleri görülür. İstanbul'un sahip olduğu bu geniş yelpazeli yemek kültürü, ziyaretçilere enfes bir ziyafet vermeyi başarır.

 

Bütün Lezzetlerin Buluşma Noktası: Elite World Hotels & Resorts

Sizin de kendi lezzet turunuzu yaparken tüm bu mutfaklara tek bir adreste ulaşmanız mümkün! İstanbul'un farklı semtlerinde birçok oteli bulunan Elite World Hotels & Resorts, size bu mutfakların kapısını açıyor. Elite World İstanbul Taksim veya Elite World Comfy İstanbul Taksim otellerinde konaklarken İstanbul'un tarihî yapısını keşfedebilirsiniz. Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World İstanbul Florya veya Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres'i tercih ederseniz şehrin farklı noktalarında kalma şansı elde edebilirsiniz. İhtiyacınıza göre seçeceğiniz bu oteller, size dünyanın önde gelen lezzetlerini sunuyor. Konforlu ve şık otelleriyle İstanbul gezinizde size unutulmaz bir deneyim sunan Elite World Hotels & Resorts, birbirinden çeşitli lezzetleriyle hayalinizdeki konaklamayı size vadediyor!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: