BLOG

BLOG

İstanbul'da Yaşayanlar İçin Şehrin En Favori Dondurmacıları


Yaz mevsimi denince akla gelen yiyeceklerin başında, kuşkusuz dondurma geliyor. Havalar iyice ısındığında evde, sahilde dolaşırken, arkadaş buluşmalarında yenilen dondurmanın yerini hiçbir şey tutmuyor. Yediden yetmişe hemen hemen herkesin çok sevdiği dondurmanın özellikle sıcak yaz günlerini İstanbul'da geçirenlere verdiği mutluluk ise paha biçilemez!

İstanbul'da Roma dondurmasından Maraş dondurmasına kadar birbirinden lezzetli tatlılar yemek mümkün. Peki, İstanbul'un en iyi dondurmacıları hangileri? Gelin, bu sorunun yanıtına beraber göz atalım.

 

İstanbul'daki Geleneksel Dondurmacılar

Hemen hemen her semtte bulunan geleneksel dondurmacılar İstanbul'da yaşayanların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu işletmeler, misafirlerini çocukluklarına götüren muhteşem lezzetleriyle karşılıyor. Taze meyvelerden yapılan dondurmaların yanında sütlü, bitter ve karamel gibi klasik lezzetlerin de bulunduğu bu işletmelerde çeşit çeşit dondurmaları tadabilirsiniz. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uzun yıllardır hizmet veren mekânların günlük olarak hazırladıkları dondurma çeşitleriyle dondurma sevenlerin nasıl da uğrak noktası olduğuna şahitlik edebilirsiniz. Siz de aileniz ya da arkadaşlarınızla bu işletmeleri ziyaret ederek geleneksel tatları hemen deneyebilirsiniz.   

 

İtalya'dan İstanbul'a Uzanan Gelato Deneyimi için Roma Dondurmacıları

İstanbul'da bulunan Roma dondurmacıları dondurma tutkunlarına özel bir deneyim sunuyor. Roma dondurmacıları lezzetine doyum olmayan geniş dondurma seçenekleriyle birçok kişinin favorisi. İtalyan ve Türk tatlarını harmanlayan bu işletmeler el yapımı tarifleriyle damaklarda unutulmaz izler bırakıyor. Bitter, limon ve vanilya gibi klasik lezzetlerin yanı sıra her işletmeye ait özel tatlar da tezgâhtaki yerini alıyor. İstanbul'un birçok semtinde bulunan Roma dondurmacılarını ziyaret ederek İtalya'nın tüm dünyaya yayılmış gelato lezzetini deneyimleyebilirsiniz.   

 

Farklı Lezzetler Arayanlar İçin Sürprizlerle Dolu Dondurmacılar

Eğer farklı bir dondurma lezzeti arıyorsanız İstanbul'da hizmet veren yaratıcı işletmeleri de deneyebilirsiniz. Bu işletmeler; helvalı, gelincikli, patlamış mısırlı ve yanık dondurma gibi farklı dondurma çeşitlerinin yanı sıra dondurmadan yapılan tatlılarıyla da epey meşhur.

Farklı lezzetlere yer veren işletmelerin yanı sıra organik yöntemlerle dondurma üreten mekânlar bulunuyor. Ayrıca İstanbul'da bulunan dondurmacılar arasında vegan tüketicilere özel ürünleriyle dikkat çeken işletmeler de yer alıyor. Siz de Anadolu ve Avrupa Yakası'nda hizmet veren bu tür işletmelerden ilginizi çekenleri ziyaret ederek özel bir dondurma deneyimi yaşayabilirsiniz.  

 

Şehir Manzarasında Keyif Yapmanızı Sağlayacak Dondurmacılar

İstanbul, benzersiz manzarasıyla oldukça ilgi çeken şehirlerin başında geliyor. Peki, Boğaz'a karşı oturup leziz mi leziz bir dondurma yemeye kim "Hayır." diyebilir ki? Tam da bu nedenle İstanbul'da eşsiz manzaralar eşliğinde hizmet veren dondurmacılar da dondurma severler tarafından oldukça ilgi gören mekânlar arasında yer alıyor.

Siz de şehrin birçok yerinde konumlanan bu işletmelerde hem lezzetli dondurmalar yiyebilir hem kusursuz ambiyansın tadını çıkarabilirsiniz. Sıcak yaz akşamlarında sevdiklerinizle bu işletmeleri ziyaret ederek İstanbul'un dillere destan güzelliğini izleyebilirsiniz.    

 

Coffee Company’de Dondurma Günleri ile Yaz Aylarının Keyfini Çıkarın

ELITEWORLD Hotels & Resorts bünyesinde hizmet veren Coffee Company, sıcak yaz günlerinde sizi Dondurma Günleri etkinliğine davet ediyor! Klasik İtalyan kafelerinden ilham alınarak dizayn edilen mekân, misafirlerini güler yüzlü personeliyle karşılıyor ve onlara birbirinden leziz tatlı ve içecekler sunuyor.

Coffee Company, ödüllü şeflerinin ellerinden çıkan birbirinden lezzetli dondurmaları sayesinde sıcak günlerin kurtarıcısı oluyor. Meyveli dondurmalardan sütlü dondurmalara kadar birçok farklı lezzeti Coffee Company şubelerinde bulabilir, sıcak yaz günlerinde ferah bir deneyim yaşayabilirsiniz. Çeşit çeşit dondurmaların yanı sıra sıcak ya da soğuk kahvelerin, taze meyve sularının, pastaların, keklerin ve özel yapım çikolataların da tadına bakabilirsiniz.

İstanbul'da Taksim, Küçükyalı, Basın Ekspres Yolu ve Florya'da yer alan Coffee Company şubeleri; büyüleyici şehir manzarası eşliğinde sizleri özel bir deneyime çağırıyor. Siz de Coffee Company'yi ziyaret ederek Dondurma Günleri etkinliğinin keyfini sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz. Etkinlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ELITEWORLD Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: