BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Şubat 2024


istanbul kültür sanat etkinlikleri

İstanbul'da şubat ayını renklendirecek kültür sanat etkinlikleri bu yazıda! Tarihî ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan bu eşsiz şehir, şubat ayında çeşitli etkinliklerle dolup taşıyor. Soğuk kış günlerini sıcacık bir atmosferde geçirmek isteyenleri bu ay unutulmaz etkinlikler bekliyor. Gelin, şimdi şubat ayında İstanbul’da kaçırılmaması gereken kültür sanat etkinliklerine bir göz atalım.

 

Yusuf Sarıkaya ile Buluşmaya Hazır mısınız?

Yusuf Sarıkaya, tek kişilik gösterisinde olayları eğlenceli bir şekilde yorumlayarak izleyicileri güldürmeye hazır. Eğlencenin ve kahkaha dolu dakikaların bir araya geldiği gösteri, hepinize tanıdık gelecek hikâyeleriyle sizi bekliyor. Birbirinden komik esprileriyle Yusuf Sarıkaya, sizi 1 Şubat Perşembe akşamı 20.30’da Mekân Sahne Punch Kadıköy'deki stand-up gösterisine davet ediyor.
 

Haydi Çocuklar Atölyeye!

Sevgili ebeveynler ve minik arkeologlar, yarıyıl tatilinin son günlerini kazı yaparak değerlendirmeye ne dersiniz? Sakıp Sabancı Müzesi, çocuklarınızı tarihle buluşturan keyifli ve öğretici bir etkinlik düzenliyor. Arkeolojik kazı etkinliği, çocukların arkeolojiye ve tarihe olan ilgisini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. 1 Şubat Perşembe günü müzede gerçekleşecek etkinliğe, 5-9 yaş arasındaki çocuklarınızla saat 11.00'de katılabilirsiniz.

 

Gizemli ve Sıra Dışı Kurgusuyla İzleyicileri Sahneye Kitleyen Bir Oyun: Richard!

III. Richard, William Shakespeare tarafından kaleme alınan ilgi çekici bir oyun. Okan Bayülgen, bu Richard'ı bambaşka bir Richard'a dönüştürerek oyuna yeni bir yorum getiriyor. Bu oyunda, günümüzdeki bir Richard'ın var olan düzene olan isyanını izliyoruz. Yönetimi ele geçirmek için her türlü yola başvuran karakter, tiyatroda yönetmen koltuğunu ve III. Richard rolünü üstleniyor. Oyunu izlemek isteyenler, 2 Şubat Cuma günü saat 21.00 için başka program yapmasınlar!
 

Darkwave ve Synthpop Rüzgârı: Jakuzi Konseri!

Sevgili müzikseverler, unutulmaz bir geceye hazır olun! Türkçe darkwave ve synthpop grubu olan Jakuzi, müthiş enerjisi ve eşsiz sahne performansıyla sizi büyüleyecek bir konser veriyor. Jakuzi'nin benzersiz sesi ve etkileyici sahne performansıyla dolu bir gece, Beyoğlu’nun göz alıcı konser mekânı Blind’da sizi bekliyor. 3 Şubat Cumartesi günü 21.30'daki konsere bilet almayı unutmayın!

 

Unutulmaz Bir Gece: Selena&Taylor Partisi Feraye Nevizade Teras'ta!

Sevdiğiniz şarkıları bağıra çağıra söyleyebilmeniz için Feraye Nevizade Teras size kapılarını aralıyor. Müzik ikonları Selena Gomez ve Taylor Swift'in dillere pelesenk olan şarkılarıyla enerjinizi yükseltmeye hazır olun! Siz de hayranı olduğunuz bu ikilinin şarkılarına doyasıya eşlik etmek istiyorsanız 4 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'e biletinizi şimdiden alabilirsiniz.

 

Büyücülük Sevenler 13 Şubat’ta Buluşuyor: Harry Potter Dünyası!

Harry Potter sevenler buraya! Harry Potter'ın büyülü atmosferine uygun giyinen katılımcılara girişte Hogwarts davet mektubu ve istediği okul takımının arma broşu veriliyor. Mekânda gizlenen 3 Altın Snitch'i bulanlar, dâhil olmak istediği takımın kokteyline ücretsiz bir şekilde katılmaya hak kazanacak. Etkinlik sona ermeden ateş kadehine isimlerinizi atmayı ve okul takım bayraklarının altında fotoğraf çekmeyi unutmayın! Salı günü Kastel’de, saat 21.00’de sizi bekleyen bu büyülü etkinlik için biletler tükenmeden koşun!

 

Eskilerin Tiyatrosu Geri Döndü: Tatlım Tatlım!

tatlım tatlım tiyatrosu

Yıllarca seyirciler tarafından çok sevilen Haybeden Gerçeküstü Aşk, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminde yeniden şekilleniyor. Haybeden Gerçeküstü Aşk'ın farklı bir uyarlaması olan Tatlım Tatlım'da bu sefer iki ayrı çiftin ilişkileri anlatılıyor. Oyun, aynı partide tanışan bu çiftlerin başından sonuna dek olan süreçlerini komik bir dille seyirciye veriyor.  3, 4, 17 ve 18 Şubat’ta İstanbul'un çeşitli mekânlarında sahnelenecek oyun için biletleri kaçırmayın!
 

Bach'tan Itrî'ye Unutulmaz Bir Müzik Yolculuğu!

Night Shift kapsamında düzenlenen konserlerde bu sefer farklı kültürlerin sesleri birleşiyor. Yerebatan Sarnıcı'ndan bir sonraki durağı Şerefiye Sarnıcı olan Derinden Gelen Sesler serisi, Batı ve Doğu'yu harmanlıyor. Dinleyiciler, farklı iki kültürün temsilcileri olan Bach ve Itrî'nin parçalarını aynı sahnede doyasıya dinleyebilecek. Bu eşsiz tarihî yapıda gerçekleşecek konser, 23 ve 24 Ocak‘tan sonra Şubat ve Mart aylarında da sahnelenmeye devam edecek. Müziğin zengin notalarını dinleyiciyle buluşturan bu konser için 20, 21, 26 ve 27 Şubat tarihlerinde saat 21.00'de Şerefiye Sarnıcı'nda yerinizi ayırtın.
 

Dracula Müzikali ile Heyecan Dolu Danslara Hazır Olun!

Ölümsüzlerin lanetini yaymak isteyen Dracula'nın Transilvanya'dan İngiltere'ye olan yolculuğunu görkemli müziklerle izlemek için yeni bir fırsatınız var! Dracula'nın merak uyandırıcı hikâyesi, sevenleriyle bu müzikalde tekrar buluşuyor. Müzikali 29 Ocak'ta Trump Sahne'de, 27 Şubat’ta Mall of İstanbul MOİ Sahne’de, 29 Şubat’ta CKM'de saat 20.30'da izleyebilirsiniz. İyilik ve kötülüğün acımasız savaşına heyecan dolu müziklerle şahit olmak için biletinizi şimdiden alabilirsiniz.