BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Mayıs 2023


İstanbul kültür sanat

Tarihî geçmişi, benzersiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile İstanbul; en önemli dünya kentleri arasındaki yerini koruyor. Bu kentte yaşayanlar ya da yolu sık sık İstanbul’a düşenler hem kentin hem kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerin keyfine varıyor. Siz de hayatın yoğun koşturmacası içinde biraz dinlenmek ve etkinliğe doymak istiyorsanız İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri Mayıs 2023 Rehberi'nin yine dopdolu olduğunu belirtmeliyiz!

 

Mutlaka İzlenmesi Gereken Bir Müzikal: Alice Müzikali

Lewis Carroll tarafından yazılan “Alice Harikalar Diyarında”, bugüne kadar 174 dile çevrilen edebî eserlerden biri. Bu kitaptan uyarlanan ve perdelerini ilk kez 7 Şubat 2019 tarihinde açan Alice Müzikali; oyuncu kadrosunda yer alan Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar'ın oyunculuk performanslarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Siz de Alice Müzikali'ni izlemek istiyorsanız 28-29 Mayıs tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ne gitmeyi ihmal etmeyin!

 

Tiyatronun Üstadı Şener Şen'i Canlı Seyredin: Zengin Mutfağı

Pek çok sinema filminden tanıdığımız ve keyifle izlediğimiz usta sanatçı Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile tiyatro sevenlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde yaşanmış en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarını anlatan tiyatro oyunu, zengin bir ailenin yaşadığı köşkün mutfağında geçiyor.

İlk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 1978 yılında oynanan oyunda köşkün aşçısını canlandıran Şener Şen, 40 yıl aranın ardından yine aynı rolde yerini alıyor. Şen'e bu defa daha genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Siz de değerli sanatçı Şener Şen'i yakından izlemek istiyorsanız Zengin Mutfağı, 8-9-16 ve 17 Mayıs tarihlerinde DasDas'ta!

 

Keyifli Bir Akşam İçin: Simge Konseri

Türk pop müziğinin sevilen kadın vokallerinden Simge, hit şarkıları ve başarılı konser performansları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Siz de müziğe doymak ve keyifli saatler geçirmek istiyorsanız 5 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00'de Jolly Joker Vadistanbul'da Simge'yi dinlemeye davetlisiniz!

 

Stand Up'a Yeni Bir Soluk: Berfu & Eser Yenenler - Çift Terapisi

BKM Mutfak oyuncularından Eser Yenenler, bu defa eşi Berfu Yenenler ile sahne alıyor. Sevilen çift, sosyal medyada çok beğenilen içeriklerinin yanı sıra birlikte sahne alarak izleyicileri ile buluşmaya başlıyor. Kadın erkek ilişkilerine dair keyifli bir stand up gösterisi hazırlayan Berfu & Eser Yenenler ''Çift Terapisi'' ile Maximum UNIQ Box'ta! Siz de eğlenceli çifti sahnede izlemek istiyorsanız 12 Mayıs 2023 Cuma günü 21.00'deki bu keyifli gösteriyi kaçırmayın.

 

Kapsamlı Bir Fotoğraf Sergisi: Steve McCurry

1985 yılında National Geographic Dergisi'nin Haziran sayısında yayımlanan ve pek çok kişi tarafından bilinen "Afgan Kızı" fotoğrafı ile büyük bir üne kavuşan Steve McCurry, en kapsamlı fotoğraf sergisi ile karşınızda! "Fotoğrafçı" adı ile sunulan sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde Mayıs ayı boyunca fotoğraf meraklılarını bekliyor. Siz de Steve McCurry sergisini ziyaret ederek sanatçının dünyanın farklı yerlerinde çektiği 51 fotoğraftan oluşan çalışmasını inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Baharı Karşılayan Konserler: İstanbul'da Bahar

“İstanbul’da Bahar” konsepti ile müzikseverleri baharı karşılamaya çağıran festival, 13 Mayıs tarihinde saat 14.00'te başlıyor. Festivalde dünya çapında ün kazanan Anadolu rock grubu Altın Gün ve festivallerin vazgeçilmez ismi BaBa Zula yer alacak. Sahnenin açılışını ise Anadolu popu elektronik müzikle harmanlayan Kozmonotosman yapacak. Siz de İstanbul'da baharı şarkılarla ve festival havasında karşılamak isterseniz şehrin eğlence vahası olarak nitelendirilen KüçükÇiftlik Park'a gitmeyi unutmayın!

 

Kaçırılmaması Gereken Bir Sergi: Shade of Branches

Sanatçı Selma Bozkurt'a ait "Shade of Branches" yaklaşık 60 eserden oluşan bir kişisel sergi. “Hepimiz bir ağacın dallarıyız ve her halimiz birbirinden” manifestosu ile yola çıkan bu sergi, 3 Mayıs tarihine kadar sanatseverleri Caddebostan Kültür Merkezi'nde bekliyor. Siz de eserleri yerinde görmek istiyorsanız sergiyi kaçırmayın!

 

Sahnelere Taşınan, Ölümsüz Bir Eser: Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Serkan Keskin'in muhteşem oyunculuk performansı aracılığıyla tiyatro tutkunları ile buluşuyor. Oyunda Keskin'e canlı piyano performansıyla Tuluğ Tırpan eşlik ediyor. Siz de bu eşsiz oyunu izlemek için bilet almayı ve 3 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.30'da Maximum Uniq Hall'daki yerinizi almayı unutmayın!