BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Aralık 2023


istanbul culture and art events december 2023

Geçmişten günümüze medeniyetlerin başkenti olmuş İstanbul, kültür ve sanatın zengin temsilcisi olmaya bugün de devam ediyor! Atölye çalışmalarından sergilere, konserlerden tiyatro gösterilerine kadar pek çok alanda benzersiz etkinlikleri sunan büyülü şehir, aralık ayında da sanatseverlere harika anlar armağan ediyor. İşte, her yaşa hitap edebilecek Aralık 2023 İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri!
 

1. Peter Pan İstanbul'da!

Yaşadıkları adada kuraklıkla mücadele eden Peter Pan ve arkadaşlarının su arama maceralarını anlatan Peter Pan Kurak Ada oyunu, çocuklarla buluşmayı bekliyor. Müzikli ve oldukça eğlenceli olan bu oyunu 9 Aralık günü 13.00 ve 15.00 saatlerindeki iki farklı gösterim ile Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

 

2. Oscar Ödüllü Bir Yazarın Ellerinden: Anne

Anne oyunu, Oscar ödüllü Floren Zeller'in "Baba", "Oğul", "Anne" üçlemesinin bir parçası. Oyun, bir annenin hayatının ellerinden kayıp gitmesine, ataerkil düzen içerisinde kaybolmasına odaklanıyor. 22 Aralık'ta Fişekhane Ana Sahne'de sahnelenecek tek perdelik oyunda usta oyuncular Defne Kayalar, Engin Hepileri, Doğa Halis ve Sevda Erginci rol alıyor.

 

3. Mozart ve Salieri Mücadelesini Kaçırmayın!

Peter Shaffer'in yazdığı ve tüm dünyada ses getiren Amadeus oyunu, Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer oyunculuğuyla uzun bir süredir sahneleniyor. 20. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde "En İyi Prodüksiyon" ve "En İyi Yönetmen" ödülü alan oyun, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu'nun nadide bir eseri! Siz de bu eseri izleyerek seyir zevkine doymak istiyorsanız 17 Aralık Pazar günü 19.30'da sahnelenecek oyun için Atatürk Kültür Merkezi'nde yerinizi şimdiden ayırabilirsiniz!
 

4. Medeniyetlerin Buluşması: Anadolu Ateşi

Mustafa Erdoğan'ın özgün projesi olan Anadolu Ateşi, Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden esinleniyor. 3000 halk dansı figürü içeren; modern dans, bale ve dansın diğer disiplinlerini sentezleyen Anadolu Ateşi'ni canlı izlemek istiyorsanız, 4 Aralık veya 11 Aralık tarihleri için takviminizi ayarlayın! Gösteri 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelenecek.
 

5. Müzik Ziyafeti İçin: Cem Adrian

Büyüleyici sesiyle milyonlarca kişiyi kendine hayran bırakan Cem Adrian, İstanbul'da sevenleriyle buluşuyor! Geniş ses aralığı ile en tiz seslerden pes seslere kadar birçok sesi harmanlayabilen Cem Adrian, 14 Aralık Perşembe günü 22.00'de Hayal Kahvesi Atakent'te; 20 Aralık Çarşamba günü 22.30'da Taksim Dorock XL Venue'de sizleri bekliyor!
 

6. Evgeny Grinko'nun Büyülü Müziğini Hisset!

"Valse" bestesiyle adını tüm dünyaya duyuran Evgeny Grinko, dinleyicileri zamanda yolculuğa çıkaran besteleriyle eski masalların atmosferini yeniden yaratıyor. 10 Aralık Pazar günü 21.00'de Bostancı Kültür Merkezi'nde sahne alacak Grinko, 25 Aralık Pazar günü de yine aynı saatte Zorlu PSM'de sevenleriyle buluşacak.
 

7. Haydi Çocuklar Resim Atölyesine!

7-11 yaş grubu çocuklar için düzenlenen Resim Atölyesi, çocukların resimle birlikte zihinsel becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Farklı temalarla çocukların duygu ve düşüncelerini resme dökmelerini sağlayan bu atölye ile çocuklarınızın eğlenceli bir serüvene atılmasını sağlayabilirsiniz. 2 ila 31 Aralık tarihleri arasında çeşitli günlerde AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik için biletinizi şimdiden alın!

 

8. Özgün ve Çarpıcı: Büyük Ev Ablukada

Alternatif müzik denildiğinde özgün sahne şovları ve şarkılarıyla öne çıkan Büyük Ev Ablukada, konserlerine hız kesmeden devam ediyor. Ünlü oyuncu Bartu Küçükçağlayan’ın solistliğini üstlendiği grubun performansı, 15-16 Aralık tarihlerinde saat 22.00'de DasDas'ta sizleri bekliyor. Yılın son akustik konserleri ise 10 Aralık Pazar günü 17.00 ve 20.00'de, iki ayrı saatte Ses Tiyatrosu'nda!
 

9. Minikleri Bale ile Buluşturan Atölye

Geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi amaçlayan atölyelerden olan Bale Atölyesi, 4-5 yaş çocuklarını baleyle tanıştırıyor. El, kol ve bacak koordinasyonu geliştiren, çocukların sanatla iç içe büyümesini sağlayan Bale Atölyesi; 3 ila 31 Aralık tarihleri arasında farklı günlerde AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde minikleri bekliyor.
 

10. Sakinleştirici Frekansın Sergisi: "432"

432 isimli serginin sahibi Melisa Özgür, her ışık renginin farklı bir enerjiye sahip olduğu düşüncesiyle yola çıkıyor. 432 Hz frekansının sakinleştirici etkisi, serginin temasını oluşturuyor. İçindeki enerjiyi tuvale yansıtan Melisa Özgür’ün sergisini 29 Kasım - 24 Aralık tarihleri arasında, Decollage Art Space’de ziyaret edebilirsiniz.
 

11. Doğu Ekspresi’nde Cinayet Türkiye'de İlk Kez Tiyatro Sahnesinde!

Agatha Christie’nin 1933’te İstanbul’da kaleme aldığı Doğu Ekspresinde Cinayet romanı, tiyatro perdesine taşınıyor. Atilla Şendil’in oyunculuğuyla canlanan Hercule Poirot, İstanbul’dan yola çıkan Doğu Ekspresi’ndeki bir cinayeti çözmek zorunda kalıyor. Atilla Şendil’e; Naza Diper, Savaş Özdural gibi isimler eşlik ediyor.

Oyun, 1 ve 2 Aralık tarihlerinde saat 20.30'daFişekhane Ana Sahne'de izleyiciyle buluşuyor. Ayrıca 7 ve 8 Aralık tarihlerinde Sahne Dragos'ta, 22-23-24 Aralık'ta ise Tiyatro Akla Kara Kadıköy Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor.