BLOG

BLOG

TEK BAŞINA TATİLE ÇIKMANIN VERECEĞİ 9 HARİKA HİS


TEK BAŞINA TATİLE ÇIKMANIN VERECEĞİ 9 HARİKA HİS

Tek başına tatile çıkmanın düşüncesi bile birçok insanı korkutur. Düşünülüp hayata geçirilmesi ise zorlu bir süreçtir. Tek başınıza olduğunuz için birçok kararsızlık yaşanır; sürekli olarak o soru sorulur: ‘Sıkılır mıyım?’ Fakat bir kere tek başınıza tatile çıktığınızda müthiş bir sürece tanıklık edilir.  Hani bir insanı tanımak için tatile çıkmak gerekir derler ya, tek başına tatile çıkınca kendinizi tanırsınız. Tek başınıza tatil yapmak huzur vericidir; aynı zamanda müthiş bir içsel yolculuktur. İşte tek başına tatile çıkmanın vereceği harika hisler...

 

Bütün kontrol mekanizması sizdedir

Tatil rotanızı yaparken danışmanız gereken tek kişi kendinizsinizdir. Grup halinde gidilen tatillerdeki gibi 'O bundan hoşlanır mı, şu şundan hoşlanır mı?' gibi soruların arasında kaybolup gitmezsiniz. Tek başına yapılacak tatillerde, plan yapmak oldukça kolaydır. Gideceğiniz yerlere yorum yapabilecek tek kişi kendinizsinizdir.

 

Kendinizle baş başa kalırsınız

Kişi tatile çoğu zaman kendiyle baş başa kalabilmek için gider. Fakat ortamdaki fiziksel ve mental gürültü hiçbir zaman kendi içinize dönmenize izin vermez. Tek başına gidilen tatillerde ise kendinizin artıları ve eksileri üzerine daha fazla yoğunlaşırsınız. Bir türlü düşünemedikleriniz için bolca zamanınız olur.

 

Birey olmanın farkına varırsınız   

Tek başınıza vakit geçirmek sizi siz yapan özellikleri tekrardan kazanmanız anlamına gelir. Uzun vakitler partnerler ile geçirilen zamanlar, birlikte var olmayı beraberinde getirebilir. Bu yüzden tek başına yapılan tatiller, hiç keşfetmediğiniz yanlarınızı açığa çıkartır.

 

Sahip olduğunuz değerlerin farkına varırsınız

İnsan çoğu zaman bir kişiyi, bir olayı, bir nesneyi uzun süreler boyunca deneyimlediği için onun değerinin farkına varmaz. Bu, tıpkı aynaya burnunuzu yapıştırıp sadece gözlerinizi görmeniz gibidir. Bu yüzden bir adım geriye giderek, kendinize baştan sona bakmanız gerekir. Tek başına çıkılan tatillerde sahip olunan dost, aile, sevgili ve eş gibi onlarca kişi ve durum değerini tekrardan kazanır.

 

Yeni insanlarla tanışırsınız

Yeni insanlarla tanışmak her zaman mükemmeldir. Tek başınıza çıktığınız tatillerde farklı kültürdeki yeni insanlarla kolaylıkla tanışabilirsiniz. Bir insanın dünyasına dahil olmak, yepyeni bir dünya tanımak gibidir. Farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.

 

Çok daha fazla yer keşfedersiniz

Grup halinde çıkılan tatillerde, uyum sorunu çok fazladır. Birisinin beğendiği yeri bir başkası beğenmez. Bu yüzden sürekli olarak bütünlük sağlamaya çalışılırken, aslında hiçbir yere gidilemez. Fakat tek başına tatile çıkıldığında çok daha fazla yer, hızlı bir şekilde keşfedilir.

 

Çok daha az para harcarsınız

Bu durumu şöyle düşünebilirsiniz; katılım fazlalığı ile hiç gitmek istemediğiniz lüks bir restorana, sırf bütünlük bozulmasın diye gitmek durumunda kaldınız. Bu durum, yüksek ihtimalle bütçeniz dahilinde değildir. Ve yok yere onlarca para harcamak zorunda kalırsınız. Fakat tek başına yapılan tatillerde bütçenin kontrolünü yapan tek kişi sizsinizdir. Tek başınıza yemek yiyebilir, tek başınıza akşam dışarı çıkabilirsiniz. Öğün atlayabilirsiniz veya 5 öğün yemek yiyebilirsiniz.

 

Mutlu olmak için birisine veya bir şeye ihtiyacınız olmadığını hatırlarsınız

Hayatınız, tek başınıza yaptığınız tatiliniz ile birlikte rahat bir yapıya bürünür. Ve rahat olan zihniniz, bazı şeyleri çok daha kolay düşünmenize olanak sağlar. Bu tatillerde sevdiğiniz şeyleri hatırlarsınız. Sevdiğiniz bir yemeği veya sevdiğiniz bir müziği...

 

Her yerde harika bir hizmet alırsınız

Tek başınıza olduğunu zaman bazı şeylerin çok daha hızlı ve özenli olduğunu fark etmiş miydiniz? Tek başınıza tatil yapmak, tatildeki esnafın da cesaretinizi takdir etmesini sağlar. En güzel odalar, en güzel servisler sizin olur.

Elite World Marmaris

Siz de tatil rezervasyonunuzu Elite World Marmaris'de yaptırarak mavi ile yeşilin dans ettiği Marmaris’in koylarını gezebilir, doğanın ahenginde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bilgi almak için tıklayın: Elite World Marmaris

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: