BLOG

BLOG

UNUTULMAYACAK BİR KINA GECESİ PLANLAYIN


Şüphesiz ki kına gecesi, her gelin adayının en özel ve en duygulu günlerinden biridir. Düğünden bir ya da iki gün önce yapılan kına gecesi, bir nevi gelinin bekârlığa veda partisidir. Eğer gelin adayı yaşadığı yerden, daha uzak bir şehre gidiyor ise, kına gecesi daha büyük bir öneme ve anlama sahip olur. O gece söylenen tüm şarkılar, türküler ve yapılan kına geleneği, gelinin baba evine ve sevdiklerine veda etmesinin ağırlığı ile anlam kazanır. Bu yüzden siz de unutulamayacak bir kına gecesi planlayın ve her izlediğinizde bu muhteşem güne geri dönün.

Son dönemlerde kına gecesi organizasyonları kapsamında pek çok farklı konsepti tercih edebiliyorsunuz. Kına gecesi organizasyonunda seçeceğiniz konseptler tamamen sizin kişisel zevklerinize kalıyor. Bu özel geceyi,  dilerseniz sadece bayan arkadaşlarınız ile yapabileceğiniz gibi aynı zamanda daha geniş çaplı da yapabilirsiniz. Bu iki seçenek arasında karar vermek için hem kendi ailenize hem de damat adayının ailesine danışmalısınız.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Osmanlı'da Kına Gecesi Gelenekleri

Bütçenize Göre Fikirleri Tercih Edin!

Kına gecesi hazırlıklarına başlamadan önce karar vermeniz gereken ilk şey, bu organizasyon için ne kadar bir bütçe ayıracağınızdır. Bütçenizi ayarladıktan sonra geceye katılacak olan misafir sayısına göre mekan ayarlamalısınız. Misafirlerin nerede kalacağı, neler ikram edileceği ve davetin yemekli olup olmayacağı da bütçenin belirlenmesinde etkin rol oynar. Bunlara ek olarak kına kıyafetiniz, nedimelerin giyeceği bindallılar ve canlı müzik gibi unsurları da unutmamalısınız. Düğünden önce çok fazla masraf yapmamak için kesinlikle bir bütçe belirlemeli ve bunun dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz.

 

Kına Gecesi Nerede Yapılır?

Geçmiş dönemlerde yapılan kına gecelerine; sadece gelin adayının yakın çevresi ve damat adayının ailesi katıldığından bu organizasyon genel olarak kız evinde yapılırdı. Fakat günümüzde yapılan organizasyonlarda çok fazla davetli çağırıldığından gelin adayının evi bu aşamada yetersiz kalır. Bu nedenle günümüzdeki kına geceleri; çay bahçesi, kır düğünü salonları, yalı, otel, restoran ve cafe tarzı yerlerde yapılabiliyor.

Düğüne benzeyen kına gecesi organizasyonuna çağıracağınız davetli sayısını netleştirdikten sonra mekân ayarlamalısınız. Aksi takdirde davetli sayınızın çok üstünde bir mekân tutmanız, gereksiz yere bütçe ayırmanıza neden olacaktır. Eğer yemekli bir organizasyon yapmayı düşünüyorsanız mutlaka önceden bu mekânın yemek servisi olup olmadığını sormalısınız. Aynı zamanda yemekli olan kına gecesi için daha fazla bütçe ayırmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

 

Kına Organizasyon Şirketlerinden Yardım Alın!

Kına gecenizin daha profesyonel olmasını istiyorsanız, bu aşamada organizasyon şirketlerinden yardım alabilirsiniz. Seçtiğiniz mekânlarda davetinizin alkollü ya da alkolsüz, yemekli ya da yemeksiz olacağına karar vermek tamamen sizin seçiminize kalıyor. Tercih edeceğiniz mekânın kına gecesi paketi olup olmadığını sorarak hazırlıkları hızlandırabilirsiniz. Kına paketi içerisinde bu özel gece için aklınıza gelebilecek her detayın yer aldığına emin olabilirsiniz.  Kına tahtı, bindallı, davul gösterisi, müzik ve dans seçeneklerinin içerisinde bulunduğu bu organizasyonlar, misafirlerinize unutulmaz bir kına gecesi yaşatmanıza yardımcı olacaktır.

Gelin adayı ve nedimeler için sunulan bindallı modellerine mutlaka önceden bakmalı ve fırsatınız var ise kesinlikle kına gecesinden önce giymelisiniz. Aksi taktirde beden, renk ya da model konusunda sorun yaşamanız muhtemel olacaktır. Kırmızı, bordo, yeşil, mavi ya da mor renklerinde sunulan bindallılar arasında size ve arkadaşlarınıza en çok yakışan modeli kendi zevkleriniz doğrultusunda seçebilirsiniz.

 

Kına Gecesinde Ne Giymelisiniz?

Genel olarak kına gecesinde bindallı ve abiye olmak üzere iki farklı kıyafet seçimi yapılır. İlk olarak abiye kıyafet giyilerek misafirler karşılanır ve kına merasimine kadar bu elbise ile durulur. Bu aşamada gelin adayının aklını kurcalayan en önemli soru; nasıl bir abiye alınacağıdır. Peki, kına gecesi abiye elbise nasıl seçilmelidir?

Kesinlikle kına gecesi elbisenizin rahat ve sade bir model olmasına özen göstermelisiniz. Hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacak bir model tercih ederek oyun havalarına katılabilir ve kına gecenizin tadını çıkarabilirsiniz. Prenses model alınan kına elbiseleri, gelin adayının tüm gece boyunca sandalyede oturmasına neden olur. Bu yüzden balık kesim ya da belden açılmalı modelleri tercih edebilirsiniz. Bindallı seçiminde ise nedimeleriniz ile uyumlu olan bir model almalısınız. Bindallının alt kısmını etek ya da şalvar modelli olarak seçebilirsiniz.

 

Kına Davetiyesi ve İkramlıklar Nasıl Olmalıdır?

Kına gecenizi geniş çaplı yapmaya karar verdiyseniz, davetiyenizi düğün yerini de kapsayan tek bir model şeklinde yapabilirsiniz. Fakat sadece belirli bir gruba hitap edecekseniz, bu geceyi ölümsüzleştirecek davetiyeler de bastırtabilirsiniz. İkramlık aşamasında ise yemek servisi olmayacaksa atıştırmalık tabağı hazırlatabilirsiniz. Bu tabağa; meze, sarma, peynir, domates, salatalık ve mini kanepeler gibi atıştırmalıklar ekletebilirsiniz. Bu sayede hem misafirlerinizin açlığını bastırabilir hem de masaların daha dolu ve zengin görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Unutulmaması Gereken Kına Malzemeleri

Kına hazırlıkları esnasında hem aceleden hem de hızlı gelişen olaylardan dolayı unutulan malzemeler oluyor. Bunları unutmamak ve kına gecenizi eksiksiz tamamlamak için hemen elinize bir kâğıt kalem alarak liste yapmalısınız. Unutmamanız gereken kına malzemeleri arasında; kına tepsisi, kına sepeti, kına mumu, kına keseleri, kına el mumu, kına taçları ve kına eldiveni yer alıyor.

 

Kına Organizasyon Önerileri

Kına geceniz için farklı bir organizasyon yapmak isterseniz, son dönemlerde oldukça rağbet gören; Osmanlı, Hint ve Pembe konseptlerini değerlendirebilirsiniz. Her biri farklı ve oldukça renkli etkinlikler sunan konseptler, hem sizin hem de misafirlerinizin doyasıya eğlenmesine yardımcı oluyor. Bu özel gecenizi ölümsüzleştirecek olan fotoğraflarınızın güzel çıkması için bu konseptlerden birini kullanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekimi için alanında profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşmayı da unutmamalısınız.

 

Unutulmayacak Bir Kına Gecesi İçin Elite World Hotels & Resorts'u Tercih Edin!

Kına gecenizi otel konforunda yapmak ve detaylara harcayacağınız zamanı kendiniz için değerlendirmek isterseniz, ELITEWORLD Hotels & Resorts'un kına gecesi paketleri hakkında bilgi almak için 0212 237 17 00 numaralı telefonu arayabilir veya aşağıda yer alan linkleri ziyaret edebilirsiniz.

ELITE WORLD Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

ELITE WORLD Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

ELITE WORLD İstanbul Florya Düğün