BLOG

BLOG

BOŞ ZAMANLARINIZA ANLAM KATACAK 9 KEYİFLİ HOBİ


Yoğun ve monoton geçen iş yaşantısından uzaklaştığınızda ve dinlenme moduna geçtiğinizde zaman zaman sıkıldığınızı hissedebilirsiniz. Ancak bu boş zamanlarınızı, oyalanabileceğiniz güzel aktiviteler ile doldurarak daha anlamlı hale getirmek de yine sizin elinizde! Günümüzde her yaşa ve zevke uygun hobi seçenekleri bulunuyor. Bu hobi çemberi arasından severek yapabileceğinizi düşündüğünüz bir seçim yaparak hayatınıza farklı bir uğraş katabilirsiniz. Hobi denildiğinde ilk olarak bilinen uğraşlar akla geliyor. Ancak hobi edinmek, farklı ve özgün uğraşlar peşinden koşulduğunda daha zevkli ve anlamlı oluyor. İşte bu hobilere örnek oluşturan birkaç öneri:

 

Bulmaca Oluşturun

Hep bulmaca çözmek hobi olacak değil ya! Kendi bulmacanızı kendiniz oluşturarak arşiv oluşturabilirsiniz. Böylelikle geleceğe sizin eseriniz olan bir bulmaca bırakabilme şansı elde etmiş olursunuz.

 

Farklı Bir Yemek Tarifi Yaratın

Kendi damak zevkinizi yansıtan bir tarif oluşturarak bambaşka bir tat ortaya koymayı hiç düşündünüz mü? Damak tadınızı harekete geçiren uyumlu lezzetleri harmanlayarak muhteşem bir tarif yaratabilirsiniz.

 

Teraryum Yapın

Minik bahçeler yaratma modasının popüler olduğu son dönemlerde, teraryum yapımı da artış gösteriyor. Arkadaşınızın evinde, bir moda dergisinde veya ofis köşesinde mutlaka bir teraryuma rastlamışsınızdır. Cam kapların içerisinde yer alan yeşillikler, teraryum ismiyle adlandırılıyor. Dünyadaki ekosistemleri takip eden bu dekorasyon objesi aslında adeta minik bir doğal dünyayı sembolize ediyor. Çünkü içerisinde çakıl taşlarından toprağa kadar pek çok unsura yer veriliyor. Sulak, nemli, sisli ve puslu yerlerde yetişen bitkilerin tümünü teraryum aracılığıyla yetiştirebilmeniz mümkün. Fitonya, tırmanıcı bitkiler, etobur bitkiler, eğrelti otları, arapsaçı ve minyatür menekşeleri gibi farklı bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz.

 

Yeni Bir Dil Öğrenin

Günümüzde dil öğrenmeyi sağlayabilecek pek çok alternatif mevcut. Online kurslar, oyunlar, çeşitli dershaneler ve eğitim okulları aracılığıyla dünyada konuşulan pek çok dili öğrenme şansına sahipsiniz. 

 

Okçuluk Kursuna Gidin

Sportif aktivite denildiği zaman akla ilk olarak koşu, futbol veya voleybol gelir. Halbuki yapılabilecek daha pek çok sportif aktivite imkanı mevcut. Bunlardan birisi de okçuluk. Bunun için öncelikle okçuluk alanında eğitim veren kurs mekanlarını ziyaret edebilirsiniz. Kendinize yatkın gelen bir kurs alanında okçuluğun keyfini sürebilirsiniz.

 

Fotoğraflı Günlük Tutun

Günlük tutmak, kimileri için rutin işlerden birisidir. Ancak günlük tutma işini biraz farklılaştırmak istiyorsanız, işe gün içerisinde yaşadıklarınızı, gezdiğiniz mekanları, gördüklerinizi fotoğraflamakla başlayabilirsiniz. Daha sonra fotoğrafları bastırarak günlüğünüze yapıştırabilirsiniz.

 

Yaşadığınız Şehri Keşfedin

Boş zamanlarınızda, yaşadığınız şehirde bulunan kafe, tarihi alan, müze, restoran ve eğlence merkezi gibi yerleri gezebilirsiniz. Bu durum hem kendi şehrinizi daha yakından tanımanıza hem de iyi vakit geçirmenize yardım edecektir.

 

Tasarlamayı Alışkanlık Haline Getirin

Sanatın hayatımızda büyük önem arz ettiğini düşünmeniz yaratıcı olmanıza da yardım edecektir. Bunun için yeni şeyler tasarlayarak işe başlayabilirsiniz. Örneğin; uzun zamandır kullandığınız veya beğenmediğiniz elbiselerinizden yepyeni bir çanta tasarlayabilirsiniz. Tasarımın gücüne inandığınız zaman bambaşka şeyler ortaya çıkarabileceğinizi unutmayın!

 

Mandala Boyayın

Enerjiyi tutan kap anlamındaki mandala, yeni doğan bir metafizik akımı. Yani mandalayı yaparken hisleriniz ve dilekleriniz mandala aracılığıyla tutuluyor. Mandalalar, her zaman yuvarlak şekilde oluyor. Merkezden gelen tüm estetik desenler birbiriyle uyumlu bir bütünlük oluşturuyor. Yapılan araştırmalara göre mandalaların kökeni, mağara duvarlarına çizilen resimlere dayanıyor. Ruhsal dinginlik, içsel huzur ve sükunet yakalamak istiyorsanız mandala çizimi yapabilirsiniz. Farkındalığınızı artırabilir, bilinçaltınızı harekete geçirebilir, konsantrasyonunuzu artırabilir ve sabırlı olmayı öğrenebilirsiniz. 
 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kar Yağdığında Güzelliği Kat Kat Artan 7 Lokasyon

Kış Tatili için Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

Geri Dönmek İstemeyeceğiniz 10 Muhteşem Balayı Destinasyonu!

Türkiye ve Dünyada En İyi 9 Kış Sporları Destinasyonu

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 7 Kıta Amerika Ülkesi

Eşsiz Güzelliğiyle Ege Kıyılarımızda Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi